ΤΟΠΙΚΟ

Ακάθεκτοι συνεχίζουν Πύρασος και ΓΣ Αλμυρού

ακάθεκτοι-συνεχίζουν-πύρασος-και-γσ-α-691076

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ακάθεκτοι συνεχίζουν την πορεία τους στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣΘ, τόσο ο Πύρασος, όσο και ο ΓΣ Αλμυρού, με την ομάδα της Αγχιάλου να υποχρεώνει στην πρώτη του απώλεια βαθμών τον Αίαντα, του οποίου και επικράτησε με 4-1 στη Σούρπη, ενώ ο ΓΣΑ κέρδισε επίσης εκτός έδρας με 4-2 το Θησέα Αγριάς. Αναλυτικά οι αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής:

AE Διμηνίου – Σαρακηνός 0-1

Σκόρερ: (89’ πεν. Σαμαράς)

Σε ένα ντέρμπι με τα όλα του, ο Σαρακηνός επιβλήθηκε με 1-0 της ΑΕ Διμηνίου, διπλασιάζοντας έτσι τις νίκες του στο πρωτάθλημα. Οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Παπαστεργίου μπορεί να ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους με το αριστερό στο φετινό πρωτάθλημα, κατάφεραν, ωστόσο, να προχωρήσουν με ακόμη μία εκτός έδρας νίκη έπειτα από εκείνη στο τοπικό ντέρμπι με την Αγία Παρασκευή, έστω κι αν χρειάστηκε να περάσουν δια πυρός και σιδήρου. Από την άλλη οι γηπεδούχοι έδειξαν εμφανή σημάδια βελτίωσης μετά τη βαριά ήττα από τον Πύρασο την περασμένη αγωνιστική και θα μπορούσαν να έχουν πανηγυρίσει τη δεύτερη τους νίκη στο πρωτάθλημα αν είχαν την τύχη με το μέρος τους, αφού έμειναν με παίκτη λιγότερο από το 68’ μετά την αποβολή του Γεωργιάδη, ενώ έχασαν και σημαντικότατες ευκαιρίες να προηγηθούν.

Σε ένα σχετικά ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, ο Πετρόπουλος για την ΑΕΔ δεν μπόρεσε να σκοράρει σε τετ α τετ που είχε με τον Γράντα, με τον έμπειρο πορτιέρο να απομακρύνει σωτήρια με τα πόδια στο 27’, ενώ πριν από τρία λεπτά καρφωτή κεφαλιά του Πετρόπουλου πέρασε μόλις δίπλα από την αριστερή κάθετη δοκό από σέντρα του Χατζησταμάτη από τα δεξιά.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις καλές ευκαιρίες τρία λεπτά αργότερα, με τον Βαλωτή να πιάνει κεφαλιά σε σέντρα του Ανατολή, που πέρασε παράλληλα με την εστία του Τριανταφύλλου, ο οποίος έδωσε την ευκαιρία στον Ανατολή μετά από λάθος να σκοράρει, όμως το σουτ του πέρασε άουτ από καλή θέση και προ κενής εστίας. Στην επανάληψη ο Πετρόπουλος ήταν και πάλι ο μοιραίος, μιας και μετά από έξοχο συνδυασμό των Γεωργιάδη και Χαντζή έστειλε την μπάλα μόλις άουτ σε τετ α τετ με τον Γράντα στο 63’.

Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έμελλε να συνεχίσουν με παίκτη λιγότερο, μιας και αποβλήθηκε δίκαια με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γεωργιάδης για σκληρό μαρκάρισμα στον Φραγκογιάννη, για να φθάσουμε στο 89ο λεπτό, με τον Σαρακηνό να ανταμείβεται για την εδαφική υπεροχή που είχε κερδίσει, όταν ο νεοεισελθών Τρίμμης, υπέπεσε σε παράβαση (πέναλτι), βρίσκοντας την μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητής Τασιόπουλος υπέδειξε την άσπρη βούλα, με τον Σαμαρά να στήνει την μπάλα απέναντι από τον Τριανταφύλλου, ο οποίος δεν μπόρεσε τελικά να αποσοβήσει το 0-1, παρά το γεγονός ότι βρήκε την μπάλα με το πόδι.

Οι Διμηνιώτες θα μπορούσαν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων να κλέψουν το βαθμό, αλλά από στημένη μπάλα και εκτέλεση φάουλ του Δημουλά ο Παπαϊωάννου δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα από καλή θέση.
ΑΕ ΔΙΜΗΝΙΟΥ: (Μακρής) Τριανταφύλλου, Παπαεμμανουηλίδης, Δημουλάς, Λούμπαρδος (92’ Ανδρέου), Παπαϊωάννου, Χατζησταμάτης, Ζαρίφης (84’ Τρίμμης), Γεωργιάδης, Πετρόπουλος, Χαντζής, Καλαμίδας (77’ Μπάρδας).
ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: (Παπαστεργίου) Γράντας, Δημητριάδης, Ιωάννου, Σουλιώτης, Καλαμάτας, Σούδης (79’ Φουρκιώτης), Τσεκούρας (79’ Μπαρμπούτας), Σαμαράς, Ανατολής (71’ Κωνσταντάκος), Βαλωτής, Φραγκογιάννης.

Σκόπελος – Αγία Παρασκευή 2-3

Σκόρερ: (9’ Ρόκο, 32’ Ταφίλης – 20’, 55’ Στ. Μαλακασιώτης, 85’ Παπουτσής)

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η ομάδα της Αγίας Παρασκευής, η οποία μετά από δύο συνεχόμενες ήττες επιβλήθηκε έστω και δύσκολα με 3-2 της Σκοπέλου εκτός έδρας. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ με τον Ρόκο στο 9’, αλλά η απάντηση ήταν σχεδόν άμεση με τον Στ. Μαλακασιώτη να ισοφαρίζει μετά από 11 λεπτά. Ο Ταφίλης έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους νησιώτες, οι οποίοι πήγαν με το 2-1 στα αποδυτήρια, αλλά η Αγία Παρασκευή απάντησε και πάλι με τον Μαλακασιώτη στο 55’. Μάλιστα ο Μαλακασιώτης θα μπορούσε να έχει πετύχει και τρίτο προσωπικό τέρμα, αλλά απέναντι από τον Ζαρίφη δεν τα κατάφερε εκ νέου, με τον πορτιέρο των γηπεδούχων να αποκρούει αρχικά το σουτ και την μπάλα να φτάνει στον Παπουτσή, ο οποίος δεν δυσκολεύθηκε να κάνει από κοντά το τελικό 2-3.
ΣΚΟΠΕΛΟΣ: (Καπελιάνης) Ζαρίφης, Μαρσέλο, Καραθανάσης, Χονδρός, Στρατηγάκης, Συνοδινός, Αδαμάκης, Ταφίλης, Ρόκος.
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: (Μαλακασιώτης) Τσιτσιρίκος, Κούκιος (46’ Παναγιώτου), Γιάτσιος, Τσιγκλιφής (70’ λ.τ Κόφφας), Χατζημητροφάνης, Παπακώστας, Στ. Μαλακασιώτης, Καψάλης, Κοπάνας, Μαρμαρινός, Καραγιάννης (68’ Παπουτσής).

Ακρόπολη – Απόλλων 2-1

Σκόρερ: (70’, 83΄ Τσουκάλης-72’ Καλαμίδας)

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα η Ακρόπολη έφτασε στη δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας του Απόλλωνα Καναλίων με 2-1 στο γήπεδο του Αερινού. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και να έχασαν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτό με τους Καλαμίδα, Τσιουρή, και Αν. Μαστακούλη, δεν κατάφεραν ωστόσο να επικρατήσουν της σκληροτράχηλης Ακρόπολης, η οποία αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο για παραπάνω από 70 λεπτά μετά την αποβολή με απ’ ευθείας κόκκινη του Κώστα Κολυμήτρα στο 27’, για αντιαθλητικό μαρκάρισμα. Όλα τα γκολ σημειώθηκαν στην επανάληψη, με τον Τσουκάλη να ανοίγει το σκορ στο 70’ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Χάνου στο δεύτερο δοκάρι, όπου έκανε το 1-0. Η απάντηση του Απόλλωνα ήταν άμεση, με τον Καλαμίδα να ισοφαρίζει σε 1-1 δύο λεπτά αργότερα και αφού προηγήθηκε όμορφος συνδυασμός, πλάσαρε εύστοχα τον Ανατολή, όμως δεν ήταν και το τελευταίο γκολ, αφού ο Τσουκάλης πήρε και πάλι το όπλο του και με δεύτερο προσωπικό γκολ και πάλι με το κεφάλι, από σέντρα του Μιχολίτση αυτή τη φορά, πέτυχε το 2-1 στο 83’, χαρίζοντας ένα σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: (Τάχος) Ανατολής, Τσιάμης, Πασιάς, Χάνος, Φ. Φώτου, Κ. Κολημήτρας, Μ. Τσουκάλης, Αν. Κολημήτρας, Αξιώτης (77’ Ν. Αξιώτης) , Μόσιος, Μιχολίτσης (85’ Παππάς).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ: (Ρέππος) Μουράτης, Πάντζιος, Φειζο,Κουζιώκας, Καράνταγλης, Γ. Μαστακούλης (70’ Μουράβας), Αν. Μαστακούλης, Βασιλείου, Τσιουρής, Ρακής, Καλαμίδας.

Θησέας – ΓΣ Αλμυρού 2-4

Σκόρερ: (48’ Βλάχος, 65’ Ισά – 16’, 57’ Ν. Βούλγαρης, 31’ πεν., 79’ Κοντοβάς)

Γκολ και θέαμα προσέφεραν οι ποδοσφαιριστές του Θησέα Αγριάς και του ΓΣ Αλμυρού χθες το πρωί στο ΕΑΚ Βόλου «Τάκης Συνετόπουλος», όπου οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 4-2, αφιερώνοντας τη νίκη τους στον αδικοχαμένο συμπαίκτη τους Αποστόλη Πλασταρά, ο οποίος σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο έφυγε από τη ζωή μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Οι παίκτες του Θάνου Θεοδώρου προηγήθηκαν με 0-2 στο ημίχρονο, με το Νίκο Βούλγαρη να ανοίγει το σκορ στο 16’ με πλασέ και 15 λεπτά αργότερα πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, όταν ο Κοντοβάς κέρδισε πέναλτι από τον Ζάγκα, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στο ΓΣΑ. Με την έναρξη της επανάληψης ο Βλάχος εκμεταλλεύτηκε πλήρως λάθος της άμυνας και συγκεκριμένα του Φαράντου, για να μειώσει σε 1-2 στο 48’ με πλασέ από το ύψος της περιοχής. Ο ΓΣΑ πέτυχε και τρίτο τέρμα και συγκεκριμένα και πάλι με το Βούλγαρη στο 57’ για το 1-3 με σουτ εντός περιοχής, με τους γηπεδούχους, ωστόσο, να μειώνουν σε 2-3 με τον Ισά στο 65’, ο οποίος έκλεψε την μπάλα από τον Καψιώτη και πλάσαρε ιδανικά τον Χαλάτση. Ωστόσο, η τελευταία κουβέντα ανήκε στους φιλοξενούμενους, με τον Κοντοβά να πετυχαίνει το 2ο του γκολ στο 79’ με σουτ μέσα από την περιοχή.

ΘΗΣΕΑΣ: (Κόφφας) Σπηλιόπουλος, Ακριβούσης, Δαμάσκος (63’ Δαμάσκος), Ζάγκας, Μούτος, Καραλόπουλος, Ισά, Αναστασίου, Βλάχος, Βουρδάκης (66’ Δουλάς), Γκουγκούδης (73’ Γαρυφάλλου).

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: (Θεοδώρου) Χαλάτσης, Καψιώτης, Φαράντος (58’ Τσιάτσιος), Πλαβός, Κυργιάκος, Τσόγκας, Κρανάς, Κωτσιαρίδης, Νασιακόπουλος (65’ Μακανίκας), Βούλγαρης(85’ Αραμπατζής), Κοντοβάς.

Παγασητικός – Πρωτεσίλαος 1-1

Σκόρερ: (53’ Μπραχόλι – 54’ Αραπίτσας)

Την πρώτη απώλεια βαθμών είχε ο Πρωτεσίλαος, ο οποίος τα βρήκε δύσκολα απέναντι στον σκληροτράχηλο Παγασητικό και άφησε βαθμούς στο γήπεδο της Νεάπολης. Η ομάδα του Πτελεού, μετά από δύο σερί νίκες με σκορ 3-1, έμεινε στο 1-1 απέναντι στους νεοφώτιστους, οι οποίοι πήραν τη δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία μετά το 0-0 κόντρα στον Ηρακλή.

Μετά από ένα κακό πρώτο μέρος, από πλευράς φάσεων, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά, με τον Μπραχόλι να ανοίγει το σκορ στο 53’ με κεφαλιά και ένα λεπτό αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Συγκεκριμένα από σέντρα – σουτ του Αραπίτσα, ο Κορέντης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα, η οποία πέρασε τη γραμμή για το τελικό 1-1.

Η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά προσπάθησε για ένα ακόμη τέρμα, αλλά ο Μαρικλέν δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Κορέντη με σουτ σε κλειστή γωνία, με τον πορτιέρο του Παγασητικού να αποκρούει εντυπωσιακά, ενώ στο 90’ νέα προσπάθεια του Μαρικλέν με κεφαλιά αυτή τη φορά πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία.

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ: (Ανδρουτσόπουλος) Κορέντης, Μπερτζέμης (46’ Ρουμπάτης), Μυλωνάς, Στρούγγης, Καψιώτης, Β. Μιχαλόπουλος, Μπραχόλι, Γκατζούνας, Ρηγίνος (70’ Μπούρντα), Περιβολιώτης, Θάνος (77’ Σίμος).

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: (Ανδρωνάς) Τίτας, Χασιώτης, Μαλλιαρός, Σιαμουρδάνης, Μιχόπουλος, Κ. Κόρκος, Παναγιώτου (58’ Θ. Κόρκος), Ξηρομερίσιος (69’ Λεϊμονής), Παπαδόπουλος (80’ λ.τρ. Λάμπος), Μαρικλέν, Αραπίτσας.

Αρης – Ηρακλής 0-2

Σκόρερ: (32’ Ασλάνογλου, 63’ Κοντοβάς)

Τη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ηρακλής, ο οποίος μετά το διπλό στη Σκιάθο και την ισοπαλία απέναντι στον Παγασητικό κέρδισε με 2-0 τον Αρη Μελισσατίκων στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής. Οι κυανόλευκοι διατήρησαν το μηδέν στην άμυνα σε τρίτο συνεχόμενο αγώνα και χτύπησαν από μία φορά σε κάθε ημίχρονο για να φθάσουν στο τρίποντο. Συγκεκριμένα στο 32’ ο Ασλάνογλου άνοιξε το σκορ, σουτάροντας εκτός περιοχής και στην επανάληψη ο πολύπειρος Γιάννης Κοντοβάς πέτυχε το 0-2 με πλασέ μέσα από την περιοχή στο 63’. Για τον Αρη, που δεν ήταν σε καλή μέρα, ντεμπούτο πραγματοποίησε ο 15χρονος Ραφαήλ Θεοδώρου.

ΑΡΗΣ: (Ακτσιαλής) Κουρίτας, Τσίρος, Γούτσιος, Γκοτζόπουλος (72’ Θεοδώρου), Αποστολίδης, Θεοδοσιάδης, Τσιαντής Γκάγκας (60’ Παλάντζας), Μερμίγγης, Νούσιας, Σιαμέτης (46’ Στεργιόπουλος).

ΗΡΑΚΛΗΣ: (Μπαντάς) Πολυμέρου, Ντούρο, Γιαμαλής, Γιαουπλάρι, Μοράλες, Μαυρίδης (72’ Παπαπορφυρίου), Α. Φέιζο (84’ Λιάκος), Λιάρος, Κοντοβάς, Ασλάνογλου (53’ Ντ. Φειζο), Τρελόπουλος.

Διαγόρας – Σκιάθος 2-0

Σκόρερ: (9’ Καλλιακούδας, 21’ Πάσχος)

Με 2-0 επικράτησε της Σκιάθου ο Διαγόρας στο Στεφανοβίκειο, καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Καλλιακούδας πέτυχε το 1-0 στο 9’, σκοράροντας κόντρα στην πρώην του ομάδα μετά από λάθος της άμυνας με σουτ εντός περιοχής. Από ένα νέο λάθος προήλθε και το 2-0, με τον Πάσχο να μην χαρίζεται στο 21’, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να απαντήσουν στη συνέχεια, αλλά τόσο ο Σαρρής με βολ πλανέ στο 40’, όσο και ο Σκέμπι στο 43’ δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Βουραζέρη. Μάλιστα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων θα μπορούσε στην επανάληψη να έχει πετύχει και το 3-0, όταν ο Γάρος κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Βουραζέρης δεν τα κατάφερε από την άσπρη βούλα, στέλνοντας την μπάλα άουτ στο 67’. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χρήστος Γκάμπας, που έμεινε ελεύθερος από τη Νίκη Βόλου την περασμένη Τρίτη, αγωνίστηκε με την ομάδα του Διαγόρα ως βασικός.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: (Βαγγόπουλος) Βουραζέρης, Καραμανλής, Γαλογαύρος, Καραπλιάγκος Κ. (60’ Πρασσάς), Καμπουρέλης, Σπ. Καραπλιάγκος, Γάρος (81’ Καπούλας), Καρατζιώλης, Πάσχος, Καλιακούδας (70’ Κόκκας), Χρ. Γκάμπας.

ΣΚΙΑΘΟΣ: (Βλαχόπουλος) Παπάρας, Νικολαΐδης, Γιαουράκης, Κυπαρισσός (75’ Φερετζέλης), Τουρναβίτης, Μπρέγκου, Γαζέτης, Βεργίνης (46’ Γ. Σταμέλος), Σκέμπι, Σαρρής, Μυστάκου (80’ Τάσου).

Αίας Σούρπης – Πύρασος 1-4

Σκόρερ: (71’ πεν. Κατσαβριάς – 33’ Αντζούρης, 48’ Σφάκας, 70’, 75’ Σιώμος)

Καταιγιστικός ήταν ο Πύρασος, ξεπερνώντας το εμπόδιο του αήττητου μέχρι χθες Αίαντα Σούρπης και έτσι παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον ΓΣ Αλμυρού, συνεχίζοντας με την τρίτη του νίκη. Η ομάδα της Αγχιάλου πέτυχε το πρώτο της τέρμα στο 33’, όταν ο Κατής βρήκε τον Σιώμο και αυτός τον Αντζούρη, που δεν δυσκολεύθηκε να πετύχει το 0-1, σημειώνοντας το τρίτο του τέρμα σε τρία παιχνίδια, ανοίγοντας μάλιστα το χορό των γκολ και στις προηγούμενες αναμετρήσεις. Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ρουκάς σημάδεψε το κεφάλι του Σφάκα, που πέτυχε το 0-2 στο 48’ για να έρθει και το 0-3 στο 70’. Συγκεκριμένα από σέντρα του Σφάκα, ο Αντζούρης μοίρασε έτοιμο γκολ για τον Σιώμο. Οι γηπεδούχοι μείωσαν το σκορ στο 71’, όταν ο Χειλάς ανατράπηκε από τον Ερρίκο Βαν ντε Γουίχε και ο Κατσαβριάς εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 1-3. Η τελευταία κουβέντα ανήκε και πάλι στον Πύρασο με τον Σιώμο να εκμεταλλεύεται τις κόντρες για το τελικό 1-4 στο 75’.

ΑΙΑΣ: (Στέκας) Λαγός, Κουτσούμπας, Παπανικολόπουλος, Κραβαρίτης (68’ Αθ. Κ. Κωστούλας), Μπιρτσάι, Γρούνας (46’ Γαρυφάλλου), Δημητρίου (46’ Χειλάς), Χριστέλος, Αθ. Αθ. Κωστούλας, Κατσαβριάς, Χουλιαράς.

ΠΥΡΑΣΟΣ: (Αρσένος) Ντ. Βαν ντε Γουίχε, Ρουκάς (80’ Γιοβάνης), Ερρ. Βαν ντε Γουίχε, Μαλισσόβας, Κοτζαθανάσης (76’ Χ. Μπούτλας), Τανάγιας, Μπασδάνης, Αντζούρης (83’ Στεργίου), Σιώμος, Κατής, Σφάκας.

Βαθμολογία

1. Πύρασος 9

2. Γ.Σ. Αλμυρού 9

3. Πρωτεσίλαος 7

4. Ηρακλής 7

5. Ακρόπολη 7

6. Διαγόρας 7

7. Αίας Σούρπης 6

8. Σαρακηνός 6

9. ΑΕ Διμηνίου 3

10. Αγ. Παρασκευή 3

11. Παγασητικός 2

12. Σκιάθος 1

13. Θησέας 1

14. Απολλων 0

15. Αρης 0

16. Σκόπελος 0

Επόμενη (4η)

Αίας – Α.Ε. Διμηνίου
Σαρακηνός – Σκόπελος
Πύρασος – Ακρόπολη
Αγία Παρασκευή – Παγασητικός
Απόλλων – Διαγόρας
Πρωτεσίλαος – Αρης
Σκιάθος – Γ.Σ. Αλμυρού
Ηρακλής – Θησέας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου