ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στην Αποκεντρωμένη και την Εισαγγελία το πόρισμα για τις προσλήψεις στο ΚΔΑΠ Ρ.Φεραίου

στην-αποκεντρωμένη-και-την-εισαγγελί-99311

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και την Εισαγγελία Βόλου βρίσκεται το πόρισμα του ΑΣΕΠ για τις καταγγελλόμενες παράνομες προσλήψεις στο ΚΔΑΠ του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Ο επιθεωρητής του ΑΣΕΠ Γεώργιος Μποροδήμος σε έκθεσή του αναφέρει ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Ρήγα Φεραίου υπερψήφισαν με απόφασή τους την παράνομη μοριοδότηση των κριτηρίων των υποψηφίων για την πρόσληψη δέκα συνολικά προσώπων στο πλαίσιο λειτουργίας ευρωπαϊκού προγράμματος.

Οι προσλήψεις, οι οποίες έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2017, αφορούσαν σε τέσσερις παιδαγωγούς δασκάλους, τρεις ΠΕ φιλολόγους, 2 ΠΕ Γυμναστές, έναν ΠΕ καθηγητή Πληροφορικής και έναν ΤΕ Μουσικών.

Ο επιθεωρητής ισχυρίζεται ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου τέλεσαν το έγκλημα της παράβασης καθήκοντος από κοινού και το πειθαρχικό αδίκημα της μη εκτελέσεως του υπηρεσιακού τους καθήκοντος.

Προτείνουν λοιπόν ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου και ο Συντονιστής τη Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως προχωρούσαν σε περαιτέρω ενέργειες.

Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου Χαράλαμπου Πάσχου.

Η κείμενη νομοθεσία προβλέπει ότι ο εκάστοτε φορέας πρόσληψης εκδίδει τη σχετική ανακοίνωση στην οποία αποτυπώνονται ρητώς: 1) τα προσόντα της κάθε ειδικότητας και η χρονική διάρκεια της απασχόλησης, 2) τα βαθμολογούμενα κριτήρια, 3) η διαδικασία εξέλιξης της διαγωνιστικής διαδικασίας έως την πρόσληψη του προσωπικού.

Εντούτοις, στην προκείμενη περίπτωση ο επιθεωρητής υποστηρίζει ότι το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου υπερψήφισαν παράνομη μοριοδότηση των κριτηρίων των υποψηφίων για τις προσλήψεις, οι οποίες ήταν ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ το έτος 2017-2018.

Η έκθεση υποβλήθηκε ακόμη στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, στον υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και στον υπουργό Εσωτερικών.

Επισημαίνεται ότι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε για το θέμα στον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα, και ο δήμαρχος δεν θέλησε να κάνει καμία απολύτως δήλωση.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου