ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αντάμωσαν οι φίλοι της παράδοσης

αντάμωσαν-οι-φίλοι-της-παράδοσης-337090

Με τεράστια επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία Ριζομύλου, το 7ο Αντάμωμα των φίλων της παράδοσης, με πολύ μεγάλη συμμετοχή κατοίκων του Ριζομύλου, της ευρύτερης περιοχής, εκατοντάδων χορευτών πάνω από 30 Πολιτιστικών και Χορευτικών Συλλόγων της Μαγνησίας και της Λάρισας , πλήθος επισήμων και εκπροσώπων της ΠΟΣΑΡ, οι οποίοι τίμησαν την εκδήλωση.

Την θεσμική πλέον εκδήλωση , συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός – Αθλητικός Σύλλογος Ριζομύλου «Η Διάπλαση», ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην αρχή της εκδήλωσης , τιμήθηκαν από τη «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» , οι οικογένειες Νικολάου – Christa Αργυρούδη και Elmar – Katharina Mikulla, που διαμένουν στην Γερμανία και μέσω των οποίων, το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου μετέβη στη Γερμανία από 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου για εμφανίσεις, μεταδίδοντας την ελληνική παράδοση στην ομογένεια.

Την απονομή των τιμητικών πλακετών, στις παραπάνω οικογένειες , έκαναν ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτριος Στ. Νασίκας και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Επίσης, βραβεύθηκαν από τη «Διάπλαση», οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου από το Ριζόμυλο, οι οποίοι έδωσαν φέτος πανελλήνιες εξετάσεις, για την προσπάθειά τους.

Στη συνέχεια οι μουσικοί: Νίκος Μούτσελος (γκάϊντα, κλαρίνο, φλογέρα, κρουστά), Γιώργος Μαγαλιός (τραγούδι – κρουστά), Χρήστος Κιτσόπολος (κλαρίνο), Στέφανο Γεωργίου (βιολί), Στέφανο Κωστόπουλο (λαούτο), Λίλια Τσιπτσέ (τραγούδι), «μάγεψαν» με την παραδοσιακή τους μουσική, ξεσηκώνοντας όλους τους παρευρισκόμενους, σε ένα ατέλειωτο χορό με ακούσματα από όλη την Ελλάδα , μέχρι τις πρωινές ώρες και γεμίζοντας τον ουρανό του Ριζομύλου, με υπέροχα Ελληνικά παραδοσιακά ηχοχρώματα.

Η πολυετής εμπειρία των μελών της ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ στην διοργάνωση εκδηλώσεων και κυρίως η μεγάλη προσωπική δουλειά της νεολαίας του Συλλόγου, μαζί με τη βοήθεια του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας , είχε ως αποτέλεσμα την πολύ καλή οργάνωση της εκδήλωσης και το εξαίσιο αποτέλεσμα. Η φωτογραφία είναι του Βασίλη Σιουμουρέκη για το Μουσικό Βαγόνι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου