ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Οκτώ μήνες φυλάκιση για εργατικό δυστύχημα με θύμα 27χρονο

οκτώ-μήνες-φυλάκιση-για-εργατικό-δυστ-572558

Αναβίωσε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου το εργατικό δυστύχημα που συνέβη το Αύγουστο του 2012 στο Δήμο Φερών με θύμα 27χρονο, κάτοικο Αγίου Γεωργίου Φερών.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν δύο άτομα: ο οδηγός φορτηγού και ο ιδιοκτήτης του χωραφιού, οι οποίοι βαρύνονταν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια καθώς, ενώ ήταν εργοδότες του 27χρονου,δεν έλαβαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Ο νεαρός άνδρας είχε υποστεί ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια μεταφόρτωσης ντοματών. Ήταν χειριστής ανυψωτικού μηχανήματος και μετέφερε τις ντομάτες από την πλατφόρμα όπου είχαν εναποτεθεί σε φορτηγό.

Ωστόσο, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, το φορτηγό ακουμπούσε σε ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ο 27χρονος, κατά τη διάρκεια των εργασιών, να χτυπηθεί από το ρεύμα και να βρει τραγική κατάληξη.

Το δικαστήριο αθώωσε τον ιδιοκτήτη του χωραφιού, ο οποίος την ώρα του μοιραίου, σύμφωνα με πληροφορίες, απουσίαζε από τον τόπο του δυστυχήματος, και καταδίκασε τον οδηγό του φορτηγού.

Ο 45χρονος οδηγός του φορτηγού κρίθηκε ένοχος καθώς δεν είχε μεριμνήσει να σταθμεύσει το όχημα σε σημείο που να μην είναι κοντά στα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ.

Το δικαστήριο με κατά πλειοψηφία απόφασή του επέβαλε στον 45χρονο ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή τριετίας, εφέσιμη.

Να επισημανθεί ότι και οι δύο κατηγορούμενοι ήταν παρόντες στη δίκη.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου