ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διανομή των κτημάτων της Κάρλας στους δικαιούχους αγρότες

διανομή-των-κτημάτων-της-κάρλας-στους-168957

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της διανομής των κτημάτων της Κάρλας στους δικαιούχους καλλιεργητές. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, οι αγρότες των παρακάρλιων περιοχών ταλαιπωρούνται εδώ και χρόνια από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: “Οι αγρότες από τα χωριά Κανάλια, Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλο, Κερασιά, Κεραμίδι και Κάπουρνα βρίσκονται σε μια διαρκή σύγχυση, καθώς εδώ και δύο χρόνια δεν έχει διευκρινιστεί η διαδικασία της διανομής κτημάτων της Κάρλας.

Παρά τις προ διμήνου διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υφυπουργού ότι θα δοθεί οριστική λύση στο εν λόγω ζήτημα, η διανομή των παρακάρλιων κτημάτων εκκρεμεί. Οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα χαρακτηρίζονται μόνο από προχειρότητα και έλλειψη προγραμματισμού, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το καθεστώς της παραχώρησης των στρεμμάτων.

Σύμφωνα μάλιστα με το συνεταιρισμό Καναλίων, για να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα θα πρέπει πρώτα να διενεργηθεί αυτοψία, προκειμένου να διερευνηθούν ποιες και πόσες από τις υπό διανομή εκτάσεις έχουν ήδη καλλιεργηθεί”.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να επιλύσει το ζήτημα της διανομής των παρακάρλιων κτημάτων, καθώς και για το διάστημα παράχωρησης στους δικαιούχους καλλιεργητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου