ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Φίδι τρύπωσε σε σπίτι στο Βελεστίνο

φίδι-τρύπωσε-σε-σπίτι-στο-βελεστίνο-801394

Πανικός και αναστάτωση στο Βελεστίνο. Φίδι τρύπωσε σε σπίτι το Σάββατο στις 12:20 το βράδυ και μία 55χρονη γυναίκα καλούσε απελπισμένα σε βοήθεια το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Β’ ΒΙ.ΠΕ.

Άμεσα στον τόπο έσπευσαν ένα πυροσβεστικό όχημα με δύο πυροσβέστες. Με ψυχραιμία οι πυροσβέστες ακινητοποίησαν το φίδι με αρπάγη και στη συνέχεια το απελευθέρωσαν στη φύση.

Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για έναν λαφιάτη, μήκους ενός μέτρου. Ο λαφιάτης χαρακτηρίζεται ως ο «αγαθός γίγαντας» των φιδιών της Ελλάδας, καθώς είναι το μεγαλύτερο φίδι, όμως είναι ήρεμο και καθόλου επιθετικό.

Γι’ αυτό το λόγο το συγκεκριμένο είδος φιδιού έχει τη «τιμητική» του και λατρεύεται στο χωριό Cocullo της Ιταλίας την πρώτη Πέμπτη του Μαΐου, στην εορτή του Αγίου Δομήνικου όπου γίνεται περιφορά του αγάλματός του Αγίου με αυτό να είναι καλυμμένο από δεκάδες λαφιάτες.

Το φίδι εκτιμάται ότι μπήκε στο σπίτι από την καμινάδα και στη συνέχεια έσπειρε όπως ήταν φυσικό πανικό και αναστάτωση.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που στο Βελεστίνο το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Β’ ΒΙ.ΠΕ. καλείται για απομάκρυνση φιδιού.

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και πριν από περίπου ένα μήνα στη λαϊκή αγορά όταν ένα φίδι του ίδιου μάλιστα είδους «εισέβαλε» σε αυτοκίνητο πωλήτριας.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου