ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αποζημιώσεις αμυγδαλοπαραγωγών

αποζημιώσεις-αμυγδαλοπαραγωγών-401489

Στις σχετικές ενέργειες προχωρά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Σε ενέργειες για την αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών των Καναλίων και της ευρύτερης περιοχής προχωρά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση της 30ης Ιουνίου, αποφασίσθηκε να ακολουθηθούν συγκεκριμένες ενέργειες από τον δήμο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών των Καναλίων και γενικότερα του δήμου, οι οποίοι ζημιώθηκαν λόγω απώλειας καρπόδεσης και παραγωγής αμυγδάλων της ποικιλίας Ferragnes.

Υπενθυμίζεται ότι τη φετινή χρονιά δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα ακαρπίας κυρίως στην ποικιλία Ferragnes, αλλά και σε άλλες ποικιλίες αμυγδαλιάς, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να έχουν έρθει αντιμέτωποι με σοβαρές ζημίες και τις αντίστοιχες συνέπειες τους.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου είχε έρθει σε επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας λόγω τεράστιου προβλήματος που παρουσιάστηκε στους παραγωγούς και δημιούργησε ανησυχία ως προς την αντιμετώπιση της κατάστασης, και ο καθηγητής Δενδροκομίας, κ. Νάνος Γεώργιος, με πραγματογνωμοσύνη του είχε αναφερθεί ότι η ακαρπία οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τον περασμένο χειμώνα και διήρκησαν έως και τον μήνα Μάρτιο. Η παραγωγή των αμυγδάλων ήταν σχεδόν μηδενική και σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στους παραγωγούς.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας τόνισε ότι: «Βρισκόμαστε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα σε άμεση επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να δοθούν λύσεις σε όλους τους παραγωγούς και να ενταχθεί η ζημιά σε πρόγραμμα ΠΣΕΑ. Ήδη για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουμε αποστείλει έγγραφο στον ΕΛΓΑ, και πλέον με απόφαση του δήμου προχωρούμε σε μια σειρά ενεργειών προς ανακούφιση όλων των παραγωγών που επλήγησαν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα και τη μεγάλη διάρκειά τους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου