ΒΟΛΕΪ

Με το μυαλό στο 3Χ3 η Εθνική

με-το-μυαλό-στο-3χ3-η-εθνική-771415

Την προετοιμασία της για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ουκρανία ξεκίνησε από τη Δευτέρα η εθνική γυναικών και σήμερα στις 4μ.μ. θέλει να πάρει το τρίτο κατά σειρά νικηφόρο αποτέλεσμα, επιστρέφοντας με το απόλυτο στον Βόλο το ερχόμενο Σάββατο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε στο Ζαπορόζιε το απόγευμα της Κυριακής μετά από δύσκολο ταξίδι 13 ωρών και το πρωί της Δευτέρας οι Ελληνίδες διεθνείς έκαναν βάρη, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας έκαναν την πρώτη τους προπόνηση στο «Palace of sports Yunost», όπου σήμερα Τετάρτη θα αντιμετωπίσουν την Ουκρανία, για την 3η αγωνιστική του προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Βασιλωντάκη: Είμαστε αγαπημένη ομάδα

Για το δέσιμο που έχει η Εθνική γυναικών αλλά και για το σημερινό παιχνίδι με την Ουκρανία μίλησε από το μακρινό Ζαπορόζιε η Ανθή Βασιλαντωνάκη. Η «μπόμπερ» της «γαλανόλευκης» στάθηκε στην ομαδικότητα που διακρίνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Αναλυτικά οι δηλώσεις της Βασιλαντωνάκη:

Για τη συνέπεια της Εθνικής: «Νομίζω ότι κάθε αγωνιστική βλέπετε τη συνέπεια της ομάδας. Ξεκινήσαμε από τους Μεσογειακούς και συνεχίζουμε με τον ίδιο σταθερό ρυθμό. Τα αποτελέσματα είναι συνέχεια της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις, δεν είναι τυχαία. Θα συνεχίσουμε την πορεία μας και θα έρθουν και καλύτερες μέρες».

Για τη χημεία της ομάδας: «Έχουμε τον ίδιο στόχο όλες οι κοπέλες και αυτό μας βγαίνει στο γήπεδο. Έχουμε δεθεί αρκετά, είμαστε χαρούμενες εντός και εκτός γηπέδου και αυτό μετράει πολύ στην ομάδα. Μας αρέσει που παίζουμε μαζί. Είμαστε δεμένη, αγαπημένη ομάδα και ξέρουμε τι θέλουμε μέσα στο γήπεδο. Παίζουμε για τους εαυτούς μας, για τη δουλειά που έχουμε κάνει όλο το καλοκαίρι και παίζουμε για να ανεβάσουμε το ελληνικό βόλεϊ. Αν προκριθεί η ομάδα στην τελική φάση θα έρθουν καλύτερες μέρες για το ελληνικό βόλεϊ, να είστε σίγουροι».

Για την Ουκρανία: «Δεν νομίζω ότι απέχουμε τόσο πολύ από την αντίπαλό μας. Θα μπούμε μέσα όπως σε κάθε αγώνα και θα διεκδικήσουμε τη νίκη. Ελπίζουμε στη νίκη και θα παλέψουμε για αυτή».

Το Σάββατο και πάλι στον Βόλο

Πλέον η εθνική ομάδα μετά το σημερινό παιχνίδι, εκτός έδρας με την Ουκρανία, θα επιστρέψει στον Βόλο, όπου και θα αντιμετωπίσει και πάλι τις Ουκρανές το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου (8.30μ.μ.) στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Το πρόγραμμα της εθνικής γυναικών:

1η αγωνιστική

Ουκρανία – Νορβηγία 3-0

Ελλάδα – Μαυροβούνιο 3-0

2η αγωνιστική

Νορβηγία – Ελλάδα 0-3

3η αγωνιστική – Σήμερα

4μ.μ. Ουκρανία – Ελλάδα (ΕΡΤ2)

4η αγωνιστική – 25/8

8.30μ.μ. Ελλάδα – Ουκρανία (ΕΡΤ2)

5η αγωνιστική – 5/1/2019

Ελλάδα – Νορβηγία

6η αγωνιστική – 9/1/2019

Μαυροβούνιο – Ελλάδα

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Ν-Η Β. Σετ Πόντοι

1. Ελλάδα 2-0 6 6-0 150-107

2. Ουκρανία 1-0 3 3-0 75-45

3. Μαυροβούνιο 0-1 0 0-3 52-75

4. Νορβηγία 0-2 0 0-3 100-150

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προκρίνονται οι δύο πρώτοι του ομίλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου