ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πόλος έλξης για φυσιολάτρες η Κερασιά

πόλος-έλξης-για-φυσιολάτρες-η-κερασιά-409155

Το ενδιαφέρον πολλών φυσιολατρών από την Ελλάδα και το εξωτερικό προσελκύουν τα μουσεία που λειτουργούν στην περιοχή της Κερασιάς, με τον αριθμό των επισκεπτών να ανέρχονται σε 2.480 άτοµα από το 2012 μέχρι σήμερα.

Εκτός από πολλούς µεµονωµένους επισκέπτες, το Κέντρο Έρευνας και Προστασίας της Αυτοφυούς Ορχιδέας Βορείου Πηλίου και το Μουσείο Ηλία Λεφούση, επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων η Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης από την Αθήνα, Ολλανδοί επιστήµονες και τουρίστες από την ίδια χώρα, οµάδα καθηγητών κολλεγίου από τη Ρουµανία και το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι επισκέπτες ταξίδεψαν από εκατοντάδες χιλιόµετρα µακριά για να επισκεφτούν το Κέντρο της Άγριας Ορχιδέας στην Κερασιά, να ενηµερωθούν και να θαυµάσουν στον βιότοπο τις ορχιδέες του Βορείου Πηλίου. Διέκρινε κανείς στα πρόσωπά τους τη λαχτάρα της πληροφόρησης, συνοδευόµενη από τις εύστοχες ερωτήσεις και τη βασανιστική αναµονή για να τις συναντήσουν στο φυσικό περιβάλλον τους. Εκεί οι φωτογραφικές µηχανές τους «έπαιρναν φωτιά» και η ικανοποίησή τους ήταν φανερά έκδηλη για αυτή τη συνάντηση.

Το πρόγραµµα των επισκέψεων περιελάµβανε επίσκεψη – ενηµέρωση στο Μουσείο του Κερασιώτη λογοτέχνη Ηλία Λεφούση όπου µεταξύ άλλων ενηµερώνονταν και για την ιστορία του χωριού. Πολλοί από τους επισκέπτες εξέφραζαν την έκπληξή τους και τον ενθουσιασµό τους, µη γνωρίζοντας την καταγωγή του συγγραφέα και την ύπαρξη του αφιερωμένου σε αυτόν µουσείου.

Το οδοιπορικό τους στην Κερασιά περιελάμβανε επίσης επίσκεψη στο μοναδικό δίτοξο γεφύρι του Κερασιώτη και ολοκληρωνόταν µε φαγητό και καφέ στα δύο καφενεία του χωριού, με θέμα συζήτησης, τί άλλο, τις άγριες ορχιδέες της Κερασιάς που συνάντησαν.

Ορισμένα από τα γκρουπ επισκέφτηκαν το χαρακτηρισµένο ως «ιστορικό τόπο» χωριό της Άνω Κερασιάς, ενώ οι προγραµµατισµένες επισκέψεις θα συνεχιστούν.

Η Κερασιά, το χωριό της άγριας ορχιδέας στο Β. Πήλιο (όπως έτσι πλέον ονοµάζεται πανελλαδικά και ευρωπαϊκά) περιµένει τους φίλους της φύσης, µαζί µε το Κέντρο Έρευνας και Προστασίας της Αυτοφυούς Ορχιδέας να γνωρίσουν έναν καινούργιο δρόμο εναλλακτικού τουρισμού µε πολλά κοινωνικά οφέλη.

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου ενημερώνει ότι οι επισκέψεις στο Κέντρο Έρευνας και Προστασίας της Αυτοφυούς Ορχιδέας Βορείου Πηλίου και στο Μουσείο Ηλία Λεφούση στην Κερασιά συνεχίζονται…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου