ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αντιδράσεις της μείζονος αντιπολίτευσης Ρήγα Φεραίου

αντιδράσεις-της-μείζονος-αντιπολίτε-303397

Για «απόλυτη απαξίωση στους άνεργους νέους και νέες» κάνει λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χαράλαμπος Πάσχος σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, κατηγορώντας την δημοτική αρχή ότι «έχει παγιοποιήσει αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης, σ’ όποιον τομέα μπορεί και της δίνεται η ευκαιρία».

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Πάσχος στηλιτεύει τις διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ που αποφασίστηκε στο Νομικό Πρόσωπο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, σχετικά με τη σύνταξη προκήρυξης για τους όρους πρόσληψης εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, επισημαίνει ότι σύμφωνα με τους όρους που εγκρίθηκαν από τη δημοτική αρχή, «όποιος εργάστηκε ήδη τρία χρόνια στα ΚΔΑΠ, πριμοδοτείται επιπλέον με 45% (35+10 από το 1. και 2.) σε αντίθεση με τον άνεργο εκπαιδευτικό που επί τρία χρόνια δεν είχε εργαστεί ούτε μια μέρα και πριμοδοτείται μόλις με 5%».

Στην ίδια ανακοίνωση ο ίδιος τονίζει ότι «με αυτόν τον τρόπο ευτελίζεται εντελώς ο θεσμός πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ», και καλεί τη δημοτική αρχή «να αποστείλει τη συγκεκριμένη απόφαση, μέσω του Νομικού Προσώπου, τόσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση όσο και στο συμβούλιο του ΑΣΕΠ, ώστε να αποδειχθεί περίτρανα ποιος έχει δίκιο. Επειδή όμως είμαστε πεπεισμένοι για τις “αγαθές προθέσεις” τους, τους ενημερώνουμε ότι θα το πράξουμε μόνοι μας, προς τις παραπάνω υπηρεσίες και θεσμούς, ώστε να γνωρίζουν όλοι τον ευτελισμό των διαδικασιών πρόσληψης ανέργων που συντελείται στον Δήμο Ρ. Φεραίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου