ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ελ. Λαΐτσου: «Ένα ακόμη δικό μας έργο, η πλατεία στο Στάδιο Βελεστίνου»

ελ-λαΐτσου-ένα-ακόμη-δικό-μας-έργο-η-π-123024

Σε ανακοίνωσή της η τέως Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαϊτσιου για το έργο της κατασκευής της πλατείας στο Στάδιο του Βελεστίνου που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, αναφέρει τα εξής:

“Κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής μας θητείας ολοκληρώσαμε ένα μεγάλο αριθμό έργων, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, όπως επίσης ξεκινήσαμε μια σειρά από άλλα έργα έχοντας καταφέρει να ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό και να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση τους με την ένταξη τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα, κυρίως ευρωπαϊκά.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και η πλατεία δίπλα στο Στάδιο του Βελεστίνου της οποίας τα εγκαίνια τελέστηκαν πριν λίγες μέρες.

Θεωρούμε απαραίτητο να αναφερθούμε στο ιστορικό του έργου, επειδή το προηγούμενο διάστημα έγινε μια πρωτοφανή προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας από τους σημερινούς αρμοδίους, οι οποίοι έχοντας ως πάγια τακτική να οικειοποιούνται τα έργα μας και να προσπαθούν να τα παρουσιάσουν ως δικά τους, δεν είχαν το πολιτικό σθένος και την αξιοπρέπεια να αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους ποιοι ήταν αυτοί που σχεδίασαν και εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση του έργου.

Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε από τη δική μας Δημοτική Αρχή τον Νοέμβριο του 2011 και ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγους μήνες (Αρ. Αποφ. 108/2011 της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ρήγα Φεραίου).

Το 2013 άνοιξε πρόσκληση στο Πράσινο Ταμείο για αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, όπου και υποβάλαμε τον πλήρη και ώριμο φάκελο για τη χρηματοδότηση του έργου (Αρ. Αποφ. 76/2013 Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου).

Μέσα στο 2014 ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου (Αρ. Απόφασης 83.6/2014 του Πράσινου Ταμείου). Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση που εγκρίθηκε ήταν 180.000 ευρώ.

Έτσι, ο στόχος μας είχε επιτευχθεί και παραδώσαμε στην περιοχή μας ένα ακόμη έργο.

Στη συνέχεια η σημερινή δημοτική αρχή, πριν να δημοπρατήσει το έργο, τροποποίησε εν μέρει τη μελέτη και μείωσε τον προϋπολογισμό του έργου, αφαιρώντας εξοπλισμό, όπως για παράδειγμα ο εξοπλισμός γυμναστικής για υπαίθριους χώρους που απευθυνόταν και σε μεγαλύτερες ηλικίες, αδιαφορώντας μάλιστα αν πλέον λείπουν υποδομές που αλλάζουν τη λειτουργικότητα των χώρων.

Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι αν δεν είχαμε κάνει όλες τις ενέργειες στη δική μας θητεία, δεν θα είχε εγκριθεί η χρηματοδότηση το 2014 από το Πράσινο Ταμείο στην οποία βασίστηκε τελικά η κατασκευή του έργου.

Είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί με τις ενέργειές μας μπορέσαμε να προσφέρουμε ένα ακόμα έργο στην τοπική κοινωνία που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Σε αντίθεση με τους σημερινούς διοικούντες που με ψέματα προς τους δημότες προσπαθούν να καλύψουν την ανικανότητα τους να παράγουν έργο, ενώ τρέχουν ασθμαίνοντας να φωτογραφηθούν κόβοντας κορδέλες σε δικά μας έργα και δεν έχουν τίποτα να παραδώσουν στους επόμενους”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου