ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Θανάτωσαν με φόλες αδέσποτα στο Δήμο Ρ. Φεραίου

θανάτωσαν-με-φόλες-αδέσποτα-στο-δήμο-ρ-96035

Δεν έχουν τέλος στον δήμο Ρήγα Φεραίου οι θανατώσεις ζώων από ασυνείδητους που «χτυπούν» σε αδέσποτους αλλά και δεσποζόμενους σκύλους αιφνίδια, ανύποπτα και ύπουλα, και σκορπούν τον θάνατο με φόλες.

Την Παρασκευή βρέθηκαν άλλα τέσσερα νεκρά ζώα μετά το τραγικό περιστατικό μαζικής θανάτωσης είκοσι τριών σκύλων και μάλιστα δεσποζόμενων σε Στεφανοβίκειο, Βελεστίνο και Ριζόμυλο, στις 19 Δεκεμβρίου 2017.

Τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στο Βελεστίνο και συγκεκριμένα σε περιοχές κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα και το Κέντρο Υγείας. Μάλιστα, για το θέμα έγινε και καταγγελία στην Αστυνομία.

Και τα τέσσερα αδέσποτα θανατώθηκαν με φόλες και συγκεκριμένα με φυτοφάρμακο. Τα ζώα, όπως αναφέρθηκε, παρουσιάζουν σπασμούς, βγάζουν αφρό από το στόμα. Δεν μπορούν να επανέλθουν και βρίσκουν φρικτό θάνατο.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι απηυδισμένοι. «Ο Νόμος δίνει το δικαίωμα να φροντίζει κανείς και να περιποιείται αδέσποτα ζώα. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να συμπεριφέρονται έτσι», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού δεν θα ξεχάσει ποτέ τον σκύλο που ξεψυχούσε στο προαύλιο του Λυκείου Βελεστίνου πριν από κάποιο χρονικό διάστημα. «Το βλέπαμε να ξεψυχά εγώ, η καθηγήτρια και άλλα πενήντα αθώα παιδιά» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Οι θανατώσεις ζώων στον Δήμο Ρήγα Φεραίου συμβαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οργή και αγανάκτηση στου φιλόζωους.

Το πιο σοβαρό κρούσμα ήταν αυτό που σημειώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου. Είκοσι τρία σκυλιά νεκρά, όλα δεσποζόμενα, είχαν εντοπίσει μέσα σε μία μέρα κάτοικοι των χωριών Στεφανοβικείου, Βελεστίνου και Ριζομύλου.

Και δυστυχώς δεν υπάρχουν υποψίες για κανένα συγκεκριμένα άτομο, που να εφάρμοσε το αρρωστημένο σχέδιο μαζικής θανάτωσης.

Τα περισσότερα σκυλιά ήταν σε μικρή ηλικία. Ήταν δεσποζόμενα και δεν ενοχλούσαν κανένα. Οι ιδιοκτήτες των ζώων ήρθαν αντιμέτωποι με φρικτές εικόνες.

Οι φόλες που πετάχτηκαν ήταν πραγματικές «βόμβες» δηλητηρίου, άκρως επικίνδυνες για τα ζώα. Χρησιμοποιήθηκαν με μανία αφανίζοντας 13 σκυλιά στο Στεφανοβίκειο και άλλα 10 σε Βελεστίνο και Ριζόμυλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου