ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ξεκληρίστηκε οικογένεια των Καναλίων μέσα σε έναν χρόνο

ξεκληρίστηκε-οικογένεια-των-καναλίω-546683

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία των Καναλίων. Μέσα σε ένα χρόνο θρηνεί το «ξεκλήρισμα» μίας οικογένειας. Μέσα σε 15 ημέρες χάθηκαν μάνα και γιος. Στην αυλή της μονοκατοικίας, που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της πλατείας του χωριού των Καναλίων, γράφτηκε χθες ο τραγικός επίλογος για την οικογένεια του αείμνηστου κοινοτάρχη Καναλίων Θανάση Βαΐτση.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας Βαΐτση, κειτόταν παγωμένο το άψυχο σώμα του γιού Αποστόλη, 57χρόνων, που βρέθηκε νεκρός από γείτονες που ανησύχησαν για την απουσία του και τον αναζήτησαν μέχρι που βρέθηκαν μπροστά στο μακάβριο θέαμα. Μία ολόκληρη οικογένεια, πατέρας, μάνα και το μονάκριβο παιδί τους, χάθηκαν διαδοχικά μέσα σε ένα περίπου χρόνο.

Πριν από 15 ημέρες μόλις, όλο το χωριό μαζί με τον άτυχο Αποστόλη, αποχαιρετούσε για τελευταία φορά τη μητέρα του Χαρίκλεια, που άφηνε την τελευταία της πνοή, προδομένη από την καρδιά της αλλά και εξαντλημένη από τον πόνο που της είχε προκαλέσει ο θάνατος του αγαπημένου της συζύγου Θανάση, πριν από περίπου ένα χρόνο.

Τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με συγχωριανούς του με τους οποίους μίλησε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ο 57χρονος Απόστολος, που έμεινε πλέον μόνος του, ήταν αμίλητος, σκεπτικός. Τα δύο τελευταία 24ωρα είχε αραιώσει τις εμφανίσεις του στην πλατεία του χωριού για το καθιερωμένο καφεδάκι. Αρχικά κανείς δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να έχει συμβεί κάτι κακό.

Χθες ωστόσο το πρωί, γείτονες που τον αναζήτησαν έφτασαν μέχρι την πόρτα του σπιτιού του. Μόλις έκαναν μερικά βήματα και εισήλθαν στην αυλή πάγωσαν, αφού αντίκρισαν τον άτυχο 57χρονο να κείτεται νεκρός στα σκαλοπάτια του σπιτιού του.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου για τα περαιτέρω. Για τα ακριβή αίτια του θανάτου του διατάχθηκε νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει σήμερα το πρωί.

Το άγγελμα του θανάτου του έχει συνταράξει τους συγχωριανούς του, καθώς μέσα σε ένα περίπου χρόνο ουσιαστικά «ξεκληρίστηκε» ολόκληρη η οικογένεια. Αρκετοί είναι μάλιστα εκείνοι που εκτιμούν ότι ο άτυχος Αποστόλης δεν άντεξε το χαμό της μητέρας του, που ήταν για εκείνον το μοναδικό στήριγμά του μετά την απώλεια του πατέρα του, και ότι καταβεβλημένος από τη στενοχώρια άφησε την τελευταία του πνοή από την καρδιά του.

Ο 57χρονος Αποστόλης Βαΐτσης είχε σπουδάσει μαθηματικός, δεν εξάσκησε ωστόσο το επάγγελμά του καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχολογικής φύσεως. Αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε ποτέ να είναι ένας άνθρωπος κοινωνικός, δραστήριος και ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου