ΤΟΠΙΚΟ

Μόνος πρώτος ο ΓΣ Αλμυρού που πέρασε από τη Σκιάθο

μόνος-πρώτος-ο-γσ-αλμυρού-που-πέρασε-απ-684362

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας έμεινε η ομάδα του ΓΣ Αλμυρού στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ, μιας και σάλπαρε παρέα με τους τρεις βαθμούς από τη Σκιάθο, όπου κέρδισε την ομώνυμη ομάδα με 1-0, την ώρα που ο Πύρασος είχε το πρώτο φετινό στραβοπάτημα απέναντι στη μαχητική Ακρόπολη για την 4η αγωνιστική.

Ωστόσο, το γεγονός της αγωνιστικής ήταν η ήττα στα χαρτιά για τον περσινό πρωταθλητή, Ηρακλή Βόλου, μιας και δεν αγωνίστηκε ποτέ απέναντι στο Θησέα Αγριάς, λόγω έλλειψης της κατάστασης υγείας. Αναλυτικά:

Ηρακλής – Θησέας 0-3 α.α.

Γήπεδο Πορταριάς

Σκόρερ: –

Μία από τις μαύρες σελίδες στο χώρο του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Μαγνησίας γράφτηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο της Πορταριάς, όπου ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας ανάμεσα στον Ηρακλή Βόλου και το Θησέα Αγριάς, αλλά ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε. Αιτία, η έλλειψη της κατάστασης υγείας της πρωταθλήτριας ομάδας της ΕΠΣΘ, Ηρακλή Βόλου, με αποτέλεσμα ο Θησέας να κερδίζει τον αγώνα στα χαρτιά! Παρά την ημίωρη αναμονή των διαιτητών και των φιλοξενούμενων, οι τυπικά γηπεδούχοι δεν κατέστη δυνατό να προσκομίσουν την κατάσταση υγείας και έτσι μοιραία ο διαιτητής Θεοχάρης «έκλεισε» το φύλλο αγώνα, με τους πράσινους να κερδίζουν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, μία νίκη που σαφώς δεν πανηγύρισαν, ενώ από την άλλη, αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ηρακλή, έστω κι αν δεν έμελλε ποτέ να αγωνιστεί!

Αγία Παρασκευή – Παγασητικός 1-2

Γήπεδο Αγίας Παρασκευής

Σκόρερ: (14’ Παπακώστας – 75’ Μπούρντα, 84’ Μιχαλόπουλος)

Τη νίκη μέσα από τα χέρια της έχασε η Αγία Παρασκευή, η οποία «αυτοκτόνησε» απέναντι στον Παγασητικό, ο οποίος πανηγύρισε το πρώτο τρίποντο της σεζόν στην Α’ Κατηγορία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0 με κεφαλιά του Παπακώστα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Παπουτσή στο 14’ και θα μπορούσαν να έχουν «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη, αλλά έχασαν σημαντικότατες ευκαιρίες. Συγκεκριμένα στο 34’ ο Στ. Μαλακασιώτης έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε πάνω από τον εξερχόμενο τερματοφύλακα Καγιάννη, όμως η μπάλα, αφού πρώτα αναπήδησε στο έδαφος, στη συνέχεια χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, για να απομακρύνουν οι φιλοξενούμενοι. Στην επανάληψη χάθηκαν νέες μεγάλες ευκαιρίες με τους Στ. Μαλακασιώτη, Παπουτσή και Καραγιάννη να μην μπορούν να αποδειχθούν εύστοχοι σε τετ α τετ και έτσι φτάσαμε στο 75’. Συγκριμένα από μπροστινή μπαλιά του Θάνου, ο τερματοφύλακας Μαλλιαρός έχασε την μπάλα και σε κενή εστία ο Μπούρντα ισοφάρισε σε 1-1. Μέχρι το φινάλε ο Παγασητικός κατάφερε να πετύχει κι ακόμη ένα τέρμα, όταν στο 84’ και από εκτέλεση κόρνερ του Θάνου, ο Μιχαλόπουλος βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-2, χαρίζοντας την πρώτη νίκη στο νεοφώτιστο Παγασητικό.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: (Μαλακασιώτης) Μαλλιαρός, Χατζόγλου (46’ Τσιγκλιφής), Γιάτσιος, Κλώθος, Σιγάλας Κουσιαρής (65’ Κωτσέλος), Μαλακασιώτης, Παπακώστας, Παπουτσής (78’ Λιάτσικος), Μαρμαρινός, Καραγιάννης.

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ(Ανδρουτσόπουλος): Καγιάννης, Γκατζούνας, Μυλωνάς, Τσορμπατζής, Καψιώτης (45’ Μιχαλόπουλος), Λάιος, Μπραχόλι, Θάνος, Περιβολιώτης (45’ Ριγήνος), Μπούρντα, Ρουμπάτης (60’ Σίμος).

Πρωτεσίλαος – Αρης Μελισσατίκων 1-2

Γήπεδο Πτελεού

Σκόρερ: (49’ Στ. Χασιώτης – 30’ Σιαμέτης, 55’ Ιμπρα)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επέστρεψε ο Αρης Μελισσατίκων, ο οποίος μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες επικράτησε έστω και δύσκολα με 2-1 του αήττητου μέχρι προχθές Πρωτεσιλάου και μάλιστα στον Πτελεό. Οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν στο σκορ στο 30ο λεπτό με τον Αποστολίδη να εκτελεί φάουλ, που κατέληξε στον Σιαμέτη, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Μάνο για το 0-1. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε με την έναρξη του β’ μέρους, όταν στο 49’ ο Στ. Χασιώτης ισοφάρισε σε 1-1 με σουτ και αφού προηγήθηκε κεφαλιά του Μιχόπουλου και απόκρουση του τερματοφύλακα Κουρίτα. Εξι λεπτά αργότερα ο Αρης πήρε εν τέλει αυτό που ήθελε, όταν ο Ιμπρα με σουτ εκτός περιοχής και έπειτα από ατομική ενέργεια πέτυχε και το 1-2.

Ο Αρης είχε κι άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει με τον Νούσια στο 20’, ο οποίος αστόχησε από τη μικρή περιοχή, όπως και ο Ιμπρα δύο φορές. Από την ομάδα του Πρωτεσίλαου ζητήθηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Θεοδοσιάδη στο Παπαδόπουλο στο 33’, δίχως όμως να καταλογιστεί σε μία φάση που είχε ως αποτέλεσμα την αντικατάσταση του επιθετικού των γηπεδούχων με τραυματισμό.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: (Ανδρωνάς) Μάνος, Μιχόπουλος, Μαλλιαρός, Σιαμουρδάνης,

Β. Χασιώτης (64’ Σιαμανίκος), Κ. Κόρκος, Στ. Χασιώτης (72’ Λεϊμονής), Θ. Κόρκος, Παπαδόπουλος (33’ Χ. Παναγιώτου), Μαρικλέν, Αραπίτσας.

ΑΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΤΙΚΩΝ: (Ακτσιαλής) Κουρίτας, Τσίρος, Γκοτσόπουλος, Θεοδοσιάδης, Τσιαντής, Γκάγκας, Αποστολίδης, Ιμπρα, Νούσιας (94’ Παλάντζας), Μερμίγγης (90’ Καρακάσης), Σιαμέτης (70’ Κουτλουμπάσης).

Σαρακηνός – Σκόπελος 1-0

Γήπεδο ΕΑΚ Βόλου «Τάκης Συνετόπουλος»

Σκόρερ: (28’ Χρυσικός)

Τα εύκολα δύσκολα πήγε να κάνει ο Σαρακηνός, ο οποίος αν και δεν είχε την απόδοση που θα ήθελε, επικράτησε με 1-0 της Σκοπέλου στο ΕΑΚ Βόλου «Τάκης Συνετόπουλος» χθες το μεσημέρι. Οι ροσονέρι πέτυχαν έτσι την πρώτη τους εντός έδρας νίκη και μετά από την ήττα στην πρεμιέρα, κατέκτησαν το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο για φέτος. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Χρυσικός, ο οποίος στο 28ο λεπτό κέρδισε τον τερματοφύλακα Ταλαδιανό, που λίγο νωρίτερα είχε αποκρούσει σουτ του Κωνσταντάκου, με τον σκόρερ να έχει εύκολο έργο για το 1-0. Ο Χρυσικός θα μπορούσε να έχει πετύχει και το 2-0, όταν πέντε λεπτά μετά το 1-0 σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της Σκιάθου έπειτα από σέντρα του Δημητριάδη από τα δεξιά.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: (Παπαστεργίου) Γράντας, Δημητριάδης, Ιωάννου (40’ λ.τρ. Τσαρδακάς), Τσαγκαράς, Καλαμάτας, Τσεκούρας (65’ Ανατολής), Σαμαράς, Χρυσικός, Κωνσταντάκος (70’ Βαλωτής), Φραγκογιάννης.
ΣΚΟΠΕΛΟΣ: (Καπελιάνης)Ταλαδιανός, Μαρσέλο (46’ Παναγιώτου), Καραθανάσης, Χονδρός, Αλεξίου, Χρυσάνθης, Συνοδινός, Τριανταφύλλου, Ρόκο, Χισάι, Ασημάκης.

Σκιάθος – ΓΣ Αλμυρού 0-1

Γήπεδο Σκιάθου

Σκόρερ: (46’ Ν. Βούλγαρης)

Με χρυσό σκόρερ τον Νίκο Βούλγαρη, η Σκιάθος έφυγε με το διπλό από το νησί, όπου έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ, την ώρα που οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει κάτι παραπάνω από το μηδέν.

Η ομάδα του Αλμυρού πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της, με το σκορ να ανοίγει στο πρώτο λεπτό του β’ μέρους, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, ο οποίος νίκησε σε τετ α τετ τον Παπάρα. Οι Αλμυριώτες είχαν κι άλλες καλές στιγμές στο παιχνίδι για να σκοράρουν, όπως στο 20’, με τον Κοντοβά να σεντράρει από τα αριστερά, όμως ο Κρανάς που έπιασε την κεφαλιά, είδε τον Παπάρα να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ, ενώ σημειώθηκαν και άλλες χαμένες ευκαιρίες με τους Κρανά και Βούλγαρη στην επανάληψη. Από τη μεριά της η Σκιάθος θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει στο 48’, αλλά ο Σκέμπι που πέρασε και τον τερματοφύλακα Χαλάτση δεν πρόλαβε να σουτάρει όπως θα ήθελε, ενώ λίγο αργότερα από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά του Σαρρή, ο Τουρναβίτης δεν μπόρεσε εξ’ επαφής, πλασάροντας άουτ.

ΣΚΙΑΘΟΣ: (Βλαχόπουλος) Παπάρας, Σταμέλος, Γιαουράκης, Τουρναβίτης, Νικολαΐδης (80’ Τάσσος), Μπαράκου, Γαζέτι, Φερετζέλης (60’ Πρίφτι), Σκέμπι, Σαρρής, Μπάμπα (75’ Βεργίνης).

ΓΣΑ: Χαλάτσης, Νικηφοράκης, Τσόγκας, Πλαβός, Δημουλάς, Θωμαΐδης, Νασιακόπουλος (60’ Αραμπατζής), Ν. Βούλγαρης (60’ Παυλίδης), Κωτσιαρίδης, Κρανάς (75’ Μακανίκας), Κοντοβάς.

Αίας Σούρπης – ΑΕ Διμηνίου 1-1

Γήπεδο Σούρπης

Σκόρερ: (53’ Κατσαβριάς – 62’ Χατζησταμάτης)

Από ένα βαθμό κατέκτησαν Αίαντας και ΑΕ Διμηνίου, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πιο δυνατά στο παιχνίδι, αλλά να χάνουν σημαντικότατες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά. Συγκεκριμένα στο 5’ ο Ζαρίφης απέτυχε να σκοράρει μέσα από τη μικρή περιοχή, σουτάροντας άουτ για να ακολουθήσει προσπάθεια του Καλαμίδα στο 12’, το χλιαρό πλασέ όμως μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο Λαγός. Ο Πετρόπουλος στο 25’ δεν κατάφερε να πετύχει το 0-1, αφού παρά το χτύπημα που δέχθηκε έμεινε όρθιος και στην εξέλιξη της φάσης πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Από την άλλη ο Αίαντας είχε ένα δοκάρι στο πρώτο μέρος, με τον Αθ. Αθ. Κωστούλα να σημαδεύει το αριστερό κάθετο του Τριανταφύλλου, ο οποίος είδε τον Κατσιαβριά στο β’ μέρος να ανοίγει το σκορ. Συγκεκριμένα ο επιθετικός των γηπεδούχων πέτυχε το 1-0 με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής στο 53’. Η απάντηση της ΑΕ Διμηνίου ήταν σχεδόν άμεση, μιας και εννέα λεπτά αργότερα ο Χατζησταμάτης σημείωσε το 1-1 με σουτ εκτός περιοχής. Για τους φιλοξενούμενους ακολούθησαν ακόμη δύο καλές προσπάθειες, αλλά τόσο ο Καλαμίδας με σουτ κεραυνό, που απομάκρυναν οι αμυνόμενοι πάνω στη γραμμή, όσο και ο Καμπέρης, που πλάσαρε χλιαρά από καλή θέση στο 75’, δεν μπόρεσαν να δώσουν το τρίποντο στην ομάδα τους.

ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ: (Στέκας) Λαγός, Κουτσούμπας (75’ Γαρυφάλλου), Χουλιαράς, Κραβαρίτης, Αθ. Κ. Κωστούλας, Δημητρίου, Χριστέλλος, Αθ. Αθ. Κωστούλας (88’ Παπανικολούπολος), Κατσιαβριάς, Χειλάς, Καλοδήμος.

ΑΕ ΔΙΜΗΝΙΟΥ: (Θ. Μακρής) Τριανταφύλλου, Παπαεμαννουηλίδης, Καλαμίδας, Λούμπαρδος, Παπαιωάννου, Δημουλάς (55’ Μπάρδας), Χατζησταμάτης, Ζαρίφης, Καμπέρης (80’ Ανδρέου), Χαντζής (88’ Κατσαμπέκης), Πετρόπουλος.

Απόλλων Καναλίων – Διαγόρας 1-4

Γήπεδο Καναλίων

Σκόρερ: (23’ Τσιουρής – 5’ Γκάμπας, 44’, 83’ Πάσχος, 89΄ Καπούλας)

Εύκολο απόγευμα είχε όπως αποδείχθηκε ο Διαγόρας, κερδίζοντας με 4-1 τον Απόλλωνα στα Κανάλια. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 5’ με τον Γκάμπα, έπειτα από κεφαλιά – πάσα του Πάσχου. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια, με τους Καλλιακούδα στο 15’ (σουτ εκτός περιοχής) και Πάσχο στο 22’ (πλασέ) μετά από εμπνεύσεις του Γάρου, για να δεχθούν την ισοφάριση στο 23’, όταν ο Τσιουρής ισοφάρισε σε 1-1. Το 1-2 ήρθε από ωραίο συνδυασμό των Καραπλιάγκου – Γκάμπα και τελικό αποδέκτη τον Πάσχο στο 44’ που πέτυχε το 1-2 με πλασέ. Στην επανάληψη ο Πάσχος πέτυχε ακόμη ένα τέρμα με κεφαλιά από σέντρα του Σπ. Καραπλιάγκου και συγκεκριμένα στο 83’, με τον νεοεισελθόντα Καπούλα να κάνει το 1-4 με πλασέ στο 89’.

ΑΠΟΛΛΩΝ: (Ρέππος) Μουράτης, Γ. Μαστακούλης (46’ Παναγιωτάκης), Κουζιώκας, Μπουρνάκης, Καραβάς (Καράνταγλης), Ψήφος, Αν. Μαστακούλης, Βασιλείου, Τσιουρής, Χίντα, Ρακής (65’ Καλαμίδας).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: (Βαγγόπουλος) Βουραζέρης, Καραμανλής, Κ. Καραπλιάγγος, Πρασσάς, Καμπουρέλης, Σπ. Καραπλιάγκος, Γάρος (70’ Γαλογαύρος), Καρατζιώλης, Πάσχος (85’ Καπούλας), Καλλιακούδας (75’ Κόκας), Γκάμπας.

Πύρασος – Ακρόπολη 1-1

Γήπεδο Νέας Αγχιάλου

Σκόρερ: (65’ Σιώμος – 84’ Τσουκάλης)

Την πρώτη απώλεια βαθμών είχε χθες ο Πύρασος, ο οποίος απέναντι στη δυναμική Ακρόπολη έμεινε στο 1-1 στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου, όπου όλα κρίθηκαν στην επανάληψη. Αρχικά ο Παγώνης δεν μπόρεσε να κάνει το 0-1 με κεφαλιά από καλή θέση που πέρασε άουτ στο 50’, για να ακολουθήσει διπλή απάντηση των γηπεδούχων με τους Σιώμο αρχικά να νικιέται σε τετ α τετ από τον Ανατολή και σουτ του Αντζούρη από το ύψος του πέναλτι που κατέληξε άουτ στο 55’.

Το 1-0 έγινε στο 70’ όταν από σέντρα του Αντζούρη, ο Σφάκας τροφοδότησε τον Σιώμο που δεν δυσκολεύθηκε να πετύχει το 1-0 από κοντά. Ωστόσο, η Ακρόπολη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, φέρνοντας το ματς στα ίσια, πέντε λεπτά πριν από το τέλος, με τον Τσουκάλη να κερδίζει τον Τσιλίγκο, εκμεταλλευόμενος την κόντρα για το 1-1.

Μέχρι το φινάλε τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, παρά τις κεφαλιές των Μπασδάνη και Τανάγια που πέρασαν άουτ, με τους φιλοξενούμενους να αγωνίζονται με παίκτη λιγότερο και με τερματοφύλακα τον Φώτου για δύο λεπτά, αφού αποχώρησε ως τραυματίας ο Ανατολής.

ΠΥΡΑΣΟΣ: (Αρσένος) Τσιλίγκος, Ρουκάς (89’ Χατζητρακόσιας), Βαν ντε Γουίχε, Μαλισσόβας, Κοτζαθανάσης, Τανάγιας, Μπασδάνης, Αντζούρης, Σιώμος (81’ Μπούτλας), Κατής, Σφάκας.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: (Τάχος) Ανατολής, Τ. Τσούτσας, Πασσιάς, Φ. Φώτου, Χάνος (62’ λ.τρ. Ν. Αξιώτης), Στ. Αξιώτης (80’ Τσάμης), Τσουκάλης, Τ. Κολυμήτρας, Παγώνης (72’ Τριχόπουλος), Μόσιος, Μιχολίτσης.

Πριν από τη σέντρα των αγώνων κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του Γιάννη Κωτούλα

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Γκολ Β.

1. ΓΣ Αλμυρού 10-4 12

2. Πύρασος 11-2 10

3. Διαγόρας 8-1 10

4. Σαρακηνός 6-4 9

5. Ακρόπολη 5-2 8

6. Ηρακλής 5-0 7

7. Πρωτεσίλαος 8-5 7

8. Αίας 4-5 7

9. Παγασητικός 5-6 5

10. ΑΕ Διμηνίου 2-6 4

11. Αγία Παρασκευή 5-8 3

12. Άρης 2-6 3

13. Θησέας 2-6 1

14. Σκιάθος 0-4 1

15. Σκόπελος 3-10 0

16. Απόλλων Καναλίων 2-9 0

* Δεν υπολογίζεται ο αγώνας Ηρακλής – Θησέας.

Επόμενη (5η)

ΑΕ Διμηνίου – Σκόπελος

Ακρόπολη – Αίας

Παγασητικός – Σαρακηνός

Διαγόρας – Πύρασος

Αρης – Αγία Παρασκευή

ΓΣ Αλμυρού – Απόλλων

Θησέας – Πρωτεσίλαος

Σκιάθος – Ηρακλής Β.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου