ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Χωρίς βάρδια ασθενοφόρου το Βελεστίνο

χωρίς-βάρδια-ασθενοφόρου-το-βελεστίν-492770

Δεν υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου το Μεγάλο Σάββατο, τις κρίσιμες ώρες που η 45χρονη Βασιλική Καλτσά – Κορώνα βρισκόταν πεσμένη στο πάτωμα της κουζίνας χωρίς τις αισθήσεις της. Η οικογένειά της βίωσε ένα μαρτυρικό δίωρο, μέχρι ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού να παραλάβει την άτυχη γυναίκα, που όμως είχε καταλήξει, και να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο Βόλου. Το πρώτο ασθενοφόρο που είχε ξεκινήσει από τον Βόλο «έμεινε» 100 μέτρα πριν το σπίτι, όταν η μηχανή του πήρε φωτιά…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το τραγικό συμβάν με τον ξαφνικό χαμό μιας νέας γυναίκας, που βύθισε στο πένθος μέσα στις γιορτές του Πάσχα μια ολόκληρη οικογένεια, έρχεται να αναδείξει για πολλοστή φορά τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν στα κέντρα υγείας του νομού.

Ανήμερα Μεγάλου Σαββάτου, οπότε και το ΕΚΑΒ δέχθηκε την αγωνιώδη κλήση συγγενών της 45χρονης για βοήθεια, στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, που ήταν και το πιο κοντινό προς την περιοχή Κοκκαλαίικα, ασθενοφόρο υπήρχε, δεν υπήρχε όμως βάρδια οδηγού!

Και δεν είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει βάρδια οδηγού. Στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου καλύπτονται μόνο τέσσερα από τα επτά 24ωρα της εβδομάδας. Τις υπόλοιπες τρεις ημέρες της εβδομάδας, οι βάρδιες μένουν ακάλυπτες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας Γιάννη Γατή, στο Βελεστίνο, υπηρετούν μόλις δύο οδηγοί. Κάποτε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου υπήρχαν έξι οδηγοί ασθενοφόρου. Οι τέσσερις όμως συνταξιοδοτήθηκαν και οι κενές θέσεις δεν αναπληρώθηκαν ποτέ.

«Οι οδηγοί εργάζονται 12ωρα και έχουν να πάρουν ρεπό από πέρυσι για να μπορούν να βγάζουν τις βάρδιες για τέσσερα 24ωρα την εβδομάδα», ανέφερε ο κ. Γατής.

Κάθε μήνα, οι δύο οδηγοί, βγάζουν το πρόγραμμα με τις βάρδιες που υπογράφεται από το διευθυντή του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου και αποστέλλεται στην κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ, για να γνωρίζουν ποιες ημέρες υπάρχει δυνατότητα διακομιδής μέσω Βελεστίνου και ποιες όχι.

«Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και λύση δεν έχει δοθεί. Παλεύουμε μόνοι μας στα Κέντρα Υγείας. Κατά διαστήματα συμβαίνουν τέτοια τραγικά περιστατικά. Έχουμε παρέμβει στην 5η ΥΠΕ και έχουμε προτείνει αν δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, να γίνουν τουλάχιστον προσλήψεις εποχικού. Εμείς τα λέμε, εμείς τα ακούμε», δήλωσε ο κ. Γατής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου