ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Συνεχίζονται οι δειγματοληψίες για τα νεκρά ψάρια στην Κάρλα

συνεχίζονται-οι-δειγματοληψίες-για-τ-167849

Συνεχίστηκαν και χθες οι δειγματοληψίες και η περισυλλογή νεκρών ψαριών στην Κάρλα, τόσο στον ταμιευτήρα όσο και σε τάφρους που βρίσκονται περιμετρικά, προκειμένου να διαπιστωθεί τι προκάλεσε το φαινόμενο. Οι έρευνες διεξάγονται σε συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης, της Περιφέρειας και του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Υπενθυμίζεται ότι το φαινόμενο που περιορίζεται σε μικρή έκταση, έγινε αντιληπτό το βράδυ της παραμονής των Φώτων, και ειδοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, Ιφιγένεια Κάγκαλου, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο εξηγείται επιστημονικά, καθώς, όπως φαίνεται, το συγκεκριμένο είδος ψαριού ζούσε στην τάφρο αναζητώντας τροφή όταν εμφανίστηκε το πρόβλημα.

Η ίδια επανέλαβε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών, προκειμένου να εξαχθούν ακριβή συμπεράσματα, ενώ σημείωσε ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το πρόβλημα προήλθε από ενδεχόμενη ρίψη λυμάτων.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, ανέφερε ότι το ίδιο φαινόμενο είχε επαναληφθεί, και γι αυτό τον λόγο, εικάζεται ότι ο θάνατος των ψαριών οφείλεται σε ανθρώπινους παράγοντες.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου