ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ξεκινούν τα έργα…

ξεκινούν-τα-έργα-696700

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Για τις τρέχουσες εξελίξεις στο κυανόλευκο στρατόπεδο μίλησε ο Θανάσης Τζήμας, μιας και σε πρωινή του τηλεφωνική παρέμβαση (υπήρξε και απογευματινή) στον Blue Heart σχολίασε αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα.

Ο κ. Τζήμας αναφέρθηκε στα έργα που θα πραγματοποιηθούν στο Π. Μαγουλάς τονίζοντας πως από σήμερα Τρίτη θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποξήλωσης του αγωνιστικού χώρου, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη Κυριακή και το γήπεδο να είναι έτοιμο για το εντός έδρας παιχνίδι με τον Θεσπρωτό για το Κύπελλο της Γ’ Εθνικής την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, ενώ επίσης σήμερα θα ξεκινήσει και η επανασπορά στο βοηθητικό του ΟΣΕ.

Ακόμη ο κ. Τζήμας αναφέρθηκε και στις παραιτήσεις των τεσσάρων μελών, κάνοντας γνωστό πως έχουν ήδη βρεθεί οι αντικαταστάτες τους και σύντομα θα τους ανακοινώσει, αναφέροντας ότι μετά τις παραιτήσεις ηρέμησε η ομάδα, μιας και υπήρχαν λανθασμένες αναλήψεις καθηκόντων.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην επικράτηση του Ολυμπιακού Βόλου στην Πύδνα: «Είπα σε κάποιο μέλος του Ολυμπιακού με το οποίο συναντήθηκα ότι δεν τίθεται αγωνιστικό θέμα και σαφώς έχουμε καλύτερη ομάδα απ’ αυτούς. Οταν ο Ολυμπιακός παίρνει τη νίκη με πέναλτι στο Κίτρος, τότε με τη Νίκη θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα. Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι δε γνωρίζουν τη Γ’ Εθνική. Είμαστε μία γρήγορη ομάδα και με αρκετά ατού. Οσο και να μη θέλει να το καταλάβει κανείς, αν βγάλουμε τον παράγοντα τύχη, είμαστε πολλαπλά καλύτερη ομάδα. Αυτό που με στεναχώρησε είναι ότι ενώ έχουμε καλή ομάδα, πηγαίνοντας στο Ρήγα Φεραίο, υπέπεσαν στην αντίληψή μου κάποια … γυφτιλίκια, που τα λέω εγώ. Είδα προχθές σε μία καφετέρια δύο παίκτες άλλης ομάδας και με έπιασαν τα γέλια. Ούτε ένα ευρώ δεν τους δίνω αυτούς λόγω της συμπεριφοράς τους στην κοινωνία του Βόλου».

Για τη βοήθεια του κόσμου: «Να αφήσουν ήσυχο και να μην κάνουν κριτική σ’ αυτόν τον υπέροχο κόσμο, που βάζει το χέρι στην τσέπη και πληρώνει αυτό το βαρύ εισιτήριο για ματς Γ’ Εθνικής, αλλά χθες δώσαμε μόνο για τη διαιτησία 1.000 ευρώ. Ευχαριστώ τον κόσμο, γιατί είναι κοντά στην ομάδα, τον νέο προπονητή και κοντά στο πρόσωπο του κυρίου προέδρου. Ο κόσμος δε μάσησε. Εχει μάτια κι αυτιά και ακούει».

Για την ενίσχυση της ομάδας: «Προσπαθούμε να δούμε τις προτάσεις του κ. Ξηροφώτου αυτή τη βδομάδα, γιατί το θέμα είναι διαδικαστικό. Είναι παίκτες από το εξωτερικό και υπάρχουν γραφειοκρατικά θέματα, τα οποία τα έχουμε αναθέσει σε δικό μας άνθρωπο, για να μπορέσει να τα επιλύσει. Θα γίνουν πάση θυσία δύο μεταγραφές και θα ενισχυθεί η επιθετική γραμμή και ο άξονας. Μπορούμε να παίξουμε με δύο σέντερ φορ.

Χρειαζόμαστε αυτές τις δύο προσθήκες, έχουμε όλο το περιθώριο, γιατί έχουμε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια, για να τελειοποιήσουμε τα έργα και να κάνουμε αυτές τις δύο μεταγραφές.

Ο κ. Ξηροφώτος έχει αναλάβει το θέμα με τους ξένους παίκτες. Περιμένουμε ένα χαρτί από δικηγόρο για τον ποδοσφαιριστή που μας καίει, τον σέντερ φορ».

Σέμος: «Παιχνίδι ιστορικών ομάδων»

Για την Κυριακάτικη αναμέτρηση μίλησε και ο τεχνικός του Θεσπρωτού Λάζαρος Σέμος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο DNA του πρωταθλητισμού για τους κυανόλευκους. Αναλυτικά:

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Νίκη Βόλου για τη νίκη της. Πραγματικά αισθάνεσαι ιδιαίτερα ερχόμενος σε αυτό το γήπεδο και παίζοντας με τη Νίκη Βόλου, γιατί είναι μια ιστορική ομάδα που έχει στο DNA της να πρωταγωνιστεί πάντα. Ομως κι εμείς είμαστε μια ιστορική ομάδα, και προσπαθήσαμε σ’ αυτή τη δύσκολη έδρα να μπορέσουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε.

Μοιάζουν πολύ τα λόγια που λέω αυτή τη στιγμή σε εσάς, με αυτά που λέω στους παίκτες και με αυτά που έχω πει στα προηγούμενα παιχνίδια. Γιατί η εικόνα της ομάδας μας και στα προηγούμενα παιχνίδια και με τη Νίκη ήταν κατά τη γνώμη μου πάρα πολύ καλή. Δεν ήμασταν όμως τόσο καλοί στις λεπτομέρειες. Είτε αυτό έχει να κάνει με το τελείωμα της φάσης, είτε με την αμυντική μας συμπεριφορά.

Μπορέσαμε ειδικά στο πρώτο ημίχρονο να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να προηγηθούμε. Περιμέναμε ότι θα ασκηθεί μια πίεση λογική από τη Νίκη Βόλου παίζοντας στην έδρα της και έχοντας καλούς παίκτες, όμως οι προϋποθέσεις για γκολ δημιουργήθηκαν από εμάς. Δεν καταφέραμε να το πετύχουμε.

Κάπως έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Ομως ευτύχησε να προηγηθεί η Νίκη Βόλου σε μια στιγμή που μέσα από πολλά σώματα δεν φαινόταν ακριβώς τι έγινε στην περίπτωση του πέναλτι. Η Νίκη προηγήθηκε με 1-0 και από εκεί και πέρα έγινε ένα παιχνίδι σίγουρα με περισσότερο ρίσκο από εμάς για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην ισοφάριση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αφήσουμε πολλούς κενούς χώρους. Το παιχνίδι τελείωσε εκεί από τη δική μας πλευρά».

Πετράκος: «Δεν μας βοηθούν τα γήπεδα»

Στους κακούς αγωνιστικούς χώρους της Γ’ Εθνικής εστίασε τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Θεσπρωτό ο αμυντικός μέσος των κυανόλευκων Μπάμπης Πετράκος, αναφέροντας: «Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι και σε ορισμένα χρονικά διαστήματα δεν ήμασταν καλοί. Είμαστε ομάδα που μπορεί να παίξει καλά με την μπάλα κάτω, όμως ορισμένες φορές τα γήπεδα της Γ’ Εθνικής δεν μας βοηθούν. Ηταν δύσκολο παιχνίδι επίσης, γιατί οι ομάδες που παίζουν με αντίπαλο την Νίκη Βόλου έχουν ένα κίνητρο παραπάνω να παίξουν καλύτερα».

Από την άλλη ο ποδοσφαιριστής του Θεσπρωτού Νίκος Ντόκος αναφέρθηκε στη φάση του πέναλτι, που έκρινε τελικά την έκβαση της Κυριακάτικης αναμέτρησης λέγοντας: «Συγχαρητήρια στη Νίκη Βόλου για το παιχνίδι και στον κόσμο της για την ατμόσφαιρα. Για ένα ακόμη παιχνίδι δεν πήραμε αυτό που έπρεπε. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα μας αδικεί για ένα ακόμη παιχνίδι. Δεν τελειώσαμε τις φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, δεν δεχτήκαμε κάποια πίεση από τη Νίκη Βόλου, σταθήκαμε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. Ξέραμε την ομάδα της Νίκης Βόλου. Πήγαμε πάρα πολύ καλά αλλά δεχθήκαμε ένα γκολ από πέναλτι το οποίο κατά τη γνώμη μου δεν ήταν. Ημουν πολύ κοντά στη φάση αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όταν δεν τελειώνεις τις φάσεις, δέχεσαι ένα τέρμα και χάνεις τους τρεις βαθμούς. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου γιατί για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν κυρίαρχοι και κοιτάμε την συνέχεια».

«Αψογη η διαιτησία»

Τα συγχαρητήριά της εξέδωσε η Νίκης Βόλου μέσω ανακοίνωσής της αναφορικά με τη διαιτησία του Κυριακάτικου αγώνα: «Ο πρόεδρος της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης Βόλου κ. Σάκης Τζήμας, συγχαίρει τον διαιτητή κ. Σταύρο Τσιμεντερίδη του συνδέσμου διαιτητών Κοζάνης, καθώς και τους βοηθούς του κ.κ. Βασίλη Ιωαννίδη και Αλέξανδρο Μπαλιάγκα, επίσης του συνδέσμου Κοζάνης, για την άψογη διαιτησία τους, στο παιχνίδι της ομάδας μας με τον Θεσπρωτό».

Από σήμερα στις προπονήσεις

Με ρεπό ξεκίνησε η εβδομάδα για τους παίκτες της Νίκης Βόλου, μετά την επιτυχία τους επί του Θεσπρωτού και ο προπονητής της ομάδας κ. Στέφανος Ξηροφώτος, έχει προγραμματίσει για σήμερα Τρίτη (4/10) δύο προπονήσεις, μία το πρωί (7 μ.μ.) και μία το απόγευμα (3:30 μ.μ.). Το ιατρικό επιτελείο έχει πέσει επάνω στους Τορεζάνι και Παπαδήμα, έτσι ώστε η Νίκη να πάει πάνοπλη στην Κέρκυρα για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Πετριτή. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως οι ποδοσφαιριστές θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ματς της Κέρκυρας. Για το παιχνίδι αυτό, στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας είναι και ο Παπαγεωργίου, αφού εξέτισε την ποινή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου