ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Γλύτωσε από τα volt, αλλά πέθανε από πνευμονικό οίδημα

γλύτωσε-από-τα-volt-αλλά-πέθανε-από-πνευμο-410865

Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 2010 όταν ο Μανόλης Μανώλης από την Κερασιά, εναερίτης της ΔΕΗ, κεραυνοβολούνταν από το ρεύμα σε έργο που εκτελούσαν από εργολάβο. 22.000 walt διαπερνούσαν το σώμα του, όμως η μοίρα είχε αποφασίσει να του χαρίσει τη ζωή.

Επτά χρόνια μετά, άφησε χθες την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Βόλου από πνευμονικό οίδημα σε ηλικία 55 χρόνων.

Στο Αχιλλοπούλειο όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες μέρες με λοίμωξη του αναπνευστικού εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές. Τραγικές φιγούρες η αγαπημένη του σύζυγος Γεωργία και τα δύο του παιδιά Στάθης και Δημήτρης 21 και 17 χρόνων αντίστοιχα, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο άνθρωπός τους έφυγε.

«Ξέφυγε από του χάρου τα δόντια όταν χτυπήθηκε από το ρεύμα και χάθηκε σε μία στιγμή…», μονολογούσε μέσα στα αναφιλητά της η γυναίκα του, αδυνατώντας να συλλάβει το τραγικό παιχνίδι της μοίρας.

Τα τελευταία επτά χρόνια ήταν πράγματι «μαρτυρικά» για τον 55χρονο, καθώς μετά το σοβαρό εργατικό ατύχημα που υπέστη, η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί σημαντικά.

Ήταν μόλις 48 χρόνων, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης βλάβης της ΔΕΗ στην περιοχή μεταξύ Στεφανοβικείου – Ριζομύλου, τον Δεκέμβριο του 2010 ανεβασμένος σε έναν πυλώνα της ΔΕΗ, παραλίγο να χάσει τη ζωή του όταν κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα υψηλής τάσης.

Για αρκετούς μήνες μετά παρέμεινε νοσηλευόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δίνοντας τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή και να επουλώσει της πληγές από τις βαριές σωματικές βλάβες που είχε υποστεί.

Ο οργανισμός του ωστόσο είχε επιβαρυνθεί σημαντικά. Ο άτυχος 55χρονος ωστόσο δεν έχανε το κουράγιο του. Έχοντας τη στήριξη της οικογένειάς του, συγγενών και φίλων επανήλθε στην καθημερινότητά του, γεμάτος όρεξη για τη ζωή. Τους τελευταίους ωστόσο μήνες η υγεία του άρχισε να δοκιμάζεται ξανά. Δεν το έβαλε όμως κάτω. Μέχρι και τις τελευταίες μέρες που χρειάστηκε να νοσηλευθεί στο Νοσοκομείο Βόλου. Όλοι περίμεναν πως και αυτή τη φορά θα «ξεγελάσει» τον θάνατο. Δυστυχώς χθες το πρωί η καρδιά του δεν άντεξε και έκλεισε τα μάτια του για πάντα.

Βουβός θρήνος ακολούθησε το άγγελμα του θανάτου του στην Κερασιά όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε μαζί με την οικογένειά του.

Οι καμπάνες άρχισαν να χτυπούν πένθιμα μεταφέροντας τη θλιβερή είδηση. Το χωριό, που σήμερα γιορτάζει την μνήμη των Αγίων Αποστόλων, βυθίστηκε στο πένθος. Κάτοικοι και τοπικό συμβούλιο αποφάσισαν να ματαιώσουν το παραδοσιακό πανηγύρι που ήταν προγραμματισμένο στην πλατεία του χωριού αύριο Σάββατο.

Όλοι μαζί σήμερα θα αποχαιρετήσουν τον άτυχο Μανώλη στις 10.30 το πρωί, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Κερασιά.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου