ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προχωρά η κατασκευή των κυκλικών κόμβων Χλόης και Πλατυκάμπου

προχωρά-η-κατασκευή-των-κυκλικών-κόμβ-794110

Αυτοψία στις εργασίες κατασκευής του κόμβου Χλόης, που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δ. Ρήγα Φεραίου της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων επί της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, πραγματοποίησαν τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη. Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός της κατασκευής των δύο κυκλικών κόμβων στη Χλόη και τον Πλατύκαμπο ανέρχεται στο ποσό του 1.430.000,00€.

Οι εργασίες βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης, απομένει ακόμη η διαγράμμιση και η τοποθέτηση στηθαίων και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να γίνει η διοικητική παραλαβή του έργου από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες τοποθέτησης οριζόντιας – κατακόρυφης μόνιμης σήμανσης, Συστημάτων Ασφάλειας Οχημάτων (Σ.Α.Ο), ενώ για την βελτίωση του φωτισμού των κόμβων έγινε εγκατάσταση νέων Φωτιστικών Σωμάτων οδοφωτισμού, με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής τύπου L.E.D.,για την βελτίωση οδικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την ασφαλέστερη επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και την μεταφορά των εμπορευμάτων. Η κατασκευή των δύο αυτών κόμβων κρίθηκε απαραίτητη λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου της οδού και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά στα σημεία αυτά. Με τους κυκλικούς κόμβους, εξυπηρετείται καλύτερα η κυκλοφορία και μειώνεται η πιθανότητα των ατυχημάτων. Οι κυκλικοί κόμβοι έχουν το πλεονέκτημα της αναστροφής των οχημάτων με ασφάλεια, ενώ καταργούν τους φωτεινούς σηματοδότες άρα και την περιβαλλοντική ρύπανση λόγω της αναμονής. Είναι ακόμα ένα έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που ρίχνει χρήμα στην τοπική οικονομία και δημιουργεί θέσεις εργασίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου