ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη Βόλου: Με κουρσάρο τον Κορέτα έφυγε με το διπλό από την Κέρκυρα

νίκη-βόλου-με-κουρσάρο-τον-κορέτα-έφυγ-691104

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με σκόρερ των δύο εκ των τριών τερμάτων τον Γιάννη Κορέτα, η Νίκη Βόλου κούρσεψε το νησί της Κέρκυρας, όπου επικράτησε με 1-3 του τοπικού Αστέρα Πετριτή στην 5η στροφή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Οι κυανόλευκοι πήραν το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο με τον Στέφανο Ξηροφώτο στον πάγκο τους και πλέον έχουν μπροστά τους το παιχνίδι Κυπέλλου με το Θεσπρωτό στο Π. Μαγουλάς.

Χωρίς να ζαλιστούν από τα μποφόρ και από τα αεροπλάνα που πετούσαν πάνω από το Ενωσιακό γήπεδο της Κέρκυρας, οι Βολιώτες πήραν αυτό που ήθελαν, ατενίζοντας με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Το α’ μέρος

Με σύμμαχο 15 ηρωικούς φιλάθλους που ταξίδεψαν από το Βόλο στο νησί των Φαιάκων, οι ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου ξεκίνησαν την αναμέτρηση, δείχνοντας από νωρίς το ποιος είναι το αφεντικό. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και με τους Παπαδόπουλο – Μέτσε στη μεσαία γραμμή να δημιουργούν συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις για τους αντιπάλους, η Νίκη μπήκε δυναμικά στον αγώνα, με τον Μαλακασιώτη να χάνει την πρώτη μεγάλη στιγμή μόλις στο 2’, όταν και σούταρε πάνω από την αντίπαλη εστία, μετά από πάσα του Παπαδόπουλου.

Προσπάθεια του Μέτσε στο 21’ με σουτ από τον άξονα έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ριγανά και ακολούθησε νέα απειλή, με πλασέ του Μαλακασιώτη στο 27’ να περνά πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια.

Το σκορ δεν άργησε και πολύ για να ανοίξει, με τον Παπαδόπουλο να κερδίζει κόρνερ στο 30’, το οποίο εκτέλεσε πλασαριστά ο Νικλητσιώτης. Ο Παπαδόπουλος βρέθηκε στο ύψος της περιοχής και από τα αριστερά δεν δίστασε να πιάσει το σουτ, που δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Ριγανάς για το 0-1.

Εξι λεπτά αργότερα ο Κορέτα προειδοποίησε τον Ριγανά με κεφαλιά και στο 38’ από έξοχη συνεργασία των Νικλητσιώτη – Κορέτα, η μπάλα έφτασε στο Δημολιό, ο οποίος την έστειλε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Ριγανά.

Μέχρι τη λήξη του α’ μέρους ο Μέτσε σούταρε δυνατά στο 45’ από μακρινή απόσταση, με το Ριγανά να παραχωρεί κόρνερ, το οποίο όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο με την κεφαλιά του Ναουμίδη να καταλήγει άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Νίκη έδειξε να συνεχίζει από εκεί που είχε σταματήσει και έτσι πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Συγκεκριμένα ο Νικλητσιώτης βρέθηκε μέσα στην περιοχή από πάσα του Παπαδόπουλου και έκανε το γέμισμα για την καρδιά της αντίπαλης άμυνας, με την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του Μαλακασιώτη και να καταλήγει στον Κορέτα, ο οποίος εξ’ επαφής πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα στο 55’ για το 0-2.

Προσπάθειες του Μαλακασιώτη στο 61’ και στο αμέσως επόμενο λεπτό δεν ευδοκίμησαν για το 0-3, με τη Νίκη να έχει τον έλεγχο αλλά και το υπέρ της σκορ. Ο ρυθμός του αγώνα έδειξε να πέφτει με τους γηπεδούχους να κάνουν την απέλπιδα προσπάθεια να μειώσουν κάτι που κατάφεραν στο 89’, όταν ο Γεωργοπάλης πέτυχε το 1-2, μετά από λάθος έξοδο του Τζήμα, όμως η Νίκη έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, αφού πέτυχε και τρίτο τέρμα στο 90’.

Συγκεκριμένα μετά από έξοχη ενέργεια και άδειασμα των αντιπάλων του, ο Κόλα πάσαρε με κάθετη στον Κορέτα, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να διαμορφώσει το τελικό 1-3.

Μάλιστα ο Κορέτα θα μπορούσε να έχει πετύχει και τρίτο τέρμα, αλλά στο 92’, το σουτ που έπιασε από καλή θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή, βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

ΑΣΤΕΡΑΣ – ΝΙΚΗ 1-3

Γήπεδο ΕΠΣ Κέρκυρας

Σκόρερ: (89’ Γεωργοπάλης – 30’ Παπαδόπουλος, 55’, 90’ Κορέτα)

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Καραλής, Αντωνίου

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ: (Σιδερόπουλος) Ριγανάς, Καλούδης, Λέσης (59’ Γούναρης), Πάγκαλης, Πολύζος, Στούπας, Κατσίβελας, Γαστεράτος (72’ Γράντος), Γεωργοπάλης, Μάμαλος, Ντόντα (62’ Νικομάνης).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξηροφώτος) Τζήμας, Αλεξανδρής, Δημολιός, Παρασκευαΐδης (68’ λ. τρ. Παπαδήμας), Ναουμίδης, Πετράκος, Μέτσε, Νικλητσιώτης (72’ Κόλα), Μαλακασιώτης (82’ Ζενούνης), Παπαδόπουλος, Κορέτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου