ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Με 20 λεπτά πληρώνει το σκληρό σιτάρι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου

με-20-λεπτά-πληρώνει-το-σκληρό-σιτάρι-ο-α-732967

Δυναμική παρέμβαση για τη στήριξη των αγροτών από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου, προκειμένου να στηριχθεί το εισόδημα των παραγωγών σιταριού. Ο ΑΣ Βόλου ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει επιπλέον 4 λεπτά ανά κιλό, σε όλους τους αγρότες μέλη και μη του Συνεταιρισμού, που παρέδωσαν σιτάρι στην ΕΑΣ Βόλου την καλοκαιρινή περίοδο. Να σημειωθεί ότι η προκαταβολή που είχε δοθεί το καλοκαίρι ήταν 16 λεπτά με αποτέλεσμα η τελική τιμή πληρωμής στους παραγωγούς να διαμορφώνεται στα 20 λεπτά ανά κιλό.

Την στήριξη των αγροτών είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΑΣ Βόλου και της ΕΒΟΛ κ. Νικήτας Πρίντζος πριν από ένα περίπου μήνα, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει συμπληρωματική ενίσχυση των σιτοπαραγωγών.

Έτσι αποφασίστηκε συμπληρωματική τιμή που θα αρχίσει να αποδίδεται στους παραγωγούς από την ερχόμενη Τρίτη 23 Οκτωβρίου, αφού προσκομιστούν τα απαραίτητα φορολογικά παραστατικά (τιμολόγια), ενώ οι πληρωμές θα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Σημειώνεται πως στον κάμπο επικρατεί φέτος προβληματισμός, λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος της αγοράς να προμηθευθεί σιτάρι, προφανώς λόγω αυξημένων εισαγωγών. Την ίδια στιγμή οι µύλοι είναι καλυμμένοι, οι αποθήκες γεµάτες και οι αγοραστές δεν δείχνουν ενδιαφέρον στα τρέχοντα επίπεδα τιµών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου