ΒΟΛΕΪ

Ανάπτυξη, αλλά και στόχοι… με φόντο… την άνοδο στην Α2

ανάπτυξη-αλλά-και-στόχοι-με-φόντο-τ-318744

Καλλιεργώντας το βόλεϊ, αναδεικνύοντας ταλέντα και παραμένοντας ανταγωνιστική, η βολιώτικη γυναικεία ομάδα βόλεϊ βλέπει και πιο ψηλά

Ρεπορτάζ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Ο Α.Σ ΑΡΓΩ Βόλου μπορεί να έχει μικρή ιστορία στο τοπικό βόλεϊ, αλλά έχει μεγάλες επιτυχίες που έκαναν την ομάδα και παίκτριές του γνωστές στο Πανελλήνιο… Στη σύντομη ιστορία της, η ΑΡΓΩ κατάφερε να γίνει ένας ολοκληρωμένος σύλλογος volley, o οποίος συμμετέχει στα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων, παμπαίδων-παγκορασίδων, καθώς επίσης είναι η μοναδική ομάδα στη Μαγνησία που καλλιεργεί το beachvolley με πολλές μάλιστα επιτυχίες. H σωστή και μεθοδευμένη δουλειά των ανθρώπων της ΑΡΓΟΥΣ είχε σαν αποτέλεσμα να έρθουν πάρα πολλές επιτυχίες, αναλογικά με τα λίγα σχετικά χρόνια που ο σύλλογος δραστηριοποιείται στο χώρο.

Με φόντο… την άνοδο στην Α2

Με τους καλύτερους «οιωνούς» έχει ξεκινήσει η σεζόν για την ομάδα βόλεϊ του ΑΣ Αργώ, καθώς ο προπονητής Βαγγέλης Σταθόπουλος και οι παίκτριές του είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για όλα, ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη άνοδος στην Α2.

Κάτι που λίγο έλειψε να πετύχει την περσινή σεζόν η βολιώτικη ομάδα, αφού κατέλαβε την δεύτερη θέση, πετυχαίνοντας στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος ένα σερί δέκα νικών.

Γεγονός που αποτελεί μεγάλο επίτευγμα για τον αθλητικό σύλλογο «Αργώ», αν αναλογιστεί κανείς ότι την αμέσως προηγούμενη χρονιά, πάλευε να κρατηθεί στην κατηγορία.

Β. Σταθόπουλος: «Τιμητική η δεύτερη θέση»

Οσον αφορά τη σεζόν που πέρασε, ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε: «Η χρονιά έκλεισε ιδανικά, με την ομάδα μας να βγαίνει δεύτερη. Δουλέψαμε πολύ σκληρά το προηγούμενο καλοκαίρι, αυτό απέδωσε καρπούς και κάπως έτσι φτάσαμε σε αυτή την τιμητική θέση. Παρόλο που κερδίσαμε μέχρι και τον πρώτο μέσα στην έδρα μας, σταθήκατε και εν μέρει άτυχοι, διότι χάσαμε από ορισμένες ομάδες στο παρά πέντε. Δεν πειράζει όμως, εμείς έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε».

Συν τοις άλλοις, έκανε δηλώσεις και για τους στόχους της νέας σεζόν: «Δεν γνωρίζω ακόμη αν θα καταφέρουμε να πρωταγωνιστήσουμε στο πρωτάθλημα, το σίγουρο είναι ότι θα το παλέψουμε. Την περίοδο αυτή βρισκόμαστε σε στάδιο προετοιμασίας, το οποίο αποτελείται από προπονήσεις πρωί και απόγευμα. Το σημαντικότερο ωστόσο, είναι ότι ο μέσος όρος ηλικίας των αθλητριών μας είναι μικρός».

«Αντικαταστάθηκαν επάξια οι παίκτριες που αποχώρησαν»

Σχετικά με τα νέα πρόσωπα που αφίχθησαν στην ομάδα του, ο Β. Σταθόπουλος ανέφερε: «Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας, έχοντας στο δυναμικό μας τέσσερις νέες παίκτριες, με τις οποίες θεωρώ ότι δυνάμωσε αρκετά το ρόστερ. Τα ονόματά τους είναι Παπαθεωδόρου, Μακανίκα, Γοδινοπούλου και Γιανετάκη.

«Βέβαια χάσαμε και κάποιες βολεϊμπολίστες, όπως είναι η Φωτεινή Τσαντοπούλου και η Μαρία Τσιτσιγιάννη. Η Φωτεινή θα μετοικήσει στο Μεσολόγγι φέτος, λόγω του ότι ο σύζυγός της μεταγράφηκε σε ομάδα μπάσκετ της πόλης αυτής. Από την άλλη, η Μαρία θα αγωνίζεται πλέον στην Α1 με την ομάδα του Μαρκόπουλου, όπου θα βρει και την παλιά μας παίκτρια Βασιλική Διάλλα. Όπως και να έχει πάντως, θεωρώ ότι αυτές οι αθλήτριες αντικαταστάθηκαν επάξια από τις καινούργιες» πρόσθεσε.

«Δίνουμε μεγάλη σημασία στα αναπτυξιακά τμήματα»

Ωστόσο, συμπλήρωσε: «Είμαστε ένας σύλλογος που δίνει μεγάλη σημασία στο πως να αναδεικνύει νέες αθλήτριες. Τα αναπτυξιακά μας τμήματα είναι πολύ οργανωμένα και γι’ αυτό θεωρώ ότι έχουμε μεγάλη επιτυχία σε αυτό τον τομέα. Αν σκεφτεί κανείς ότι εκτός από την Βασιλική (Διάλλα) που προανέφερα έχουν βγει αρκετές ακόμη ταλαντούχες αθλήτριες από την ομάδα μας. Όπως η Λήδα Κάστανου. Η Λήδα έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό και τώρα παίζει στο Αιγάλεω. Οι δυο τους εκπροσώπησαν επάξια το βολιώτικο βόλεϊ, όντας μέλη της εθνικής νεανίδων, που κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Πανευρωπαϊκό της Εσθονίας. Η Ιωάννα Παρισάκη που έχει πάρει μέρος σε αρκετές εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις στο beach volley και μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει και το Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ20 στο εν λόγω άθλημα. Μια ακόμη αθλήτριά μας, η οποία απ’ ότι φαίνεται έχει μέλλον στο beach volley είναι η Αναστασία Φιλιππίδη, αφού πέρυσι βγήκε τρίτη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είμαστε σύλλογος που δίνει μεγάλη βάση τόσο στην σάλα, όσο και στην άμμο».

«Επίσης, μια ακόμη διακεκριμένη αθλήτρια που έχει περάσει από την Αργώ (ωστόσο η συγκεκριμένη δεν ξεκίνησε την καριέρα της στην Αργώ) είναι η Χρυσάνθη Σταματίου. Η Χρυσάνθη είναι διεθνής με την εθνική νεανίδων και πλέον, μετά από ένα εντυπωσιακό διετές πέρασμα από τον Άρη Θεσσαλονίκης, πήρε μεταγραφή στο πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, στο Οχάιο», υπογράμμισε.

Μεταξύ των άλλων, ο προπονητής της Αργούς, άνοιξε τα χαρτιά του και αναφέρθηκε για μια διοργάνωση, που θα διεξαχθεί μέσω πρωτοβουλίας της ομάδας του: «Μέσα στη χρονιά αναμένεται να γίνει ένα τουρνουά παγκρασίδων. Σε αυτό θα συμμετάσχουν αρκετές ελληνικές ομάδες όπως οι Μακεδόνες Αξιού, το Αιγάλεω και κάποιες από την ένωση τη δική μας. Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι, ότι θα πάρει μέρος και μια ομάδα από τη Ρουμανία, η Τιμισουάρα. Αρχικά, θα κάνουμε προετοιμασία για τέσσερις μέρες με τα κορίτσια αυτής της ομάδας και στην συνέχεια θα διεξαχθεί το τουρνουά, για τρεις ημέρες.

Εκτός αυτού, πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμο Βόλου, διότι θα φιλοξενήσει τις αθλήτριες στους Ολυμπιακούς ξενώνες».

Σημαντική ενίσχυση για την Αργώ

Πλέον έχοντας ενισχυθεί με τέσσερις καινούργιες παίκτριες στο ρόστερ, συν μια που ανανέωσε, ο βολιώτικος σύλλογος σκοπεύει να ξεκινήσει δυναμικά τις νέες αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Προσθέτει εμπειρία με Γιαννετάκη

Η πιο σημαντική μεταγραφή είναι αυτή της πολύπειρης κεντρικής Ηλιάνας Γιαννετάκη. Η 37χρονη αθλήτρια, ξεκίνησε την καριέρα της στον Αστέρα Ιλίου και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε ΓΣ Αγίων Αναργύρων, Αμαζόνες, Ν. Ερυθραίας και Ιωνικό Ν. Φιλαδελφείας (2005-2008 με άνοδο στην Α2). Μετέπειτα, λόγω εργασιακών υποχρεώσεων συνέχισε την πορεία της σε τοπικά πρωταθλήματα, με τις ακόλουθες ομάδες: Απόλλωνας Σμύρνης, ΑΕ Γκράβας, Επίκουρος-Πήγασος Πολύχνης και Αναγέννηση Ν. Ρυσίου.

Α. Γοδινοπούλου: «Να ανταμειφθούν οι κόποι μας»

Επιπλέον, αποκτήθηκε η Άννα Γοδινοπούλου, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της το 2004 από τον Γ.Σ. Αλμυρού. Όμως, τη σεζόν 2015-16, η ταλαντούχα πασαδόρος έπαιξε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, μέχρι να επιστρέψει και πάλι για μια τελευταία χρονιά στον σύλλογο που έκανε τα πρώτα της βήματα.

Σχετικά με τους στόχους που έθεσε για την αλλαγή σελίδας στην καριέρα της, η Γοδινοπούλου δήλωσε: «Ο κύριος Βαγγέλης (Σταθόπουλος) μου έκανε και πέρυσι πρόταση, αλλά επέλεξα να παραμείνω στον Αλμυρό. Από τη μεριά μου, ήθελα να βοηθήσω όσο μπορούσα, ώστε να σώσει η ομάδα την κατηγορία. Επιλογή μου ήταν να παραμείνω. Φέτος μετά το τέλος των αγωνιστικών μου υποχρεώσεων μου έγινε εκ νέου πρόταση, και έτσι έκανα υποσχετική και ήρθα στον σύλλογο».

«Απ’ ότι έχω διαπιστώσει, το ρόστερ είναι αρκετά δυνατό. Πάνω απ’ όλα έχει σημασία το γεγονός ότι , όλες οι αθλήτριες μαζί δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, στην προπόνηση. Επομένως, πιστεύω ότι μπορούμε να ανεβάσουμε την Αργώ Α2. Χρειαζόμαστε ακόμη αρκετή δουλειά, αλλά ελπίζω ότι οι κόποι μας θα ανταμειφθούν» ανέφερε κλείνοντας.

Ν. Μακανίκα: «Να πιστέψουμε στην άνοδο»

Μια ακόμη πρώην αθλήτρια του Γ.Σ.Α., η οποία αποκτήθηκε από την ομάδα της Αργούς, είναι η Νεκταρία Μακανίκα. Η νεαρή ακραία ξεκίνησε την ενασχόληση της με το άθλημα, από τις ακαδημίες της ομάδας της Μαγνησίας, το 2005.

Οσον αφορά τη νέα πρόκληση στην καριέρα της ανέφερε: «Πιστεύω ότι φέτος θα έχουμε μια αρκετά ενδιαφέρουσα χρονιά. Πέρυσι η ομάδα τερμάτισε δεύτερη. Άρα ο στόχος μας για φέτος είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να πάρουμε την πρωτιά και συνάμα την άνοδο. Αρκεί να το πιστέψουμε όλα τα κορίτσια και θα γίνει».

«Ο κύριος Βαγγέλη (Σταθόπουλος) μου έκανε επίσημη πρόταση να ενταχθώ στην ομάδα του και χωρίς δεύτερη σκέψη είπα το ναι» συμπλήρωσε.

Κ. Αμυγδαλοπούλου: «Μαθαίνω πολλά στην Αργώ»

Ο σύλλογος ανακοίνωσε και την Κατερίνα Αμυγδαλοπούλου, η οποία θα συνεισφέρει στα αναπτυξιακά τμήματα. Η Αμυγδαλοπούλου είναι γεννηθείσα το 2004 και ξεκίνησε το άθλημα από την Αργώ. Πλέον, η φέρελπις πασαδόρος γυρνάει στην παλιά της ομάδα, μετά από την διετή θητεία της στον Γ.Σ. Βόλου.

Σχετικά με την επιστροφή στον σύλλογο μετά από δυο χρόνια ανέφερε: «Το ήθελα πολύ να γυρίσω ξανά εδώ. Θεωρώ ότι αυτό είναι το καλύτερο για εμένα. Μαθαίνω πολλά στην Αργώ, κυρίως σε θέματα τεχνικών, τα οποία θα με βοηθήσουν να εξελιχθώ σαν παίχτρια».

«Από την πλευρά μου, θα προσπαθήσω και εγώ να συνεισφέρω όσα περισσότερο μπορώ. Απ’ ότι φαίνεται, θα έχω μια άψογη συνεργασία με τα υπόλοιπα κορίτσια», υπογράμμισε.

Συνεχίζει στον ΑΣ Αργώ η Παπαθεοδώρου

Συν τοις άλλοις, η Βασιλίνα Παπαθεοδώρου ανανέωσε την συνεργασία της με τον βολιώτικο σύλλογο. Η εν λόγω αθλήτρια ξεκίνησε το βόλεϊ από τον Φιλαθλητικό Λάρισας και στη συνέχεια αγωνίστηκε και στον Α.Ο. Σουφλαρίων. Η νεαρή αθλήτρια μπορεί με την ίδια ευχέρεια να προσφέρει και στην θέση της ακραίας, αλλά και σε αυτήν της διαγώνιας.

Α. Φιλιππίδη: «Να δέσει η ομάδα»

Αναφορά σχετικά με τις βλέψεις της για τη νέα χρονιά έκανε και η περσινή χάλκινη πανελληνιονίκης στο beach volley (σε επίπεδο κορασίδων), Αναστασία Φιλιππίδη: «Το κύριο μέλημά μας είναι να τα πάμε ακόμη καλύτερα από την περσινή σεζόν. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα απ’ όλα να δέσουν οι νέες μεταγραφές και να γίνουμε περισσότερο ομάδα. Πιστεύω ότι αυτό θα επιτευχθεί εύκολα, διότι όλες έχουμε θέληση και όρεξη για δουλειά».

Ε. Πώπου: «Βελτιωθήκαμε χάρις την κα. Ασημούλα»

Από την μεριά της η Ελευθερία Πώπου ανέφερε: «Την προηγούμενη σεζόν η ομάδα είχε ορισμένα ελαττώματα, λόγω του ότι ήταν νεοσύστατη. Αρχικά, δεν τα πηγαίναμε και τόσο καλά, είχαμε αρκετές ήττες. Στη συνέχεια, με την συμβολή της προπονήτριάς μας, της κυρίας Ασημούλας δείξαμε μια αρκετά καλύτερη εικόνα. Στην κατηγορία κορασίδων πήραμε την πρώτη θέση.

«Ο στόχος είναι μέσω της σωστής δουλειά και της συνεργασίας όλων μας να τα πάμε όσο καλύτερα γίνεται», συμπλήρωσε.

Α. Σταυρακοπούλου: «Τα παιδιά έχουν πάθος και θέληση»

Παράλληλα, δηλώσεις σχετικά με την ερχόμενη σεζόν έκανε και η προπονήτρια των τμημάτων κορασίδων και παγκορασίδων της Αργούς (και στα δυο συμμετέχουν οι ίδιες αθλήτριες), Ασημούλα Σταυρακοπούλου: «Η περσινή χρονιά ήταν σχετικά καλή. Τα κορίτσια τα ανέλαβα γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου. Τότε είχαν αρκετές ελλείψεις, στις θέσεις και ουκ ολίγα κενά σε θέματα τεχνικής και τακτικής. Παρόλα αυτά, με πολύ κόπο καταφέραμε να σημειώσουμε σημαντική βελτίωση. Στις παγκορασίδες δεν τα πήγαμε τόσο καλά όσο στις κορασίδες, διότι ήταν το πρώτο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετείχαμε, αυτό των παγκορασίδων. Είχα κάνει κάποιες αλλαγές σε θέσεις και όπως ήταν φυσικό άργησαν λίγο να μπουν στο κλίμα. Αντιθέτως όταν συμμετείχαμε στο πρωτάθλημα των κορασίδων τα κορίτσια είχαν βρει τα πατήματά τους και έτσι καταφέραμε να λάβουμε την πρώτη θέση. Βέβαια κατεβάσαμε ομάδα στις κορασίδες Β’ και δεν είχαμε πανελλήνιο. Αν είχαμε πιστεύω θα είχαμε προκριθεί σίγουρα».

«Φέτος σκοπεύουμε να διεκδικήσουμε και στα δυο τμήματα την πρώτη θέση. Έχουν πάλι ελλείψεις, ωστόσο θα βάλουμε τα δυνατά μας να τις καλύψουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε», συμπλήρωσε.

«Αυτό που μου δίνει συνεχώς κίνητρο να συνεχίσω την δουλειά μου είναι ότι αυτά τα παιδιά έχουν πάθος και θέληση γι’ αυτό που κάνουν. Αγαπούν το βόλεϊ και γι’ αυτό βελτιώνονται συνεχώς σε αυτό»

Σ. Γάτος: «Να συνεχίσει η Αργώ να πρωταγωνιστεί»

Τέλος, εκ μέρους της διοίκησης του σωματείου μίλησε ο αντιπρόεδρος, Σπύρος Γάτος: «Από την μεριά μου, θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους να έχουν μια πολύ καλή αγωνιστική σεζόν. Επιπλέον να έχουν μια πολύ καλή πορεία στις σχολικές τους υποχρεώσεις. Επιπροσθέτως τους ευχαριστούμε και για επιλογή τους να αθληθούν στην Αργώ.

Κύριο μέλημά μου είναι η σωστή οργάνωση των τμημάτων, ώστε να προσελκύονται συνεχώς νέα παιδιά, τα οποία θα στελεχώνουν τόσο την ανδρική όσο και την γυναικεία ομάδα, με απώτερο σκοπό να συνεχίσει η Αργώ να πρωταγωνιστεί. Κάτι που καταφέρνει να κάνει τα τελευταία χρόνια, μέσω της σημαντικής προσπάθειας των παιδιών και την συμβολή των προπονητών τους».

Οι ακαδημίες βόλεϊ

Αλλη μια αθλητική χρονιά ξεκίνησε και οι μικροί φίλοι και φίλες του αθλήματος, έχουν την ευκαιρία μέσα από τον ΑΣ ΑΡΓΩ, να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο του volleyball και να ζήσουν υπέροχες στιγμές μέσα σε αυτόν. Η προπονητική ομάδα είναι έτοιμη, μέσα από έναν οργανωμένο σύλλογο να τους υποδεχτεί και να τους μεταλαμπαδεύσει γνώσεις και εμπειρία, προκειμένου στο μέλλον να γίνουν ενεργά μέλη του αθλήματος. Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος, ο Χάρης Ζαφειρίου, η Ασημούλα Σταυρακοπούλου, η Ηλιαννα Γιαννετάκη ως υπεύθυνοι ακαδημιών κοριτσιών και ο Σπύρος Γεωργουλάς και ο Κων/νος Φουρκιώτης των αγοριών τους περιμένουν (πληροφορίες στα τηλέφωνα 6944604262 και 6983500835).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου