ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αιτήσεις επανασύνδεσης ρεύματος στο Δήμο Ρ. Φεραίου

αιτήσεις-επανασύνδεσης-ρεύματος-στο-24835

Συνεδρίασε την Παρασκευή η τριμελής επιτροπή που συστάθηκε με απόφαση του δημάρχου Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρη Νασίκα, σχετικά με την εξέταση των αιτήσεων που υπέβαλαν δημότες, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η Επιτροπή πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση στον χώρο του Δημαρχείου στο Βελεστίνο, εξέτασε τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι σήμερα από δημότες και τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, και προχώρησε σε αξιολόγηση της πραγματικής οικονομικής και περιουσιακής κατάστασης των αιτούντων, ώστε να ελεγχθεί εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια για τη χορήγηση του ειδικού βοηθήματος στήριξής των, όπως ορίζεται στο άρθρο 36 Ν. 4508/2017, ώστε να δοθεί άμεσα η εντολή για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι πρώτοι δημότες που αιτήθηκαν και ήδη εξετάστηκαν οι φάκελοι τους από την Επιτροπή, θα ενημερωθούν για την πορεία της αίτησής τους σε σύντομο χρονικό διάστημα με μέριμνα του δήμου.

Η επιτροπή απαρτίζεται από τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών – ΚΕΠ – Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Νικόλαο Πρίντζο, ως εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής και συντονιστή της επιτροπής, τον Στέφανο Λάππα, εκπρόσωπο του διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) και τον Βασίλειο Κουπριντζιώτη, εκπρόσωπο της ΔΕΗ Α.Ε.

Η υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών ξεκίνησε στις 2 Απριλίου 2018 στα γραφεία του ΚΕΠ Βελεστίνου. Μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί χρονικός περιορισμός στη λήψη αιτήσεων, αλλά καλό θα ήταν για τους δημότες να καταθέσουν άμεσα τις αιτήσεις τους ώστε να λάβουν θέση προτεραιότητας στη χορήγηση του ειδικού βοηθήματος.

Ο αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου και συντονιστής της Επιτροπής, Νικόλαος Πρίντζος δήλωσε σχετικά: «Εξετάσαμε τις αιτήσεις των δημοτών μας. Με τα μέλη της Επιτροπής προσπαθούμε και επιθυμούμε να βοηθήσουμε ώστε κανείς δημότης μας να μη στερείται ένα από τα βασικά αγαθά, το ηλεκτρικό ρεύμα, και να διασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους. Καλούμε όσους δημότες δεν προσήλθαν και αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την επανασύνδεση του ρεύματος να καταθέσουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για τα οποία μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά από το ΚΕΠ του Δήμου στο Βελεστίνο. Θα ήθελα να τονίσω ότι οι δημότες που θα καταθέσουν τον σχετικό φάκελο θα πρέπει να είναι αποσυνδεδεμένοι από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και την ημερομηνία θέσεως σε ισχύ της υπουργικής απόφασης που ορίζει τη συγκεκριμένη διαδικασία, δηλαδή μέχρι και τις 14-02-2018».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου