ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επερώτηση της ΛΑΣ Ρήγα Φεραίου

επερώτηση-της-λασ-ρήγα-φεραίου-14030

Γραπτή επερώτηση υπέβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ρήγα Φεραίου, Απόστολος Παπαϊωάννου, κάνοντας λόγο για «προβλήματα εργαζόμενων στην καθαριότητα και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου Ρήγα Φεραίου».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: «Τραγική εγκατάλειψη και ακαταστασία επικρατεί σε εγκαταστάσεις και σε χώρους που στεγάζονται υπηρεσίες του δήμου μας».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ρήγα Φεραίου επισημαίνει επίσης ότι: «Συζήτηση με τους εργαζόμενους καθώς και με εκπρόσωπο του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας κατέγραψε τα παρακάτω ζητήματα, που είναι απαίτηση όλων των εργαζόμενων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, ήτοι: Ανύπαρκτος χώρος αποδυτηρίων ανδρών- γυναικών και χώρου αναμονής. Τουαλέτες και ντουζιέρες ανδρών -γυναικών χωρίς τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, νερό νιπτήρες για την υγιεινή των εργαζομένων. Μέσα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας (ρούχα εργασίας, υποδήματα, κ.ά.), για όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους. Ελλειψη γιατρού εργασίας για έλεγχο της υγείας των εργαζομένων. Εγκατάλειψη υποδομών (χώρων υγιεινής, γραφείων) εργαζόμενων ισογείου δημοτικού καταστήματος».

Ερωτάται η δημοτική αρχή: «Τι πρόκειται να κάνει για τη βελτιστοποίηση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα και σε άλλους τομείς και υπηρεσίες του δήμου μας ; Πότε θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους του δήμου, ειδικά στην καθαριότητα, και για την αντικατάσταση και συντήρηση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου