ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Βιβλίο για τον Ρήγα Φεραίο

βιβλίο-για-τον-ρήγα-φεραίο-256483

Το βιβλίο του Δημήτριου Καμπερόπουλου με τίτλο «Ρήγας Βελεστινλής και το στρατηγικό σχέδιο της επανάστασής του», σε έκδοση της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών – Βελεστίνου- Ρήγα, παρουσιάζεται Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, στις 19.00 στην αίθουσα του δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», με πρωτοβουλία του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς. Ομιλητές είναι οι: Λίλα Παπαδημητρίου, φιλόλογος, και ο συγγραφέας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το βιβλίο του Δημήτριου Καραμπερόπουλου «Ρήγας Βελεστινλής και το στρατηγικό σχέδιο της επανάστασής του».

Ο συγγραφέας, γνωστός από την έκδοση των ολοκληρωμένων για πρώτη φορά ΑΠΑΝΤΩΝ των έργων του ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ με ευρετήρια και σχόλια, προσφέρει με το πρόσφατο βιβλίο του τα σχετικά αποτελέσματα των ερευνών του. Αυτά συνθέτουν το στρατηγικό σχέδιο της επανάστασης του Ρήγα για την απελευθέρωση των σκλαβωμένων από την απολυταρχική οθωμανική εξουσία και την παράλληλη δημιουργία μιας δημοκρατικής πολιτείας στον αντίστοιχο βαλκανικό χώρο.

Το πρώτο μέρος του βιβλίου αναφέρεται συνοπτικά στη ζωή και στο συγγραφικό έργο του Ρήγα, με όλα τα καινούργια στοιχεία της ιστορικής έρευνάς του. Στο δεύτερο και κύριο μέρος του βιβλίου γίνεται διεξοδική ανάλυση του στρατηγικού σχεδίου της επανάστασης του Ρήγα, και συμπληρώνει τη γνώση για το έργο και την προσωπικότητα του κορυφαίου Ελληνα διαφωτιστή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου