ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δεκάδες δημότες απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρ. Φεραίου

δεκάδες-δημότες-απευθύνονται-στο-κέν-87403

Δεκάδες δημότες, περισσότεροι από πενήντα, έχουν απευθυνθεί μέχρι στιγμής στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ζητώντας τη συνδρομή των ειδικών για την επίλυση διαφόρων θεμάτων που τους απασχολούν.

Τα αιτήματα αφορούν κυρίως συμβουλευτική υποστήριξη για διάφορα θέματα που απασχολούν τον τοπικό πληθυσμό, επιδόματα και υπηρεσίες, αλλά και ζητήματα που αφορούν τα παιδιά.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου στελεχώνεται από δύο άτομα, την κοινωνική λειτουργό Μαρία Μπακάλη και την ψυχολόγο Σοφία Μπαλαμώτη, και αποτελεί πολύ σημαντική δομή για τους κατοίκους της περιοχής, που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στους ωφελούμενους.

Το κτίριο του κέντρου κοινότητας βρίσκεται μέσα στον οικισμό της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, σε κεντρικό δρόμο, εύκολα εντοπίσιμο και προσεγγίσιμο από όλες τις κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα βρίσκεται δίπλα στην πλατεία του Ρολογιού και απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πολύ κοντά στο Δημαρχείο και στο ΚΕΠ του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η λειτουργία του Κέντρου εστιάζει αφενός στην υποδοχή, ενημέρωση και διασύνδεση των πολιτών με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες, ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και αφετέρου στην ψυχοκοινωνική υποστήριξή τους, με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, παράλληλα με τη δικτύωση και συνεργασία που αναπτύσσει με τις λοιπές κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις κεντρικούς άξονες: Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών. Συνεργασία με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας. Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι: πολίτες που κατοικούν στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι-ες, ΑΜΕΑ και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Το Κέντρο λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 08.00-16.00, και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2425023794 ή στο e-mail: [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου