ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διοργανώσεις με καλοκαιρινή διάθεση στο Δήμο Ρ. Φεραίου

διοργανώσεις-με-καλοκαιρινή-διάθεση-441801

Πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλους τους δημότες αλλά και για τους επισκέπτες διοργάνωσε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, σε συνεργασία με τους συλλόγους της περιοχής. Συνδυάζονται αρμονικά την παράδοση με τα σύγχρονα πολιτιστικά στοιχεία, οι διοργανωτές υπόσχονται ένα καλοκαίρι γεμάτο εικόνες, ακούσματα και γεύσεις.

Ο θερινός κύκλος άνοιξε χθες από το Βένετο με τη γιορτή αγριογούρουνου και συνεχίζεται σήμερα με εκδήλωση παραδοσιακών γεύσεων και τοπικών προϊόντων στις 21.00, στο Βένετο.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου, 20.30, σειρά έχει εκδήλωση με θέμα «Κερασιά, ιστορία μέσα από εικόνες», στο αμφιθέατρο γραφείων Κ.Ι.ΠΟ.ΚΕ στην Κερασιά και την Κυριακή 11 Ιουνίου παρουσίαση του πρόσφατου βιβλίου «Ρήγας Βελεστινλής και το στρατηγικό σχέδιο της επανάστασής του», της Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα, 12.00μ. στο ΚΑΠΗ Βελεστίνου και αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς των ΚΔΑΠ Δήμου Ρήγα Φεραίου, 20.00, στα προπύλαια του σταδίου Βελεστίνου.

Στο πρόγραμμα της Τετάρτης 14 Ιουνίου περιλαμβάνεται: Συμμετοχή της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Ρήγα Φεραίου στη σχολική εορτή του Δημοτικού Σχολείου Κεραμιδίου, 10.30π.μ, συμμετοχή της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Ρήγα Φεραίου στη σχολική εορτή του Δημοτικού Σχολείου Καναλίων στις 19.00, και συμμετοχή της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Ρήγα Φεραίου στη σχολική εορτή του Δημοτικού σχολείου Στεφανοβικείου στις 19.30.

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου, μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν θέατρο σκιών στις 20.30, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Βελεστίνου. Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, στις 21.00, σειρά έχει η τελετή αποφοίτησης Γενικού Λυκείου Βελεστίνου στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου. Την Πέμπτη 22 Ιουνίου, στις 20.30, προγραμματίζονται μαθητικές επιδείξεις της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Ρήγα Φεραίου στην έδρα της σχολής στο Στεφανοβίκειο.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου προγραμματίζονται δύο εκδηλώσεις: στις 20.30 μαθητικές επιδείξεις της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Ρήγα Φεραίου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Βελεστίνου, και στις 21.00 χοροί και δρώμενα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στεφανοβικείου «Αριστοτέλης», ενόψει της λήξης της χρονιάς, στον χώρο του δημοτικού σχολείου.

Το Σάββατο 24 Ιουνίου, 20.30 αναβιώνει το έθιμο του Κλήδονα από τον Σύλλογο Περιβολιωτών Μαγνησίας στον πεζόδρομο Βελεστίνου και στις 21.00 ακολουθεί ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου, στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου.

Την Κυριακή 25 Ιουνίου, στις 20.30, ο «Πλούτος» παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου και την ίδια ώρα προγραμματίζεται εκδήλωση παρουσίασης τοπικών χορευτικών συγκροτημάτων του Δήμου στο Βένετο.

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου και την Παρασκευή 30 Ιουνίου ο «Πλούτος» παρουσιάζεται στις 21.00, στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου.

Δροσερό καλοκαίρι

Το Σάββατο 1 Ιουλίου στις 20.30 διοργανώνεται πολιτιστική Βραδιά του Πολιτιστικού – Αθλητικού Συλλόγου «Διάπλαση», στην πλατεία Ριζομύλου (χώρος μπάσκετ).

Στο πρόγραμμα της Παρασκευής 7 Ιουλίου καταγράφεται η παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καναλίων, στις 20.30 στην κεντρική πλατεία Καναλίων και η εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών «Υπέρεια κρήνη», στις 21.00, στον πεζόδρομο Βελεστίνου.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου, ακολουθεί «Νύχτα μαγικιά», συναυλία με έντεχνο ελληνικό ρεπερτόριο, στις 21.00, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Βελεστίνου, την Παρασκευή 14 Ιουλίου λαϊκοδημοτική βραδιά, στις 21.00, στην κεντρική πλατεία Ελευθεροχωρίου.

Την Κυριακή 16 Ιουλίου, σειρά έχει η καλοκαιρινή συναυλία της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Ρήγα Φεραίου στην κεντρική πλατεία Κεραμιδίου, Δευτέρα 17 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία Στεφανοβικείου, Τρίτη 18 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία Ριζομύλου, Τετάρτη 19 Ιουλίου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Βελεστίνου, Πέμπτη 20 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία Κερασιάς και την Παρασκευή 21 Ιουλίου, στην κεντρική πλατεία Καναλίων – όλες στις 21.30.

Το Σάββατο 22 Ιουλίου, στις 20.30 διοργανώνεται Ψαράδικη βραδιά στην κεντρική πλατεία Καναλίων, την Τρίτη 25 Ιουλίου στις 21.30 λαϊκή βραδιά, στην κεντρική πλατεία Χλόης, την Τετάρτη 26 Ιουλίου στις 21.00 λαϊκή βραδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αερινού, στην κεντρική Πλατεία Αερινού (ενόψει του Εορτασμού του Αγίου Παντελεήμονος).

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου, διοργανώνεται το πάρτι νεολαίας Αγίου Γεωργίου στις 22.00 στο δημοτικό σχολείο, και την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στις 20.30, διοργανώνεται παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από τον Πολιτιστικό-Αθλητικό Σύλλογο «ΔΙΑΠΛΑΣΗ», στην κεντρική Πλατεία Ριζομύλου (χώρος μπάσκετ), και έντεχνη – λαϊκή βραδιά στις 20.30 στο λιμάνι Αγριελιάς Κεραμιδίου. Ο κύκλος του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού ολοκληρώνεται το Σάββατο 29 Ιουλίου στις 20.30, με βραδιά λαϊκού πολιτισμού από τον Πολιτιστικό -Αθλητικό Σύλλογο «ΔΙΑΠΛΑΣΗ», στην κεντρική πλατεία Ριζομύλου (χώρος μπάσκετ).

Αύγουστος πολιτισμού

Το πρόγραμμα του Αυγούστου περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις: Παρασκευή 4 Αυγούστου στις 20.30, παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά συγκροτήματα, στην Κεντρική Πλατεία Κεραμιδίου. Δευτέρα 7 Αυγούστου βραδιά πανσέληνου στην Κερασιά. Πέμπτη 10 Αυγούστου πάρτι νεολαίας Ριζομύλου από τον Σύλλογο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ», (χώρος Υδραγωγείου Ριζομύλου), στις 23.00. Σάββατο 12 Αυγούστου πάρτι νεολαίας Καναλίων στις 22.00, στον προαύλιο χώρο Γυμνασίου Καναλίων.

Την Παρασκευή 18 Αυγούστου στις 20.30, 7ο Αντάμωμα των Φίλων της Παράδοσης από τον Πολιτιστικό-Αθλητικό Σύλλογο «ΔΙΑΠΛΑΣΗ», στην κεντρική Πλατεία Ριζομύλου. Σάββατο 19 Αυγούστου στις 21.00, μικρασιάτικη βραδιά, στην πλατεία έναντι 1ου Δημοτικού Σχολείου. Κυριακή 20 Αυγούστου, επετειακές εκδηλώσεις για τα 250 χρόνια ιστορίας 1767-2017 του Ι.Ν. Υπαπαντής του Χριστού στο Βένετο. Τετάρτη 23 Αυγούστου, λαϊκό πανηγύρι στην κεντρική πλατεία Κεραμιδίου. Σάββατο 26 Αυγούστου στις 20.00, παρουσίαση χορευτικών τμημάτων από τον Σύλλογο «Φίλοι Νέων Αγίου Γεωργίου» και παραδοσιακό γλέντι στην κεντρική πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Τον Σεπτέμβριο

Το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει: Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 21.00, περιβολιώτικη βραδιά στον πεζόδρομο Βελεστίνου. 8 – 11 Σεπτεμβρίου εμποροπανήγυρη Βελεστίνου, ενώ αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ο Ρήγειος Δρόμος και ο 3ος Ποδηλατικός Γύρος της Λίμνης Κάρλας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου