ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στις 8 Σεπτεμβρίου ξεκινά το παζάρι του Βελεστίνου

στις-8-σεπτεμβρίου-ξεκινά-το-παζάρι-του-767884

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 ξεκινά η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 12 Σεπτεμβρίου σε οργανωμένο χώρο δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου. Μεγάλη είναι η συμμετοχή και το ενδιαφέρον τόσο του κόσμου που επισκέπτεται το παζάρι όσο και των εμπόρων – εκθετών που περιλαμβάνονται σε αυτό.

Το παζάρι θα λειτουργεί, όπως και κάθε χρόνο από τις 6 το απόγευμα ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμποροπανήγυρη μετρά πολλά χρόνια ιστορίας, και συγκεκριμένα δημιουργήθηκε το 1881 με την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους και καθιερώθηκε με Βασιλικό Διάταγμα.

Το παζάρι του Βελεστίνου αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και του πολιτισμού της περιοχής. Ένας ζωντανός οικονομικός και κοινωνικός θεσμός που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών από όμορους δήμους. Η εμποροπανήγυρη συμβάλλει στην προβολή και ανάδειξη της περιοχής, των τοπικών προϊόντων, της τοπικής παράδοσης και των τοπικών πολιτιστικών στοιχείων.

Στο παζάρι περικλείονται ψησταριές, παραδοσιακά εδέσματα, παραδοσιακός χαλβάς, λούνα παρκ, παιχνίδια, πάγκοι με ποικίλα φθηνά εμπορεύματα και προϊόντα παράλληλα με άφθονο κέφι, διασκέδαση, μουσική, χορό, τη δημιουργικότητα και το μεράκι των συμμετεχόντων.

Έως τώρα πραγματοποιήθηκε δημοπρασία για την εκμίσθωση θέσεων σχετικά με την εγκατάσταση ψησταριών και της προβλεπόμενης μίας θέσης για Λούνα Παρκ. Οι συνολικές θέσεις που προβλέπονται για τους μικροπωλητές –εμπορικά στέκια ανέρχονται περίπου στις 45 και η κατάληψη θέσεων είναι δωρεάν κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Έχουν ξεκινήσει οι δηλώσεις συμμετοχής χωρίς να έχουν συμπληρωθούν ακόμη όλες οι θέσεις, καθώς αναμένονται ακόμη μικροπωλητές που, ήδη, επικοινώνησαν με το Δήμο. Για την κατάληψη θέσεων ενδιαφέρθηκαν έως και σήμερα άτομα όχι μόνο από το Δήμο Ρήγα Φεραίου αλλά και από άλλους Δήμους της Μαγνησίας.

Ο Αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Νίκος Πρίντζος δήλωσε σχετικά: «Η εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου αποτελεί θεσμό όχι μόνο για το Βελεστίνο αλλά και για όλο το Δήμο μας. Κάθε χρόνο προσελκύει επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν νόστιμο παραδοσιακό φαγητό και γλυκά εδέσματα, διασκέδαση σε συνδυασμό με την άριστη φιλοξενία των ντόπιων, να κάνουν φθηνές αγορές επιλέγοντας μέσα από μία ποικιλία εμπορευμάτων και προϊόντων που εκτίθενται από τοπικούς εμπόρους και όχι μόνο, να ψυχαγωγηθούν οι μικροί επισκέπτες με το Λούνα Παρκ και τα παιχνίδια που εκθέτουν οι μικροπωλητές. Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να επισκεφθεί το παζάρι μας και να «γευθεί» την παράδοση, τον πολιτισμό και την καλή διάθεση του τόπου μας. Ο Δήμος έχει διασφαλίσει και οργανώσει τις κατάλληλες συνθήκες εύρυθμης λειτουργίας της εμποροπανήγυρης με προγραμματισμό προς διευκόλυνση τόσο των συμμετεχόντων όσο και του κόσμου που επισκέπτεται το παζάρι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου