ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ξεκινά η νέα χορευτική χρονιά στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεραμιδίου

ξεκινά-η-νέα-χορευτική-χρονιά-στον-πολ-312637

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμιδίου ανακοίνωσε ότι η πρώτη συνάντηση των χορευτικών τμημάτων θαπραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 στο 13ο Δημοτικό Σχολείο, στις 6 το απόγευμα.

Στην πρώτη συνάντηση θα γίνει η σύνθεση των χορευτικών τμημάτων (παιδικά, εφηβικά, ενηλίκων) και οι πρόβες θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με συνοδεία ζωντανής μουσικής – μοναδικό για την περιοχή- όπως επίσης και οι παραστάσεις του συλλόγου συνοδεύονται πάντα από παραδοσιακή ορχήστρα.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είνα διαφορετικά αφού δάσκαλοι του πολιτιστικού συλλόγου Κεραμιδίου είναι ο Δημήτρης και ο Στέφανος Τραγουδάρας που με μόχθο, επιμονή και πάνω από όλα αγάπη για τη δουλειά τους συνεχίζουν μια μακρά οικογενειακή παράδοση.

Καλούνται όλοι όσοι και όσες επιθυμούν να ασχοληθούν με τον παραδοσιακό χορό και να γνωρίσουν τη μαγεία της λαϊκής μας παράδοσης να επικοινωνήσουν με τους δασκάλους Δημήτρη και Στέφανο Τραγουδάρα στα τηλέφωνα 2421026291 – 6377257861-6977243682.

Επίσης, από τον Σύλλογο γίνεται αναφορά στις δύο σημαντικές παρουσιάσεις τμημάτων του συλλόγου στη Λευκάδα και τα Κύθηρα. Το παιδικό τμήμα ενθουσίασε στο 9ο πανελλήνιο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακού χορού στη Λευκάδα στις 8 Ιουλίου, ενώ το τμήμα ενηλίκων εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στα Κύθηρα στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Κυθήρων για τον παραδοσιακό χορό που πραγματοποιήθηκαν στις 25– 26 Αυγούστου.

Η πιο σημαντική όμως παράσταση της χρονιάς του χορευτικού τμήματος του πολιτιστικού συλλόγου Κεραμιδίου θα είναι στις 25 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ελληνικών χορών «Δώρας Στράτου» στην Αθήνα στα πλαίσια του διεθνούς χορευτικού φεστιβάλ «Εμμέλεια» 2017.

Δέκα ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού, πενήντα χορευτές και τετραμελής παραδοσιακή ορχήστρα θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν αυθεντικά τα Κεραμιδιώτικα τραγούδια και χορούς μέσα στο προπύργιο του Ελληνικού χορού εδώ και εξήντα τέσσερα χρόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου