ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ο Αλμυρός

μήνυμα-αισιοδοξίας-έστειλε-ο-αλμυρός-199219

Πλημμύρισε χαμόγελα η κεντρική πλατεία του Αλμυρού την Κυριακή, που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον φωτισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Η τελετή εξελίχθηκε σε πραγματική γιορτή, που χάρηκαν με την ψυχή τους εκατοντάδες κάτοικοι του Αλμυρού, μικροί και μεγάλοι.

Το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης ενθουσίασε το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ μαγεία προσέδωσαν στην ατμόσφαιρα τα δεκάδες φαναράκια που έστειλαν στον ουρανό τις ευχές των πολιτών. Το άναμμα του δέντρου πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Πολλές ευχάριστες εκπλήξεις περίμεναν τους λιλιπούτειους με την έναρξη της γιορτής, σε ένα θεσπέσιο λούνα παρκ που θα λειτουργεί δωρεάν καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.

«Όλα εξαρτώνται από τη θέλησή μας και τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας. Είναι στο χέρι μας να βάλουμε υψηλούς στόχους και να τους επιτύχουμε. Η κρίση πρέπει να μας δυναμώσει για ένα καλύτερο αύριο» είπε ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, στον λόγο που απεύθυνε λίγο πριν το άναμμα του δέντρου.

Καλώντας τους πολίτες να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις για τις εορτές, ξεχνώντας για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας, ο κ. Εσερίδης ζήτησε από τους δημότες να μην αφήσουν κανέναν συνάνθρωπο να αισθάνεται μόνος στις γιορτές.

«Απόψε στολίζουμε το δέντρο μας. Φωταγωγούμε την πόλη μας με αίσθημα αλληλεγγύης, ελπίδας και αισιοδοξίας για τα Χριστούγεννα, μία από τις ωραιότερες εποχές του χρόνου. Αυτά τα Χριστούγεννα θέλουμε να φωτίσουν τις καρδιές όλων των συνανθρώπων, όλων των συμπολιτών που έρχονται αντιμέτωποι με τα προβλήματα της καθημερινότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος αναγνώρισε ότι η ανεργία αυξάνεται και αγγίζει τόσο τη νέα γενιά όσο και μεγαλύτερους ανθρώπους. «Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους. Η ηθική κρίση από την άλλη μεριά, έχει γίνει επίσης καθημερινότητα, καθώς ο άνθρωπος αντιμετωπίζει πρόβλημα επικοινωνίας και αλληλοκατανόησης. Ας απλώσουμε το χέρι μας σε όλους αυτούς που το έχουν ανάγκη. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα πραγματικά πανανθρώπινο δίκαιο αλληλεγγύης, που το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο πολιτισμός είναι πάνω απ’ όλα. «Να μην είναι γύρω μας κανένας που να δυστυχεί. Η έννοια του εθελοντισμού δεν πρόκειται να χάσει την αξία της στις μέρες της κρίσης. Όλα εξαρτώνται από τη θέλησή μας και τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας» πρόσθεσε.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος ευχήθηκε τα Χριστούγεννα και το νέο έτος να φέρουν κάτι καλύτερο, κάτι περισσότερο ελπιδοφόρο και πιο δυναμικό από αυτό που ζούμε σήμερα. «Αυτή η πλημμυρισμένη από κόσμο και από χαμόγελα πλατεία απόψε πλημμυρίζει τις καρδιές όλων μας με χαρά και ελπίδα. Από τα βάθη της καρδιάς μου σας εύχομαι το νέο έτος να φέρει κάτι καλύτερο» είπε, και ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα με υγεία, οικογενειακή ευτυχία, ευημερία και πρόοδο.

«Ο πανέμορφος εορτασμός μάς προδιαθέτει να γίνουμε περισσότερο άνθρωποι, να κάνουμε το καλύτερο για τους ίδιους μας τους εαυτούς, αλλά και για τους διπλανούς μας», επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Κώστας Πανταζώνας, που συμμετείχε στη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

«Όλοι μας γινόμαστε μάρτυρες της πραγματικής ομορφιάς του Αλμυρού. Η πόλη μας έχει καταφέρει να τραβήξει πολλά βλέμματα και να αναδείξει τα πλεονεκτήματα του τόπου. Ο Αλμυρός αδυνατεί να περιοριστεί στη σκιά της καθημερινότητας και της κρίσης, γιατί ξεχειλίζει από δυνατότητες. Όλοι εμείς που έχουμε το προνόμιο να ανταλλάσσουμε μεταξύ μας ευχές, θέλουμε αυτές οι γιορτές να μας φέρουν κοντά με τα πραγματικά και ουσιαστικά στολίδια των κατοίκων της» τόνισε.

Παρόντες στης εκδήλωση ήταν και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γιώργος Καλτσογιάννης, η περιφερειακή σύμβουλος Μαρίνα Χρυσοβελώνη, πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων και πλήθος κόσμου.

Η τελετή ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Η Φιλαρμονική του δήμου μαζί με μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων ντυμένους αγγελάκια και Αϊ-Βασίληδες ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης παίζοντας και τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Ακολούθησε ένα μαγευτικό μουσικό πρόγραμμα από τη Μικτή Τετράφωνη χορωδία του Δήμου Αλμυρού, την Παιδική – Νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, τη Χορωδία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως, και την Παραδοσιακή χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών «Ίωνες», με τη συνοδεία της μαέστρου Μ. Σαμαρτζή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου