ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εγκαινιάστηκε η Πλατεία Δημοκρατίας στο Βελεστίνο

εγκαινιάστηκε-η-πλατεία-δημοκρατίας-130914

Εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα η Πλατεία Δημοκρατίας, στο Βελεστίνο, πλησίον του Δημοτικού Σταδίου. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο του Δήμου Ρήγα Φεραίου που αφορά στην αρχιτεκτονική διαμόρφωση και βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας, η οποία βρίσκεται σε χαρακτηριστικό σημείο της πόλης, αφού από τις δύο πλευρές της περιβάλλεται από κτίρια εκπαίδευσης (νηπιαγωγείο, δημοτικό και βρεφονηπιακό σταθμό) ενώ στην τρίτη πλευρά συνορεύει με το Εθνικό Στάδιο Βελεστίνου.

Επιπλέον εκπαιδευτικά κτίρια σε κοντινή απόσταση από την πλατεία αποτελούν το Γυμνάσιο, το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο. Ο βασικός στόχος υλοποίησης του έργου ήταν η λειτουργική σύνδεση της πλατείας με τις γειτονικές χρήσεις εκπαίδευσης και αθλητισμού, έτσι ώστε να αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι της κοινωνικής δραστηριότητας των κατοίκων του Δήμου.

Στην πλατεία κατασκευάστηκε η πρώτη οργανωμένη πιστοποιημένη παιδική χαρά, η οποία απευθύνεται στα μικρότερα παιδιά της πόλης και συνδέεται άρρηκτα με τις δράσεις του βρεφονηπιακού σταθμού και του νηπιαγωγείου. Επίσης, περιλαμβάνει κατασκευή επιπέδου που καλύπτεται με ξύλινη πέργκολα με τραπεζοκαθίσματα.

Παράλληλα, κατασκευάστηκε ένα μικρό αμφιθέατρο που θα εξυπηρετεί την αυθόρμητη συνάθροιση των νέων, αλλά και μικρής κλίμακας δρώμενα. Το έργο ξεκίνησε επί της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών του κ. Δημήτρη Παλληκάρη και ολοκληρώθηκε επί Αντιδημαρχίας του κ. Σταύρου Χατζή.

Τον αγιασμό των εγκαινίων ευλόγησαν οι ιερείς π. Αθανάσιος Τράικος και π. Γεώργιος Αλεξίου. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Σταύρος Χατζής και Νίκος Πρίντζος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ.κ Δημήτρης Παλληκάρης, Βαγγέλης Γιαννακός, Χρήστος Παπαρούνας, Βασιλική Παπανικολάου-Χατζοπούλου, Μιχάλης Κουσκουρίδας, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κ. Χαράλαμπος Πάσχος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, κ. Γεώργιος Παπατόλιας, ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, κ. Χρήστος Κολοκοτρώνης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς, κα. Αντωνία Χασιώτη, εκπαιδευτικοί του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Βελεστίνου μαζί με τους μαθητές τους, δημοτικοί υπάλληλοι και δημότες.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας, δήλωσε «Παραδίδουμε, σήμερα στους μικρούς δημότες μας την πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά, όπου μπορούν με ασφάλεια να διασκεδάζουν παίζοντας αλλά και μία διαμορφωμένη κατάλληλα πλατεία για όλες τις ηλικίες, όπου μπορούν να απολαμβάνουν ξέγνοιαστα τον ελεύθερο χρόνο τους. Η μελέτη της Πλατείας κατατέθηκε τον Ιανουάριο του 2015 με αριθμό 16/2015 και η μελέτη εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμόν 40/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου και παραδόθηκε σήμερα. Ήδη έχουμε ξεκινήσει ενέργειες για την κατασκευή πιστοποιημένων παιδικών χαρών και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Σταύρος Χατζής δήλωσε: «Η Πλατεία Δημοκρατίας αποτελεί κόσμημα για την κοινότητα Βελεστίνου. Με την ολοκλήρωση της πλατείας παραδόθηκε και η πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά. Όπως, έχουμε, ήδη, ανακοινώσει θα ακολουθήσει η κατασκευή τριών ακόμη πιστοποιημένων παιδικών χαρών στις Τοπικές Κοινότητες Ριζομύλου, Στεφανοβικείου και Χλόης, έτσι ώστε και σε εκείνα τα Τοπικά Διαμερίσματα οι μικροί μας φίλοι να έχουν έναν ασφαλή χώρο για τον ελεύθερο χρόνο τους. Παρεμβάσεις θα γίνουν στη συνέχεια και στον υπόλοιπο Δήμο. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου της Τεχνικής Υπηρεσίας που συνέβαλαν στην διεκπεραίωση του έργου».

ert

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου