ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη – πρόκριση με την υπογραφή Κορέτα

νίκη-πρόκριση-με-την-υπογραφή-κορέτα-684749

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με 3-0 επιβλήθηκε του Θεσπρωτού Ηγουμενίτσας η Νίκη Βόλου χθες στο Π. Μαγουλάς και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής, όπου και θα φιλοξενήσει την ομάδα της Ιστιαίας.

Οπως και στην Κέρκυρα, όπου ο Κορέτα πέτυχε δύο τέρματα έτσι και χθες ο «κανονιέρης» των κυανόλευκων σημείωσε δύο τέρματα, οδηγώντας την ομάδα του στην επόμενη φάση, αφού βρήκε δίχτυα τόσο στο 43’ όσο και στο 51’ με τον Τορεζάνι να γράφει το τελικό 3-0 στο 85’ με πέναλτι που κέρδισε ο Κορέτα ένα λεπτό νωρίτερα.

Η χθεσινή ήταν η δεύτερη νίκη των κυανόλευκων επί του Θεσπρωτού, του οποίου είχαν επιβληθεί με 1-0 στο πρωτάθλημα στις 2 Οκτωβρίου. Πλέον η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου έχει να σκέφτεται την Ιστιαία, μιας και εκτός από το Κύπελλο θα φιλοξενήσει την ομάδα της Εύβοιας και την ερχόμενη Κυριακή για το πρωτάθλημα.

Πώς ξεκίνησε

Σε σχήμα 4-5-1 παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου, όπου πέρα από τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια, οι Αλεξανδρής και Δημολιός κάλυπταν τα άκρα της άμυνας και στο κέντρο αυτής τοποθετήθηκαν οι Παπαδήμας και Ναουμιδης. Στη μεσαία γραμμή οι Ζενούνης και Μέτσε ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τον Κόλα να έχει ρόλο οργανωτή μπροστά τους, ενώ οι Παπαγεωργίου από τα δεξιά και Μαλακασιώτης από τα αριστερά βοηθούσαν τον Κορέτα στην κορυφή της επίθεσης.

Το α’ μέρος

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα καταγράφηκε στο 3ο λεπτό, με τον Κόλα να βρίσκεται σε θέση έξω αριστερά της αντίπαλης περιοχής, από όπου και προσπάθησε να κρεμάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο πάνω από την οριζόντια δοκό.

Με τη συμπλήρωση 11 λεπτών αγώνα, ο Μέτσε έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά εκεί που καραδοκούσε ο Κορέτα την τελευταία στιγμή, ο Γιάκος παραχώρησε το κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Κόλα έστειλε την μπάλα στον Παπαδήμα, που με κεφαλιά ανάγκασε τον τερματοφύλακα Παππά να μπλοκάρει, παρά τα σώματα που είχε μπροστά του. Ο Κορέτα θα μπορούσε να έχει πετύχει το 1-0 στο 20’, αλλά μετά την πάσα του Δημολιού δεν μπόρεσε να κερδίσει τον τερματοφύλακα Παππά, με το αδύναμο πλασέ του να καταλήγει απελπιστικά άουτ.

Αντίθετα, η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους καταγράφηκε στο 25’, με τον Βιτώρο να έχει χώρο και να επιχειρεί το δυνατό σουτ, όμως ο Τζήμας δεν έδειξε να ανησυχεί, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Σουτ εκτός περιοχής έπιασε και ο Μαλακασιώτης για τη Νίκη Βόλου, ο οποίος κερδίζοντας τις κόντρες δοκίμασε το δεξί του, με τον Παππά να μπλοκάρει δίχως δυσκολία στο 28’, ενώ ένα λεπτό αργότερα σουτ του Μέτσε πέρασε άουτ. Στον αντίποδα διπλή προσπάθεια του Γιάκου με δύο σουτ εκτός περιοχής στο 36’ δεν βρήκε στόχο, με τον Ναουμίδη αρχικά και τον Παπαδήμα στη συνέχεια να απομακρύνουν την μπάλα.

Πέντε λεπτά πριν από το ημίχρονο ο Μαλακασιώτης βρήκε με έξοχη κάθετη πάσα το Δημολιό, ο οποίος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, με την μπάλα να περνά παράλληλα με την αντίπαλη εστία και τον Κόλα να μην μπορεί να κάνει την προβολή, βρισκόμενος πάνω στη γραμμή του τέρματος.

Τελικά, η Νίκη Βόλου κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μαλακασιώτη να «ξεχύνεται» από τα δεξιά και να σουτάρει με το αριστερό. Ο τερματοφύλακας Παππάς απέκρουσε ενστικτωδώς, με τον Παπαγεωργίου να αποτυγχάνει από κοντά για το γκολ, κάτι που πέτυχε ο Κορέτα στο 43’ με κοντινή προβολή για το 1-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Το β’ μέρος

Η Νίκη ξεκίνησε στην επανάληψη όπως τελείωσε το α’ μέρος, με τον Κορέτα να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, με την φάση να ξεκινά και πάλι από τον Μαλακασιώτη και από τα δεξιά. Ο νεαρός μέσος σέντραρε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, εκεί όπου ο Παπαγεωργίου έπιασε το σουτ, που απέκρουσε σθεναρά ο Παππάς, για να έρθει ο Κορέτα στη συνέχεια και να πετύχει το 2-0 στο 51’.

Από το σημείο εκείνο και μετά η κυανόλευκη μηχανή έδειξε να ρίχνει στροφές, με τον Θεσπρωτό να προσπαθεί να απαντήσει με τον Μπίκα στο 56’, ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Νίκης και αφού ξεμαρκαρίστηκε έπιασε το δυνατό σουτ από τα αριστερά με το δεξί, με την μπάλα, ωστόσο, να περνά πάνω από τα δοκάρια του Τζήμα.

Η Νίκη έψαξε στην κόντρα και το 3-0, αλλά ο Παπαγεωργίου δεν μπόρεσε για ελάχιστα εκατοστά να πετύχει το 3-0, με τον Δημολιό να κάνει την κάθετη πάσα στο 62’, αλλά ο πρώτος παρά το γεγονός ότι πέρασε και τον τερματοφύλακα Παππά, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το κοντρόλ.

Ο Ναουμίδης κατάφερε να σταματήσει τον Μπλέτσα στο 69’, ο οποίος βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά πριν κάνει το πλασέ ο αρχηγός της Νίκης Βόλου πρόλαβε και παραχώρησε το κόρνερ, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν την πίεση, φθάνοντας μια ανάσα από το γκολ, με τον Μπίκα και πάλι να κάνει το πλασέ απέναντι από τον Τζήμα, με την μπάλα να κοντράρει και να φθάνει στο δεύτερο δοκάρι, από εκεί όπου ο Ντινιωτάκης πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 72’, με τον Τζήμα να κλείνει σωστά την κάτω αριστερή γωνία.

Ο Μπίκας αποτέλεσε το μόνιμο κίνδυνο της κυανόλευκης άμυνας και από βαθιά μπαλιά έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ναουμίδη, για να καταλήξει σε κόρνερ στο 75’, με το Θεσπρωτό να πιέζει για το γκολ που θα τον έβαζε στο παιχνίδι, αλλά να μην τα καταφέρνει.

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 84’ και οι κυανόλευκοι ολοκλήρωσαν την άνετη επικράτησή τους, με τον Πετράκο να κάνει την κάθετη πάσα για τον Κορέτα, ο οποίος πάτησε στην αντίπαλη περιοχή για να ανατραπεί από τον Μυρσινιά στο 84’.

Ο διαιτητής υπέδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Τορεζάνι να αναλαμβάνει την εσχάτη των ποινών. Στην επιστροφή τους στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά από περίπου ένα μήνα ο Αργεντινός πέτυχε το 3-0, στέλνοντας την μπάλα στα αριστερά της εστία του Παππά, ο οποίος έπεσε στην αντίθετη γωνία.

Μέχρι το φινάλε ο Τζήμας διατήρησε το μηδέν στην άμυνα, όταν από λάθος του Παπαδήμα ο Μπίκας έπιασε ξανά σουτ, αλλά ο πορτιέρο των κυανόλευκων εκτινάχθηκε, αποσοβώντας το γκολ, ενώ ένα λεπτό αργότερα εκτέλεση φάουλ του Βιτώρου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζήμα στην τελευταία αξιόλογη φάση της αναμέτρησης.

Πλέον η Νίκη Βόλου θα αντιμετωπίσει την Ιστιαία στις 13 Νοεμβρίου εντός έδρας για τη β’ φάση του Κυπέλλου και την ερχόμενη Κυριακή για το πρωτάθλημα.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ 3-0

Γήπεδο Παντελής Μαγουλάς

Σκόρερ: (43’, 51’ Κορέτα, 85’ πεν. Τορεζάνι)

Διαιτητής: Μουτσάνας (Καρδίτσας)

Βοηθοί: Τακόπουλος, Στεφανής

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξηροφώτος) Τζήμας, Αλεξανδρής, Δημολιός, Παπαδήμας, Ναουμίδης, Ζενούνης, Παπαγεωργίου (81’ Πετράκος), Μέτσε, Κορέτα (86’ Ματθαίου), Κόλα, Μαλακασιώτης (67’ Τορεζάνι).

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: (Σέμος) Παππάς, Ηλίας, Σιουκουλάνι, Μυρσινιάς, Γιάκος, Βιτώρος, Τζιάλλας, Ντινιωτάκης, Αναστασιάδης (15’ λ.τρ. Μπλέτσας), Μπίκας, Σούκιας (71’ Κωστάκης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου