ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σε λειτουργία τα νηπιαγωγεία Κεραμιδίου και Βρύναινας

σε-λειτουργία-τα-νηπιαγωγεία-κεραμιδ-354188

Στόχος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να εξυπηρετηθούν μακρινές περιοχές

Προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των παιδιών που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές της Μαγνησίας δίνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με δεδομένη την αντικειμενική δυσκολία των μικρών μαθητών να μεταβούν στην πλησιέστερη σχολική μονάδα.

Στο πλαίσιο αυτό θα λειτουργήσουν φέτος, με απόφαση του διευθυντή Πρωτοβάθμιας, τα νηπιαγωγεία του Κεραμιδίου και της Βρύναινας, που παρέμειναν κλειστά στη διάρκεια της περσινής εκπαιδευτικής χρονιάς λόγω έλλειψης μαθητών.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τρία παιδάκια προνηπιακής ηλικίας στη Βρύναινα και δύο στο Κεραμίδι, αριθμός εξαιρετικά μικρός, εντούτοις «κρίνοντας το γεγονός ότι είναι σε απομακρυσμένες περιοχές και τα παιδάκια, ειδικά του νηπιαγωγείου, δεν θα μπορούν να μετακινούνται με άλλο τρόπο σε πλησιέστερες σχολικές μονάδες, αποφασίσαμε να τα θέσουμε σε λειτουργία, με την σύμφωνη γνώμη της περιφερειακής διευθύντριας». Τα παραπάνω ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος, τονίζοντας παράλληλα ότι σε επίπεδο δημοτικών σχολείων, τα σχολεία που λειτούργησαν πέρυσι, θα λειτουργήσουν και φέτος.

Στο μεταξύ, το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας της περιοχής μας, βρίσκονται σε φάση επεξεργασίας και σχεδιασμού των προγραμμάτων που θα εκπονηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος της ευέλικτης ζώνης σε όλα τα σχολεία, με τον συντονισμό του υπεύθυνου πολιτιστικών θεμάτων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου