ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μαζικές κινητοποιήσεις για τα πλευρικά διόδια στον κόμβο Βελεστίνου

μαζικές-κινητοποιήσεις-για-τα-πλευρι-134654

Σε μαζικές κινητοποιήσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας, για την κατασκευή πλευρικού σταθμού διοδίων στην είσοδο της Εθνικής Οδού στον κόμβο Βελεστίνου για τους κατευθυνόμενους προς Αθήνα, ετοιμάζεται να προχωρήσει η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου, η οποία εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεση με το έργο.

Οι εργασίες για την κατασκευή του σταθμού έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα με τη λήψη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Η υπεύθυνη επικοινωνίας της Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου Ειρήνη Ζαβρίδου, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η κατασκευή του πλευρικού σταθμού θα οδηγήσει στην απαλλαγή του πλευρικού οδικού δικτύου από βαρέα οχήματα για το Βελεστίνο, όπως συμβαίνει ήδη στο Κιλελέρ, όπου ο Δήμος Νίκαιας είναι ιδιαίτερα ευτυχής. Τονίζει ότι για την κατεύθυνση από το Βελεστίνο προς το Αερινό θα μπορεί να χρησιμοποιείται το τοπικό οδικό δίκτυο χωρίς να υπάρχει επιβάρυνση.

Εντούτοις, η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου πιστεύει ακράδαντα ότι τα πλευρικά διόδια θα επιβαρύνουν τους δημότες, όχι μόνο για τις διαδρομές προς Αλμυρό-Λαμία-Αθήνα αλλά και για τις κοντινές διαδρομές εντός των ορίων του δήμου, καθώς το Αερινό βρίσκεται στη διαδρομή του άξονα της Εθνικής οδού Βελεστίνου – Αθήνας».

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου τονίζει ότι το γεγονός ότι κλείνει σταδιακά ο Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Aθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (ΠΑΘΕ) δεξιά και αριστερά, θα αναγκάζει τους δημότες να χρησιμοποιούν το παράπλευρο οδικό δίκτυο, προκειμένου να αποφεύγουν την πληρωμή των νέων διοδίων, ενώ δεν υπάρχει οδική ασφάλεια».

Συνεπεία των προαναφερθέντων, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα προχωρήσει σε άμεση επαφή με όμορους δήμους, φορείς και συλλόγους της περιοχής.

«Εάν δεν αποκατασταθεί άμεσα μία τέτοιου είδους αδικία, θα προκαλέσει διαμαρτυρίες και έντονες αντιδράσεις» επισημαίνει.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας

Εξάλλου, «νέα χαράτσια στους κατοίκους και τους οδηγούς» αποτελούν για τη Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων στο Κιλελέρ και το Βελεστίνο, και καλεί σε ανάπτυξη πολύμορφης δράσης.

«Η τοποθέτηση των νέων αυτών πλευρικών διοδίων, καθιστά αναγκαστική επιλογή για τους οδηγούς να ταξιδεύουν από την παλιά εθνικό οδό Λάρισας-Βόλου» προειδοποιεί.

«Σε λίγο τα διόδια θα φτάσουν έξω από τη πόρτα των σπιτιών μας» αναφέρει μεταξύ άλλων και τονίζει ότι «τα όσα ψελλίζουν κατά καιρούς, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας της Ν.Δ και οι δήμαρχοι Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, για ακριβά διόδια, αποτελούν προσπάθεια νέας εξαπάτησης».

Τι λέει η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου»

Η κ. Ζαβρίδου επισημαίνει ότι για την κίνηση από το Βελεστίνο προς το Αερινό, τα οχήματα θα μπορούν να χρησιμοποιούν το τοπικό οδικό δίκτυο χωρίς να έχουν διόδια. Το αντίτιμο θα πληρώνουν μόνο όσοι χρησιμοποιούν τον Αυτοκινητόδρομο. Η αποφυγή των διοδίων και ο κύκλος των οχημάτων μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Βόλου, δεν θα είναι επιλογή που θα προτιμάται, εκτιμά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου