ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ογδόντα τέσσερις επιστήμονες στο διεθνές συνέδριο για τον Ρήγα στο Βελεστίνο

ογδόντα-τέσσερις-επιστήμονες-στο-διε-347853

Ογδόντα τέσσερις επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Φεραί – Βελεστίνο – Ρήγας. Ιστορία – Αρχαιολογία Λαογραφία περιοχής Δήμου Ρήγα Φεραίου» που θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Οι επιστήμονες προέρχονται από Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ρωσία και Κύπρο και εκπροσωπούν πολλά Πανεπιστήμια και Ιδρύματα. Οι ομιλητές θα ανακοινώσουν τα καινούργια στοιχεία για τις τρεις θεματικές ενότητες του Διεθνούς Συνέδριου, για τον Ρήγα και τη γενέτειρά του, της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Οι μισές και πλέον ανακοινώσεις (48 τον αριθμό) αναφέρονται στη μεγάλη φυσιογνωμία του Ρήγα Βελεστινλή (1757-1798). Εξετάζονται τα έργα του, η εποχή του, η επίδραση του σημαντικού έργου του, η παρουσίασή του στα σχολικά βιβλία, καθώς και άλλες επιδράσεις του. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο ετοιμαζόμενο Λεξικό του Ρήγα, με το οποίο θα αναδειχθεί ο γλωσσικός και γραμματολογικός πλούτος του Ρήγα.

Για την ιστορία της ευρύτερης περιοχής του Βελεστίνου θα γίνουν 17 ανακοινώσεις στις οποίες περιλαμβάνονται και τα τοπωνύμια του Ριζομύλου και Μ. Περιβολάκι. Για τις αρχαίες Φερές θα γίνουν 8 ανακοινώσεις, στις οποίες θα παρουσιαστούν τα καινούργια ευρήματα από τις αρχαιολογικές έρευνες.

Το Διεθνές Συνέδριο διοργανώνεται από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών – Βελεστίνου – Ρήγα και θα αποτελέσει σημαντικό επιστημονικό και πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου