ΒΟΛΕΪ

Λάμψη Εθνικής στην Πορταριά

λάμψη-εθνικής-στην-πορταριά-36112

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Στο Κλειστό της Πορταριάς θα χτυπά από σήμερα μέχρι και το Σάββατο η καρδιά του βόλεϊ, με την Εθνική ομάδα νεανίδων να ρίχνεται στη μάχη της πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Εθνική Νεανίδων έχει στρατοπεδεύσει τις τελευταίες ημέρες στην Πορταριά, όπου σήμερα (7.30μ.μ.) αντιμετωπίζει αρχικά την Ελβετία, στο πλαίσιο του προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πέραν από την Ελβετία, οι γαλανόλευκες θα αντιμετωπίσουν τις εθνικές ομάδες της Βουλγαρίας και της Εσθονίας, στοχεύοντας στην πρωτιά του ομίλου και την κατάκτηση της απευθείας πρόκρισης.

Ενόψει της τριήμερης πανδαισίας βόλεϊ, παραχωρήθηκε χθες στην αίθουσα του Μεταξουργείου συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησαν μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ (CEV) Μαρίσα Πέρες, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΗΠΕΘΕ, Μιχάλης Καπουρνιώτης, ο διευθυντής της Ε.Ο.ΠΕ. Περικλής Μπακοδήμος, ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Μπουτσουρής αλλά και η αρχηγός της Εθνικής Νεανίδων Ευφροσύνη Αλεξάκου.

«Εκ μέρους του προέδρου της Ομοσπονδίας ευχαριστούμε τον Δήμο Βόλου και τον ΔΟΕΠΑΠ για αυτή τη συνεργασία. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και σας προσκαλούμε σε συζήτηση για μελλοντική συνεργασία, για μεγάλα γεγονότα του βόλεϊ», δήλωσε στον χαιρετισμό του ο διευθυντής της Ομοσπονδίας Περικλής Μπακοδήμος.

«Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε στη Πορταριά»

«Χαιρόμαστε πολύ που είμαστε στην Πορταριά και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Ο 2ος προκριματικός γύρος που θα διεξαχθεί στη πόλη σας είναι το σημαντικότερο βήμα για να φτάσει μία ομάδα στο Ευρωπαϊκό. Ευχαριστώ επίσης την Ομοσπονδία και την δημοτική αρχή για τη δουλειά που έκαναν, έτσι ώστε να γίνει αυτή η διοργάνωση», τόνισε η supervisor της διοργάνωσης Μαρίσα Πέρες.

«Ο Βόλος θα γνωρίσει καλύτερα το βόλεϊ»

Ο αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Μιχάλης Καπουρνιώτης δήλωσε: «Η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Βόλου έχει την τεχνογνωσία, τις εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Εθνική μας και ελπίζουμε ο Βόλος να της φέρει γούρι. Καλή διαμονή σε όλους και κάθε επιτυχία στη διοργάνωση. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και τους ανθρώπους της που μας εμπιστεύονται μία τέτοια διοργάνωση. Κατόπιν της πρότασης του διευθυντή της Ε.Ο.ΠΕ., κ. Μπακοδήμου, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι μιας και στην πόλη μας υπάρχουν τα τελευταία χρόνια μεγάλες διοργανώσεις σε άλλα αθλήματα. Στο βόλεϊ γίνεται μια καλή αρχή, έτσι ώστε η πόλη να γνωρίσει το άθλημα καλύτερα. Καλώ τους Βολιώτες να στηρίξουν την Εθνική μας και το τουρνουά με την παρουσία τους».

«Στόχος το απευθείας εισιτήριο»

Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων κ. Νίκος Μπουτσουρής σχολίασε: «Με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον Δήμο Βόλου για την φιλοξενία και για τις παροχές που έχουμε εδώ και 15 μέρες. Η προετοιμασία κύλησε αρκετά καλά και είμαστε σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Θα μπούμε στους αγώνες με στόχο να διεκδικήσουμε την 1η θέση και το απευθείας εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό. Καλώ τον φίλαθλο κόσμο του Βόλου να έρθει στο γήπεδο. Γι’αυτό τον λόγο κάναμε και επισκέψεις στα σχολεία της πόλης. Να έρθουν να στηρίξουν τα κορίτσια για να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο που δεν είναι άλλος από την παρουσία της Ελλάδας στο Ευρωβόλεϊ».

«Να έρθει ο κόσμος να μας στηρίξει»

Η αρχηγός της Εθνικής Νεανίδων Ευφροσύνη Αλεξάκου ζήτησε τη στήριξη του κόσμου αναφέροντας: «Μιλώντας εκ μέρους όλων των συμπαικτριών μου, σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και τη στήριξη όλες αυτές τις ημέρες που είμαστε εδώ. Όλα τα κορίτσια προσπάθησαν για να τελειώσει η προετοιμασία ομαλά και χωρίς προβλήματα. Καλώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο να μας στηρίξει. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι μία όμορφη διοργάνωση και εύχομαι να είμαστε εμείς που θα προκριθούμε. Ελπίζω να γίνουν καλά παιχνίδια μακριά από τραυματισμούς».

Οι αθλήτριες της Εθνικής Νεανίδων

Κυπαρίσση Σταματία (ΑΣ ΠΑΟΚ)

Τσιόγκα Ανδρομάχη (ΑΣ ΠΑΟΚ)

Μπακοδήμου Ευφροσύνη (ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

Φλιάκου Παρασκευή Εβελίνα (ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

Τζιαρλή Δήμητρα (ΑΠΣ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ)

Τσελέπη Γεωργία (ΑΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ)

Χαριτωνίδη Ιωάννα Φωτεινή (ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ)

Αλεξάκου Ευφροσύνη (ΑΣ ΑΡΗΣ)

Ζωΐδου Ελπινίκη (ΑΣ ΑΡΗΣ)

Καθάριου Αριάδνη (ΑΣ ΑΡΗΣ)

Ζαμπάτη Όλγα (ΦΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ)

Καλαποδά Μαρία Ιωάννα (ΑΣ ΑΡΓΩ ΒΟΛΟΥ)

Καραβοκύρη Αλεξάνδρα (ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ)

Μαρινάκη Χαρά (ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ)

Τσιτσιγιάννη Μαρία (ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ)

Χούντα Σπυριδούλα (ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ)

Καρακάση Ελένη (ΖΑΟΝ)

Κόττα Χριστίνα (ΓΣΚ ΗΡΑΚΛΗΣ)

Το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής:

1η αγωνιστική – Σήμερα

5μ.μ.: Εσθονία – Βουλγαρία

7.30μ.μ.: Ελλάδα – Ελβετία

2η αγωνιστική – Αύριο

5μ.μ.: Βουλγαρία – Ελβετία

7.30μ.μ.: Εσθονία – Ελλάδα

3η αγωνιστική – Σάββατο

4μ.μ.: Ελβετία – Εσθονία

6.30μ.μ.: Βουλγαρία – Ελλάδα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου