ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Σκουριάζει» το νέο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

σκουριάζει-το-νέο-ασθενοφόρο-στο-κέ-456439

«Παροπλισμένο» στον προαύλιο χώρο της ΕΒΟΛ στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου βρίσκεται το σύγχρονο ασθενοφόρο που έκανε δωρεά η τοπική γαλακτοβιομηχανία στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Ένα περίπου μήνα μετά την παράδοση – παραλαβή του οχήματος, σε εκδήλωση που μάλιστα έγινε παρουσία της ηγεσίας της 5ης ΥΠΕ, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και άλλων τοπικών φορέων, οι διαδικασίες για την ένταξή του στον στόλο του ΕΚΑΒ και την έκδοση κρατικών πινακίδων για να μπορεί να τεθεί σε κυκλοφορία το όχημα, βαλτώνουν. Η τοπική γαλακτοβιομηχανία πιέζει καθημερινά, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα και η νέα κινητή μονάδα να διατεθεί για τις διακομιδές του Κέντρου Υγείας, που σήμερα γίνονται μετά πολλών εμποδίων, πολλές φορές από το ΕΚΑΒ Βόλου λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και της 5ης ΥΠΕ αδυνατούν να απαντήσουν με σαφές χρονοδιάγραμμα, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο, «η βαλίτσα… να πάει μακριά».

Ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ Ν. Πρίντζος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χθες ήταν πυρ και μανία, στηλιτεύοντας την απίστευτη γραφειοκρατία που ουσιαστικά κρατά καθηλωμένη μία σύγχρονη μονάδα, σε μία περιοχή που έχει «πληρώσει ακριβά» σε θανάτους τη μη ύπαρξη ικανού αριθμού ασθενοφόρων και οδηγών για να εξυπηρετούνται επείγοντα περιστατικά.«Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Η γραφειοκρατία κρατάει καθηλωμένο ένα ασθενοφόρο, όταν στην περιοχή μας πεθαίνουν άνθρωποι εξαιτίας της έλλειψης οχημάτων. Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Είναι πραγματικά θλιβερό, εμείς να έχουμε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουμε, και οι αρμόδιες υπηρεσίες να “πνίγονται” στη γραφειοκρατία», τόνισε ο κ. Πρίντζος.

Οι διοικητικές υπηρεσίες της ΕΒΟΛ σχεδόν καθημερινά επικοινωνούν τόσο με την ΕΒΟΛ όσο και με την 5η ΥΠΕ προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των διαδικασιών και πότε αυτές θα ολοκληρωθούν. Ωστόσο σαφής εικόνα δεν υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο. «Προσωπικά πίστευα πως αφού έγινε η παράδοση-παραλαβή, μέσα σε δύο ή τρεις μέρες θα είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και το Κέντρο Υγείας θα αποκτούσε το ασθενοφόρο. Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας, και όπως ενημερωθήκαμε μπορεί να περάσουν και άλλος ένας ή δύο μήνες, και ακόμη να μην έχει ολοκληρωθεί η υπογραφή των σχετικών εγγράφων», σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ σφόδρα δυσαρεστημένος.

Σήμερα Τρίτη το συγκριμένο θέμα θα απασχολήσει το διοικητικό συμβούλιο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΒΟΛ έχει δεχθεί αιτήματα από παραμεθόριες περιοχές της χώρας ώστε να βοηθήσει με παρόμοιες δωρεές.«Είναι παραμεθόριες περιοχές που έχουν ζητήσει να τους συνδράμουμε με οχήματα. Θα συζητήσουμε ως ΔΣ εφόσον είναι εφικτό κάτι τέτοιο, αντί το όχημα που προοριζόταν για το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου να παραμένει ακινητοποιημένο, να το παραχωρήσουμε και όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από το ΕΚΑΒ και την 5η ΥΠΕ, να αγοράσουμε ένα καινούργιο όχημα για να εξυπηρετήσουμε την κατάσταση στην περιοχή του Βελεστίνου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου