ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δριμεία κριτική της μείζονος αντιπολίτευσης Ρήγα Φεραίου

δριμεία-κριτική-της-μείζονος-αντιπολ-183200

Την ανάγκη εφαρμογής της αρχικής μελέτης, σχετικά με την ανόρυξη της υδρευτικής του γεώτρησης Στεφανοβικείου, υπογραμμίζει ο Χαράλαμπος Πάσχος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ενώ ασκεί δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Αναπάντητα ερωτήματα και έντονο προβληματισμό προκαλεί η στάση της ΔΕΥΑΡΦ σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση και τον χειρισμό του θέματος της ανόρυξης της γεώτρησης του Στεφανοβικείου, κι αυτό γιατί από αρχάς Οκτωβρίου περίπου, όπου και εγκαταστάθηκε ο εργολάβος για την ανόρυξη της υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Εικοσάρια Σαριγκιόλ», ζήσαμε ένα σίριαλ, που τελικά κατέληξε σε μια αμφιβόλου εγκυρότητας πρόταση».

Στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Πάσχος αναφέρει ότι «ο ανάδοχος του έργου, μετά από ένα μήνα περίπου από την εγκατάστασή του, χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα, κι ενώ βρισκόταν γύρω στα 280 μέτρα, ζήτησε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου με έγγραφό του, να του επιτραπεί να κάνει δοκιμαστική άντληση χωρίς ακόμη να έχει φτάσει στο προβλεπόμενο βάθος της μελέτης που είναι τα 350 μέτρα με σκοπό να τερματίσει την ανόρυξη σ’ αυτό το βάθος. Η Τεχνική Υπηρεσία του απάντησε, ως όφειλε, πως πρέπει να συνεχίσει εκτελώντας τη μελέτη κατά γράμμα. Με την παρέλευση 8 ημερών ο ανάδοχος επανήλθε με έγγραφό του και πληροφορούσε την Τεχνική Υπηρεσία πως είχε υποστεί ζημιά».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, σημειώνει ότι, παρά τις υποδείξεις της Τεχνικής Υπηρεσίας για νέα διάνοιξη, δίπλα στην υπάρχουσα, φτάνοντας στο προβλεπόμενο βάθος των 350 μέτρων, ο ανάδοχος «με δική του ευθύνη τοποθέτησε σωλήνες και προέβη σε δοκιμαστική άντληση, αγνοώντας τις υποδείξεις και της Τεχνικής Υπηρεσίας αλλά και της ΔΕΥΑΡΦ». Παράλληλα ο κ. Πάσχος αναφέρει ότι «στη συνεδρίαση της 20ης Δεκεμβρίου, η επιτροπή καθώς και η Τεχνική Υπηρεσία εισηγήθηκαν, πως τα 50 κυβικά που παρείχε η δοκιμαστική άντληση και μάλιστα σε στάθμη 185 μέτρων, αυτήν την εποχή όπου και δεν λειτουργεί καμία γεώτρηση σε σχέση με τις τρεις χιλιάδες, που θα λειτουργούν ακατάπαυστα από τον Μάιο και μετά, είναι αρκετά».

Κλείνοντας, υπενθυμίζει ότι επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής υποδείχθηκε η θέση, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, κατασκευάστηκε αγωγός 9χλμ περίπου και δημοπρατήθηκε η υδρευτική γεώτρηση, ενώ τονίζει ότι «πρέπει να εκτελεστεί απαράβατα η μελέτη στο σύνολό της (βάθος 350 μέτρα) ώστε να λυθεί το πρόβλημα της υδροδότησης του Στεφανοβικείου για τις επόμενες δεκαετίες». Ο ίδιος καλεί τη δημοτική αρχή να μην παρεκκλίνει «ούτε βήμα από την αρχική μελέτη, γιατί στο μέλλον, μπορεί να μας κοστίσει πολύ ακριβά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου