ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Με φυσικό αέριο τροφοδοτεί η ΕΔΑ ΘΕΣΣ το Βελεστίνο από τις 5 Νοεμβρίου

με-φυσικό-αέριο-τροφοδοτεί-η-εδα-θεσσ-τ-252047

Πράσινο φως από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την τροφοδότηση του Βελεστίνου με φυσικό αέριο. Όπως ανακοινώθηκε χθες από την εταιρεία, ο προγραμματισμός τροφοδότησης για το Βελεστίνο ορίζεται από την ερχόμενη Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, μεγάλη είναι η αύξηση των νέων συνδέσεων φυσικού αερίου που καταγράφεται το έτος 2017 για την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), καθώς έως το τέλος Οκτωβρίου έχουν υπογραφεί 14.305 συμβάσεις σύνδεσης για διακριτούς μετρητές (8.734 στη Θεσσαλονίκη και 5.571 στη Θεσσαλία), καταγράφοντας αύξηση 53% συγκριτικά με το έτος 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το υφιστάμενο καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των πολιτών για αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, ο συνολικός αριθμός νέων συνδέσεων για διακριτούς μετρητές στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία εκτιμάται ότι θα αγγίξει συνολικά για το έτος 2017 τις 18.500, έναντι 12.576 του προϋπολογισμού (αύξηση 47%).

Παράλληλα, υλοποιείται η σύνδεση και η τροφοδότηση των νέων περιοχών με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, καθώς τηρούνται οι εξαγγελίες της εταιρείας για τα χρονοδιαγράμματα της κατασκευής των επεκτάσεων του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, κατέχοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών και των τοπικών αρχών.

Σε επίπεδο Θεσσαλίας επίσης, στον Τύρναβο επεκτείνεται το δίκτυο διανομής και η τοποθέτηση του αποσυμπιεστή CNG, που εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές Δεκεμβρίου 2017. Στην Καλαμπάκα οι εργασίες επέκτασης του δίκτυο διανομής ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα, ενώ στην Ελασσόνα του Δήμου Ελασσόνας προγραμματίζεται έναρξη έργων επέκτασης τον Δεκέμβριο.

Αντίστοιχος προγραμματισμός υπάρχει και για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ αναφορικά με την τροφοδότηση των απομακρυσμένων περιοχών μέσω συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), αναμένεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η οριστικοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου για την τιμολόγηση των τελικών καταναλωτών.

Συντήρηση εγκαταστάσεων φυσικού αερίου

Επιπλέον, με την έναρξη της νέας περιόδου θέρμανσης και με γνώμονα την ορθή λειτουργία των εγκαταστάσεων, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες ενημέρωσης των καταναλωτών.

Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη καμπάνια ενημέρωσης από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με την οποία συνίσταται στους καταναλωτές να μεριμνούν για την καλή κατάσταση και συντήρηση της εσωτερικής εγκατάστασης αερίου, την άρτια λειτουργία των συσκευών αερίου, καθώς και τη συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων που θα πρέπει να αναθέτουν σε πιστοποιημένους – αδειοδοτημένους επαγγελματίες.

Επισημαίνεται επιπλέον, ότι ολοκληρώνεται εντός του Νοεμβρίου η κατασκευή εκπαιδευτικών εργαστηρίων Εσωτερικής Εγκατάστασης φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς για όλους τους φορείς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου