ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ζωγράφισαν την ελπίδα…

ζωγράφισαν-την-ελπίδα-779098

Γέμισε χρώματα και μηνύματα ελπίδας η αίθουσα του Συλλόγου Φίλων Νέων Αγίου Γεωργίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, χάρη σε μια αξιέπαινη, δημιουργική πρωτοβουλία, που συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η γνωστή για τις κοινωνικές της ευαισθησίες Νεκταρία Παπαδανιήλ, ζωγράφισε μαζί με μικρούς φίλους της νεολαίας Αγίου Γεωργίου μία υπέροχη τοιχογραφία στην αίθουσα του συλλόγου.

Η εντυπωσιακή τοιχογραφία, που υπερβαίνει τα τρία μέτρα, έχει ως αφετηρία και επίκεντρο έμπνευσης τους στοίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης και ερμήνευσε ο αξέχαστος Παύλος Σιδηρόπουλος: «Εχε το νου σου στο παιδί… γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα».

Το πανέμορφο σχέδιο κοσμεί πλέον τα γραφεία του Συλλόγου Φίλων Νέων Αγίου Γεωργίου και όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση: «Μην σταματάτε να ονειρεύεστε και να προσπαθείτε για το καλύτερο μέλλον των παιδιών».

Η πολυτάλαντη Νεκταρία Παπαδανιήλ, η οποία ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρόταση του Συλλόγου Φίλων Νέων Αγίου Γεωργίου να ζωγραφίσει με τα παιδιά, δήλωσε πανευτυχής για το αποτέλεσμα και την κοινή προσπάθεια. Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η συγκεκριμένη δημιουργική δραστηριότητα της προσέφερε «πολύ μεγάλη χαρά και αισιοδοξία. Χαίρομαι όταν χαίρονται και τα παιδιά για τη συμμετοχή τους», είπε.

Η προσπάθεια διήρκεσε δύο μέρες και η ομάδα των συμμετεχόντων εργάστηκε με πολλή χαρά και ενθουσιασμό, μέχρις ότου ολοκληρωθεί το επιτοίχιο έργο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη πρωτοβουλία είχε υλοποιηθεί και στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού, ενώ με πρωτοβουλία της αυτοδίδακτης εικαστικού, μέρος των εσόδων από την χριστουγεννιάτικη έκθεση που πραγματοποίησε, διατέθηκαν για την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Η ίδια συμμετέχει με χαρά σε κάθε δραστηριότητα που απευθύνεται σε παιδιά και εκφράζει μέσα από τις διαφορετικές εκφάνσεις της τέχνης, την κοινωνική ευαισθησία, το ταλέντο της και τη διάθεση προσφοράς, που τη χαρακτηρίζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου