ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Οχι» στην κατασκευή πλευρικών διοδίων στον κόμβο Βελεστίνου

οχι-στην-κατασκευή-πλευρικών-διοδί-115764

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην κατασκευή των πλευρικών διοδίων στον κόμβο του Βελεστίνου εκφράζει με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου, που εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο ζητεί την άμεση παύση των εργασιών κατασκευής.

Στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρονται τα εξής:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου εκφράζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση του στην κατασκευή πλευρικού σταθμού διοδίων στην είσοδο της Εθνικής Οδού στον κόμβο Βελεστίνου για τους κατευθυνόμενους προς Αθήνα.

Θεωρούμε ότι τα πλευρικά διόδια θα επιβαρύνουν τους δημότες όχι μόνο για τις διαδρομές προς Αλμυρό-Λαμία-Αθήνα αλλά και για τις κοντινές διαδρομές εντός των ορίων του Δήμου, καθώς το Αερινό (Τ.Κ. Αερινού) βρίσκεται στη διαδρομή του άξονα της Εθνικής οδού Βελεστίνου-Αθήνας.

Το γεγονός ότι κλείνει σταδιακά ο Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Aθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (ΠΑΘΕ) δεξιά και αριστερά θα αναγκάζει τους δημότες να χρησιμοποιούν το παράπλευρο οδικό δίκτυο προκειμένου να αποφεύγουν την πληρωμή των νέων διοδίων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος από τη χρήση αυτού λόγω έλλειψης οδικής ασφάλειας.

Η απόφαση κατασκευής πλευρικών διοδίων λήφθηκε δίχως να προηγηθεί διάλογος και πλαίσιο συζήτησης με τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής μας για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Με το παρόν ψήφισμα:

ΖΗΤΟΥΜΕ

  1. Την άμεση διακοπή των εργασιών για την κατασκευή σταθμού διοδίων, διότι αποτελεί μια αντιαναπτυξιακή παρέμβαση που έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα.
  2. Τη μη εφαρμογή πολιτικών, όπως η ανωτέρω, που επιβαρύνουν οικονομικά την περιοχή μας, δημιουργώντας μη αναστρέψιμα προβλήματα στους πολίτες του Δήμου μας.

Λόγω όλων αυτών των συνεπειών, εάν δεν αποκατασταθεί άμεσα μία τέτοιου είδους αδικία θα προκαλέσει διαμαρτυρίες και έντονες αντιδράσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στη λήψη περαιτέρω αποφάσεων στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου