ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Αντωνίου και Αθανασίου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

τιμήθηκε-η-μνήμη-των-αγίων-αντωνίου-κα-150435

Πλήθος κόσμου στον Αγ. Αντώνιο στο Μικρό Περιβολάκι

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Αντωνίου και Αθανασίου στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Συγκεκριμένα, ο Αγιος Αντώνιος εορτάζεται κάθε χρόνο στην Τοπική Κοινότητα Μικρού Περιβολακίου, και οι λατρευτικές ακολουθίες τελούνται στον φερώνυμο ιερό ναό.

Ο Αγιος Αθανάσιος, εορτάζεται στη Δημοτική Κοινότητα Βελεστίνου, στην Τοπική Κοινότητα Στεφανοβικείου και στις Τοπικές Κοινότητες Ριζομύλου και Περιβλέπτου, ενώ αποτελεί Πολιούχο των ανωτέρω χωριών. Κάθε χρόνο, όπως και φέτος, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία με περιφορά της εικόνας του Αγίου και ακολούθησε κέρασμα, που περιελάμβανε προσφορά φαγητού από τις γυναίκες του κάθε χωριού, το λεγόμενο «κουρμπάνι», με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, που προσκύνησε την εικόνα του Αγίου.

Στον εορτασμό του Αγίου Αθανασίου στο Βελεστίνο παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ.κ. Ιγνάτιος.

Στον εορτασμό σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας, οι αντιδήμαρχοι και μέλη της δημοτικής αρχής, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης, συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου