ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ελληνοσερβική πολιτιστική συνάντηση στο Βελεστίνο

ελληνοσερβική-πολιτιστική-συνάντηση-292025

Aποστολή με εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας Μιχαήλοβατς και χορευτική ομάδα της περιοχής τους θα επισκεφθούν το Βελεστίνο την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της Ελληνοσερβικής φιλίας και της πολυετούς σχέσης που συνδέει τον Δήμο Ρήγα Φεραίου με τον Δήμο Σμεντέρεβο. Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου θα υποδεχθεί την αποστολή το απόγευμα της Τρίτης και θα τους ξεναγήσει σε ιστορικούς χώρους του Βελεστίνου, κυρίως στους χώρους μνήμης του Ρήγα Βελεστινλή, του μεγάλου Εθνομάρτυρα που συνδέει τη γενέτειρα του, το Βελεστίνο, με τον τόπο του μαρτυρικού του θανάτου, τη Σερβία.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τη Σερβία και τους Συλλόγους Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας, Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών και Ποντίων και Αγίου Αθανασίου έμπροσθεν του δημαρχείου και ώρα 19:30.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας, ανέφερε σχετικά: «Σχέση φιλίας χρόνων ενώνει τον δήμο μας με τον σέρβικο λαό. Μια φιλία άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φυσιογνωμία του πρωτομάρτυρα της ελευθερίας, Ρήγα Βελεστινλή, που τιμούν τόσο ο ελληνικός όσο και ο σέρβικος λαός. Την Τρίτη υποδεχόμαστε τους εκπροσώπους του Δήμου Σμεντέρεβο και καλούμε όλον τον κόσμο να παρευρεθεί σε αυτή τη γιορτή, η οποία θα είναι μια συνάντηση διαφορετικών πολιτισμών και κουλτούρων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου