ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προβλήματα προκάλεσε το μπουρίνι

προβλήματα-προκάλεσε-το-μπουρίνι-332545

Με φθινοπωρινή διάθεση και έντονα κατά τόπους φαινόμενα που προκάλεσαν προβλήματα στην αγροτική οδοποιία, αλλά και διακοπές ρεύματος στην περιοχή του Αλμυρού, ολοκληρώνεται ο Αύγουστος. Το μπουρίνι που σημειώθηκε κατά κύριο λόγο προχθές το βράδυ και οι βροχοπτώσεις που ακολούθησαν σε όλη τη Μαγνησία, προκάλεσαν προβλήματα, ευτυχώς μικρής κλίμακας, καθώς το έμψυχο δυναμικό και τα διαθέσιμα μηχανήματα βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή σε επιφυλακή.

Στιγμιαίες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν προχθές το βράδυ σε διάφορα σημεία της πόλης, στη διάρκεια της σφοδρής νεροποντής που ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα, χάρη στην άμεση παρέμβαση και το πλαίσιο ετοιμότητας του Δήμου Βόλου. Όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Πράττος «δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς υπήρχε ετοιμότητα και 14 συνεργεία, τα οποία επιχειρούσαν από την πρώτη στιγμή σε όλη την περιοχή, απομακρύνοντας ακατάπαυστα φύλλα από τα φρεάτια, ενώ παραμείναμε σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας αλλά και χθες», επεσήμανε ο ίδιος.

Σφοδρή βροχόπτωση σημειώθηκε εξάλλου προχθές αργά το βράδυ και χθες το πρωί στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων σημειώθηκε πτώση δέντρου στη δημοτική ενότητα Μουρεσίου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης, ενώ προσέθεσε ότι επιβαρύνθηκε και πάλι η αγροτική οδοποιία λόγω των έντονων φαινομένων.

Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου σημειώθηκε επίσης δυνατή βροχή, αλλά η κατάσταση χαρακτηρίστηκε ελεγχόμενη, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Τσιρέμπολο.

Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου χαρακτηρίστηκε ομαλή η κατάσταση από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Κορώνα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ όπως ανέφερε ο ίδιος, η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε έπληξε κυρίως τους καλλιεργητές βιομηχανικής ντομάτας. Φερτές ύλες μεταφέρθηκαν, επίσης, στο δρόμο που ενώνει τα Κανάλια με την Κερασιά, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία, όπως ανέφεραν αναγνώστες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Στον Δήμο Αλμυρού προκλήθηκαν ζημιές στην αγροτική οδοποιία, που βρέθηκε και πάλι σε σημείο μηδέν, παρά την κοπιαστική παρέμβαση αποκατάστασης σε ποσοστό 80% στο προηγούμενο διάστημα. Η σφοδρή νεροποντή ακύρωσε επί της ουσίας τη μεγάλη προσπάθεια που είχε προηγηθεί και «καλούμαστε να ξεκινήσουμε και πάλι από την αρχή» όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Νικοβιώτης. Παράλληλα σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στη Βρύναινα από τις 9.30 έως τις 11.30 προχθές το βράδυ, σε Σούρπη και Δρυμώνα στις 3 τα ξημερώματα, με διάρκεια δύο περίπου ωρών λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης που σημειώθηκε.

Κανένα πρόβλημα δεν σημειώθηκε, τέλος, στα νησιά των Βορείων Σποράδων, ενώ το έμψυχο δυναμικό είχε τεθεί σε επιφυλακή από την πρώτη στιγμή.

Συγκέντρωση νερού στην Αγριά

Στο μεταξύ, μικρή λίμνη σημειώθηκε χθες στο πεζοδρόμιο, δίπλα από την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στο παραλιακό μέτωπο της Αγριάς, λόγω της έντονης βροχόπτωσης των δύο προηγούμενων ημερών. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Βόλου, κ. Πράττος, ερωτηθείς σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ανέφερε ότι η υπηρεσία είχε προβεί σε καθαρισμό του φρεατίου, αλλά κάθε φορά που σημειώνεται έντονη βροχόπτωση, τα νερά της βροχής λιμνάζουν στο συγκεκριμένο σημείο, διότι δεν παροχετεύονται άμεσα στον αγωγό. Ο ίδιος υπενθύμισε, εξάλλου, ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού ο παραλιακός δρόμος παραμένει κλειστός για τα οχήματα, τα οποία διέρχονται από άλλη οδική αρτηρία.

Εξομαλύνεται ο καιρός

Στο μεταξύ, οι καιρικές συνθήκες εξομαλύνονται τις επόμενες μέρες, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί, και η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη από 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή, εξάλλου, η υποδοχή του Σεπτεμβρίου θα γίνει με σχεδόν αίθριο καιρό στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί, και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου