ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για το θάνατο του 44χρονου Βολιώτη

καταγγελία-της-ποεδην-για-το-θάνατο-το-752513

Καταγγελία ότι ο 44χρονος Βολιώτης αρχιλοχίας Δημήτρης Κανούλης μπορεί να είχε σωθεί και να μην είχε καταλήξει εάν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου για την άμεση μεταφορά του από τον χώρο της εμποροπανήγυρις στο Νοσοκομείο, έκανε με σημερινή ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ.

Υπενθυμίζεται ότι, πολίτες που ήταν στην εμποροπανήγυρη διαμαρτύρονταν επίσης για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος εισήγαγε το θέμα για συζήτηση στη Βουλή με ερώτησή του με τίτλο: «Οι ελλείψεις οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές», ενώ αγανάκτηση εξέφρασε από την πλευρά του και ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

“Τα τραγικά περιστατικά λόγω έλλειψης Ασθενοφόρων φέτος το καλοκαίρι δεν έχουν τέλος.

Το Κέντρο Υγείας Βελεστίνο Μαγνησίας έχει δύο μόνο οδηγούς και καλύπτουν λιγότερες από τις μισές βάρδιες το μήνα.

Τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα, και ενώ ένας στρατιωτικός έτρωγε στο πανηγύρι της πόλης με τη παρέα του 500 μέτρα από το Κέντρο Υγείας, αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο.

Προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από παραβρισκόμενους και κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνο. Δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Μέχρι να έρθει από το Βόλο κατέληξε. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας 500 μέτρα μακριά από το συμβάν μπορεί να είχε σωθεί”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου