ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Απόδοση τιμής στον Βασίλη Καραμπερόπουλο

απόδοση-τιμής-στον-βασίλη-καραμπερόπ-164903

Απόδοση τιμής στο πρόσωπο και την προσφορά του πρώην δημάρχου Βασίλειου Καραμπερόπουλου αποτέλεσε η φετινή εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου Περιβολιωτών Μαγνησίας, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου.

Ο Βασίλης Καραμπερόπουλος άφησε πολύ σημαντικό έργο στον τομέα της αυτοδιοίκησης, ενώ έχει αναπτύξει, παράλληλα, πλούσια συγγραφική δράση.

Διετέλεσε δήμαρχος Βελεστίνου επί τρεις τετραετίες, από το 1975 μέχρι το 1986, προσφέροντας πολύ σημαντικό έργο, όπως μαρτυρούν τα έργα που φέρουν τη σφραγίδα του. Επί των ημερών του δημιουργήθηκαν, συγκεκριμένα, πολλά έργα υποδομής, το δημαρχείο, πέντε πλατείες σε Βελεστίνο και Χλόη, το Κέντρο Υγείας, ο Παιδικός σταθμός και πολλά ακόμη. Ο ίδιος ανέπτυξε, παράλληλα, πολύ σημαντικό συγγραφικό έργο, εξέδωσε επτά βιβλία, έχει τιμηθεί κατ’ επανάληψη για την προσφορά του, ενώ συμμετείχε στις εργασίες του Β’, Γ’ και Δ’ Διεθνούς συνεδρίου «Φεραί – Βελεστίνου – Ρήγας» με ισάριθμες ανακοινώσεις.

Η εκδήλωση του Συλλόγου Περιβολιωτών ξεκίνησε με την ευλογία της πίτας από τους ιερείς. Στη συνέχεια τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα ο πρώην δήμαρχος και συγγραφέας Βασίλειος Καραμπερόπουλος, για την προσφορά και το συγγραφικό του έργο αναφορικά με τους Περιβολιώτες στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου, καθώς και τους Βλάχους γενικότερα.

Τη σκυτάλη παρέλαβε η Στέλλα Γιακούλα, η οποία για άλλη μια χρονιά ανέλαβε την επιμέλεια του ημερολογίου του Συλλόγου, το οποίο και παρουσίασε στη συνέχεια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε τοπική ταβέρνα του Βελεστίνου, όπου το παρών έδωσε η δημοτική ορχήστρα του Σάκη Φασούλα και του Στέργιου Αποστολίνα, με τη συμμετοχή του κόσμου να ολοκληρώνει την επιτυχία της βραδιάς. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και των τοπικών αρχών, αλλά και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου