ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αρωμα γιορτής στο Βελεστίνο

αρωμα-γιορτής-στο-βελεστίνο-202826

Γιορτινές εκπλήξεις πλαισίωσαν τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου που πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο, σε άκρως γιορτινή ατμόσφαιρα, με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, βεγγαλικά και ανάλογες γεύσεις. Τη φωταγώγηση του δέντρου έκαναν ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας και ο αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου Νίκος Πρίντζος.

Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να στείλουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη με τη βοήθεια των ταχυδρόμων – βοηθών του, να απολαύσουν γλυκίσματα τα οποία τους μοίραζε ο Άγιος Βασίλης καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, και ο κόσμος που παρευρέθηκε είχε την ευκαιρία, αντίστοιχα, να επιλέξει πολλές, όμορφες και διαφορετικές χειροποίητες δημιουργίες, από μέλη συλλόγων και δημότες που διατίθεντο σε χριστουγεννιάτικο μπαζάρ.

Η Μουσική Σχολή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, υπό την καθοδήγηση του κ. Βασίλη Σαλαγά, με τους υπέροχους μικρούς μουσικούς της, συνόδευσαν τη βραδιά με κάλαντα και εορταστικά τραγούδια, υπό το φως πλήθος βεγγαλικών που πλημμύρισαν τον ουρανό.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν μέλη του συλλόγου γυναικών Βελεστίνου «Υπέρεια Κρήνη» που σε συνεργασία με γυναίκες από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Δήμου Ρήγα Φεραίου, διοργάνωσαν διαγωνισμό γλυκού, κατακλύζοντας τον πεζόδρομο με γλυκές και νόστιμες «αλχημείες», που μπορούσαν οι παρευρισκόμενοι, μικροί και μεγάλοι, να δοκιμάσουν. Νικήτρια του διαγωνισμού μετά από κλήρωση όλων των διαγωνιζόμενων γυναικών, καθώς όλες κατέπληξαν με τις δημιουργίες τους, αναδείχθηκε η Αντζελα Ιατροπούλου, στην οποία δόθηκε δώρο από τον δήμο.

Λόγω απουσίας, απέστειλε χαιρετισμό και ευχές η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Ο αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Νίκος Πρίντζος προλόγισε την εκδήλωση λέγοντας ότι: «Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Εύχομαι σε όλους σας καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές με υγεία, και ό,τι καλύτερο στον καθένα σας ξεχωριστά και του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ».

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Νασίκας Δημήτρης, ευχήθηκε στους παριστάμενους: «Καλά Χριστούγεννα σε όλους, η νέα χρονιά να φέρει υγεία, ευτυχία, προκοπή, δημιουργικότητα και πολλά χαμόγελα». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι: «Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου μας, αφορούν τόσο τους μεγάλους όσο και τους μικρούς δημότες μας και στόχο έχουν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα ξεγνοιασιάς και προσελκύσουν τον κόσμο να παραμείνει και να στηρίξει τον τόπο μας, σε μια περίοδο δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Με τη συμμετοχή όλων, συλλόγων και σχολείων στη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στέλνουμε μήνυμα εθελοντισμού και συνεργασίας».

Τις ευχές τους έδωσαν ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ, Βασίλης Χατζόπουλος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, Γιώργος Παπατόλιας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης: οι αντιδήμαρχοι Δήμου Ρήγα Φεραίου Σταύρος Χατζής και Γιάννης Παπαϊωάννου, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Βασιλική Χατζοπούλου -Παπανικολάου, Δημήτρης Παλληκάρης, ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, Χρήστος Κολοκοτρώνης, οι πρώην δήμαρχοι Φερών Δημήτρης Καζάς και Γαρύφαλλος Γεροβασίλης και πολύς κόσμος.

Συμμετείχαν ο Σύλλογος Γυναικών Βελεστίνου «Υπέρεια Κρήνη», ο σύλλογος Νεολαίας Βελεστίνου «ΕΝΟΔΙΑ», το ΕΠΑΛ Βελεστίνου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου, το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Δήμου και η Νεκταρία Παπαδανιήλ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου