ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διευρύνεται το δίκτυο αλληλεγγύης

διευρύνεται-το-δίκτυο-αλληλεγγύης-377731

Μπήκαν οι βάσεις για το Κέντρο Κοινότητας στον δήμο

Την προσδοκία ότι το Κέντρο Κοινότητας που δημιουργείται στον Δήμο Ρήγα Φεραίου θα δώσει τη δυνατότητα στήριξης ειδικά σε ευπαθείς ομάδες της περιοχής, διατηρεί η δημοτική αρχή.

Το Κέντρο Κοινότητας θα λειτουργήσει στο ισόγειο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο, το οποίο διαθέτει τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, είναι προσβάσιμο από ΑΜΕΑ και βρίσκεται πλησίον δημοτικών συγκοινωνιών ώστε να είναι εύκολα προσεγγίσιμο σε όλους τους πολίτες.

Προβλέπεται να παρέχει υπηρεσίες που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζει την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων, με παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και με δράσεις που θα χαρακτηρίζονται από εκπαιδευτικό, κοινωνικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα. Η διάρκεια λειτουργίας της δομής προβλέπεται για τρία χρόνια.

Ωφελούμενοι του Κέντρου θα είναι οι δημότες που κατά προτεραιότητα είναι μέλη του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως αυτές περιγράφονται στο «Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη», στην Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη των πολιτών τρίτων χωρών, στη Συνθήκη της Γενεύης και στην εθνική νομοθεσία. Επίσης το Κέντρο Κοινότητας θα εξυπηρετεί και να υποστηρίζει παιδιά και εφήβους σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και γενικότερα κάθε πολίτη που προσέρχεται ζητώντας να λάβει τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Για τη στελέχωσή του ο Δήμος Ρήγα Φεραίου αποφάσισε να προσλάβει δύο άτομα για τη στελέχωσή του. Ειδικότερα έναν κοινωνικό λειτουργό και έναν ψυχολόγο με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου πλήρους απασχόλησης.

Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι για ένα χρόνο από την υπογραφή της σύμβασης, με δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης έως τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή συνολικό διάστημα απασχόλησης 36 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου