ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ημερίδα ενημέρωσης στην 1η ΤΑΞ.Α.Σ. Στεφανοβικείου

ημερίδα-ενημέρωσης-στην-1η-ταξ-α-σ-στεφ-407634

Το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ συνεχίζοντας τη δικτύωση με την ευρύτερη κοινότητα ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση συμμετοχής σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού – Στεφανοβίκειο, με θέμα:

«Αντιμετώπιση- Πρόληψη Ναρκωτικών Ουσιών» στο πλαίσιο διαλέξεων με στόχο την υγιεινή και ασφάλεια του στρατιωτικού προσωπικού . Στην ημερίδα που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του διοικητή της 1ης Ταξιαρχίας «Κιλκίς Λαχανά» κ. Ματζουράνη συμμετείχαν επίσης το Κέντρο Πρόληψης «Πρόταση Ζωής» του ΟΚΑΝΑ , η Διεύθυνση της Ασφάλειας του Βόλου καθώς και εκπρόσωπος του Νομικού Τμήματος της 1ηςΤάξας.

Μερικά από τα θέματα του γόνιμου διαλόγου που εξελίχτηκε ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν:

– Η επιστημονική ενημέρωση για το θέμα της εξάρτησης που αφορούσε στην κατανόηση , στην πρόληψη αλλά και στην διαχείριση της όποιας εξαρτητικής συμπεριφοράς (κατάχρηση ή και εξάρτηση από νόμιμες και παράνομες ουσίες ).

– Ο ρόλος που είναι δυνατόν να διαδραματίσουν όλοι οι σημαντικοί άλλοι του περιβάλλοντος του ατόμου που χρειάζεται υποστήριξη.

– Η ψυχοκοινωνική διάσταση της εξάρτησης, το συνεχές της χρήσης και η εξέλιξή της από το πρώτο τσιγάρο έως τον εθισμό..

Η ημερίδα έδωσε την ευκαιρία τόσο στους ίδιους τους φορείς του πάνελ αλλά και στους συμμετέχοντες να ευελπιστούν προς μια περαιτέρω συνεργασία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου