ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προτεραιότητα στην ανάπτυξη

προτεραιότητα-στην-ανάπτυξη-162300

Ενδιαφέρον για τον ξενώνα στην Κάρλα και τον κυκλικό κόμβο στην περιοχή Κεφαλόβρυσου

Σειρά έργων που έχουν στόχο την πολύπλευρη ανάπτυξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου, καταγράφονται στο πρόγραμμα της δημοτικής αρχής για την καινούργια χρονιά, με στόχο να αποτελέσει τουριστικό σημείο αναφοράς η γενέτειρα του Ρήγα και η ευρύτερη περιοχή.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, σε σχέση με τον τουρισμό υπήρχε μια πρώτη επαφή με ενδιαφερόμενους για τον παραλήμνιο ξενώνα, που θα δημιουργηθεί κοντά στην Κάρλα, στο πλαίσιο μιας πρότασης που αναμένεται να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην περιοχή. «Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται, να επενδύσουν στη λίμνη Κάρλα. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου πλάνου, που θα καταστήσει τουριστικό προορισμό την περιοχή του Ρήγα Φεραίου, θα σηματοδοτήσει την επόμενη μέρα για όλη την Μαγνησία» είπε ο κ. Νασίκας.

Η παραπάνω πρόταση, βρίσκεται σε απόλυτη συνάφεια με το σύνολο των τεχνικών έργων που προγραμματίζονται και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων και την βελτίωση της κυκλοφορίας και κατ’ επέκταση της προσβασιμότητας στον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Η δημοτική αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον κυκλικό κόμβο που θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Κεφαλόβρυσου, στο Βελεστίνο, και θα αποσυμφορήσει, την κυκλοφορία. «Εχει εκπονηθεί η μελέτη, έχει οριστεί ο ανάδοχος, όλα είναι έτοιμα και ξεκινάει, κατά πάσα πιθανότητα, στις αρχές Φεβρουαρίου. Όταν ολοκληρωθεί, θα λυθεί ένα χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή, όπου κατέληγαν πέντε δρόμοι και πλέον λύνεται με τον κόμβο», δήλωσε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου.

Στο μεταξύ, εντός του μήνα παραδίδεται στην τοπική κοινωνία η βιοκλιματική πλατεία δημοκρατίας, που βρίσκεται μπροστά από το Εθνικό στάδιο Βελεστίνου, είναι η πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά του Δήμου Ρήγα Φεραίου που θα δοθεί στα παιδιά, χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο ταμείο και τα επίσημα εγκαίνια προγραμματίζονται στα μέσα Ιανουαρίου. Η συγκεκριμένη πλατεία διαρθρώνεται σε τρείς ζώνες, που περιλαμβάνουν την πιστοποιημένη παιδική χαρά, αναψυκτήριο για γονείς και παιδιά και αμφιθέατρο καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

Η πλατεία θα παραδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ η πλατεία που διαμορφώθηκε δίπλα στο κέντρο υγείας Βελεστίνου, θα ονομαστεί πλατεία επτά συντρόφων του Ρήγα Βελεστινλή. Παράλληλα, ετοιμάζονται τρεις παιδικές χαρές πιστοποιημένες, σε Ριζόμυλο, Στεφανοβίκειο και Χλόη, και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η δημιουργία αντίστοιχων δομών και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα, στα οποία θα δημιουργηθούν, επίσης, παιδικές χαρές.

Όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε απόλυτη συνάφεια με τον μεγάλο στόχο και το στοίχημα, ταυτόχρονα, της δημοτικής αρχής, την ανάπτυξη με έμβλημα τον Ρήγα και τη δημιουργία Κέντρου Τεκμηρίωσης για τον Ρήγα Βελεστινλή, στον χώρο όπου βρισκόταν η οικία του κορυφαίου του ελληνικού Διαφωτισμού. Το μεγάλο στοίχημα είναι η υλοποίηση του στόχου σε εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ στο μεταξύ, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής η πλατεία των «Επτά συντρόφων του Ρήγα Βελεστινλή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου